موسسه حكمت و فلسفه جلد دوم مجموعه 13 جلدي «فرهنگ تاريخي مفاهيم فلسفه» با موضوع الهيات را به نمايشگاه كتاب آورد.-
این فرهنگنامه 3 هزار و 712 مدخل درباره مفاهیم فلسفه و شاخههای مختلف آن را دربر میگیرد و به ارتباط فلسفه با مفاهیمی نظیر زیباشناسی و نظریه هنر، تاریخ و نظریه فرهنگ، زبانشناسی، ادبیات و خطابه، اخلاق، تعلیم و تربیت، علوم سیاسی، روانشناسی، روانکاوی و رواندرمانی و جامعهشناسی، اقتصاد، ادیان، الهیات و عرفان، ریاضیات و منطق، فیزیک، علم هیات، جغرافیا، زمینشناسی، زیستشناسی و طب میپردازد.
جلد نخست اين مجموعه كه در زمستان سال 89 منتشر شد، به فلسفه هنر اختصاص داشت. جلد دوم اين كتاب با موضوع الهيات نيز در غرفه انتشارات موسسه حكمت و فلسفه ايران در نمايشگاه كتاب امسال عرضه شده است. سيدمحمدرضا بهشتي به همراه بهمن پازوكي و فريده بنودفر ويراستاري ترجمه اين اثر را بر عهده دارند.
دئيسم، خدا شدن، خدا قانونگذاري، خداگونه، تجلي الهي و پيدايش خداوند از جمله مفاهيمي هستند كه نويسندگان اين كتاب به شرح و بررسي آنها پرداختهاند.
به گفته مسوول غرفه موسسه حكمت و فلسفه ايران در نمايشگاه كتاب، جلد سوم مجموعه «فرهنگنامه تاريخي مفاهيم فلسفه» با موضوع اخلاق نيز بهزودي منتشر ميشود.
نويد عابديني، كتاب «فلسفه فرهنگ دكارت» نوشته جان كاتينگام با ترجمه علي افضلي و همچنين رساله «بود و نمود» با تحقيق محمدامين شاهجويي را نيز از تازههاي اين موسسه در نمايشگاه كتاب معرفي كرد.
وي همچنين از آماده شدن جلد نخست مجموعه آثار ابن سينا كه از سوي موسسه حكمت و فلسفه در دست چاپ است خبر داد و گفت: تدوين و آمادهسازي جلد نخست اين مجموعه به كوشش سيدحسين موسويان به پايان رسيده و قرار بود به نمايشگاه كتاب برسد اما به دليل آماده نبودن مقدمه، موفق به عرضه آن در نمايشگاه نشديم.
بيستوپنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران از 13 تا 23 ارديبهشت در مصلاي امام خميني(ره) برپاست.
نظر شما