ايبنا - خواندن يك صفحه ازيك كتاب را مي توان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعه اي ازاكسير دانايي، لحظه اي همدلي با اهل دل، استشمام رايحه اي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...
آنگونه که در بخش اول و در تعریف لیبرالیسم دیدیم، از مهمترین مشکلات علوم انسانی عدم اتفاق نظر برسر معنا و کاربرد اصطلاحات و مفاهیم مربوط به این علوم است. «دانشمندان و دانشجویان این علوم، اصطلاحات و مفاهیم مشابهی را به وفور به کار میبرند. اما هرکدام، تعریف و تعبیر خاصی را از این مفاهیم و اصطلاحات در نظر دارند.»
(ساعی: 1385: 4) پلورالیسم نیز از جملهی این مفاهیم است که شاید بتوان تنها در معنای لغوی آن اتفاق نظر میان اندیشمندان مختلف را مشاهده کرد و احتمالاً متاثر از همین معناست که تعابیر و تفاسیر و توضیحات مربوط به پلورالیسم، خود از قضا بسیار پلورالیستیک و چندوجهی میباشند.
پلورالیسم که در فارسی به کثرتگرایی ترجمه شده است را به طور کلی میتوان «ایمان، یا تعهد به تنوع و تکثر میان بسیاری از مباحث موجود» تعریف کرد. با این حال، مفهوم بسیار پیچیده است، زیرا هم میتواند در مفهوم هنجاری و توصیفی به کار رود ( و گاهی نیز ترکیبی از مشاهدات توصیفی هم با تاییدات هنجاری باشد)، هم موارد استفادهی متعددی داشته باشد.
صفحه 52/ نقد پلورالیستی لیبرالیسم/ نوشته سیدمجتبی تقوینژاد/ نشر هورمزد/ سال 1390/ 206 صفحه/ 4600 تومان
نظر شما