معاون پژوهشي مركز اسناد انقلاب اسلامي گفت: اين مرکز 814 كتاب را تاكنون منتشر كرده كه از آن ميان 420 اثر از سوي معاونت پژوهشي تهیه شدهاند. مهمترين مساله اين معاونت، كمبود بودجه است كه به همين دليل نميتوانيم از عهده توجه به تمامي موضوعات پيشنهادي برآیيم. البته اين وضعيت نشان ميدهد ظرفيتهاي پژوهشي كشور بيشتر از حد توان مالي ماست.
معاون پژوهشي مركز اسناد انقلاب اسلامي افزود: این مركز تاکنون 814 عنوان كتاب را منتشر كرده كه 420 اثر آن از سوي معاونت پژوهش تهیه شدهاند.
وي درباره موضوعهاي پژوهشي مركز براي تولید كتابها گفت: سوژه كتابها از سوي كارشناسان معاونت پژوهشي و نيز محققان يا مديران گروههای پژوهشی پيشنهاد ميشوند. سوژههاي پيشنهادي در دي ماه هرسال بررسي و در بهمن ماه بين 100 تا 120 عنوان سوژه براي تایيد به دست رياست گروهها میرسد كه پس از آن طرح مينويسند و طرح تبديل به قرارداد ميشود.
اشرفي در پاسخ به اين سوال كه آيا افراد خارج از مجموعه مركز اسناد انقلاب هم ميتوانند موضوع ارايه دهند، گفت: هيچ محدوديتي براي طرح سوژه وجود ندارد. افرادي كه خارج از مجموعه هستند بيشتر پاياننامههاي دورههای كارشناسي ارشد و دكتراي خود را به ما پيشنهاد ميدهند. اين پاياننامهها در شوراي كتاب بررسي ميشوند كه در صورت تایيد، قرارداد نشر با نويسنده امضا و كتاب چاپ ميشود.
وي درباره ثبت خاطرات انقلاب افزود: گرفتن خاطرات دولتمردان جمهوري اسلامي كه زماني موقعيت و سمت مهمي در كشور داشتند و خاطراتي از گذشته اين انقلاب دارند از ابتدا در دستور كار بود و اكنون نيز در حال گرفتن اين خاطرات و ضبط و ثبت آنها هستيم.
اشرفي در پاسخ به اين سوال كه چقدر به خاطرات افرادی كه در انقلاب نقش داشته اما سمت يا مقام دولتي نداشتهاند، توجه میشود، گفت: به اعتقاد ما هر كس كه خاطره جالبي از دوران قبل و بعد انقلاب داشته باشد قابل عرضه در كتاب است مانند همسر شهيد نواب صفوي كه صحبت و خاطرات او را ثبت كرديم. وي اطلاعات خوبي از سالها و دوران مبارزاتي همسرش داشت.
وي درباره سندهایي كه در آثار پژوهشي ارايه ميشوند توضيح داد: بيشتر اسناد مربوط به مركز اسناد انقلاباند. چند سال پيش فراخوني داده شد تا كساني كه سندي درباره تاريخ معاصر دارند ارايه دهند تا مركز از آن نگهداري يا براي آرشيو خود نسخهای از آن تهیه كند. جمعآوري اين اسناد و مبادله آنها با ديگر مراكز پژوهشي کار معاونت اطلاعرساني مرکز است.
اشرفي، خصوصي بودن مركز اسناد انقلاب اسلامي را با توجه به فرمايش امام خميني(ره) كه ثبت تاريخ انقلاب بايد بدون وابستگي به یک جبهه سياسي باشد را ويژگي اين مركز عنوان كرد و گفت: اكنون مهمترين مشكل در معاونت پژوهشي مساله بودجه است زيرا دانشجويان بسياري در سطح دكتري و کارشناسی ارشد خواستار نگارش كتابند اما به دليل مشكلات بودجهای نميتوانيم از عهده تمامي اين سوژههاي پيشنهادي برآیيم.
معاون پژوهشي مركز اسناد انقلاب اسلامي افزود: بر اساس برنامهريزيها تا دو سال آينده هم كتاب آماده انتشار داريم اما ظرفيتهاي پژوهشي كشور بيشتر از حد توان مالي ماست.
نظر شما