پنجشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۴۰
صفحه امروز؛ 24 ماه «می»

میخاییل شولوخف، ویلیام ترور، ژوزف برودسکی، باب دیلن، مایکل چابون و شارل فردینان راموز از نویسندگانی هستند که نامشان در تقویم ادبیات امروز ثبت شده است._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این نویسندگان نه تنها در عرصه ادبیات آثار شاخصی را از خود به یادگار گذاشته اند بلکه جوایز بسیاری را به خود اختصاص داده و از آنها به عنوان پیشگامان ادبیات یاد می شود. 

میخاییل شولوخف
میخاییل شولوخف، نویسنده روسی چنین روزی در سال 1905 در روسیه دیده به جهان گشود. وی شاهکارش «دن آرام» را از سال 1928 تا 1940 نوشت و آن را در چهار جلد منتشر کرد و موفق شد در سال 1965 جایزه نوبل ادبیات را از آن خود کند. آثار برجسته وی نظر منتقدان بسیاری را به خود جلب کرد تا جایی که او در سال 1941 موفق شد جایزه استالین و در سال 1960 جایزه لنین را به خود اختصاص دهد. «آنها برای سرزمین پدریشان جنگیدند»، «زمین نوآباد»، «جبهه جنوب»، «سرنوشت یک انسان» و «گرداب» از دیگر آثار وی هستند. او فوریه 1984 برای همیشه آرمید. 

ویلیام ترور
ویلیام ترور، نویسنده ایرلندی چنین روزی در سال 1928 در میچلزتاون ایرلند به دنیا آمد. وی از پر کارترین و موفقترین نویسندگان معاصر ایرلندی و که در کارنامه ادبی اش رمان و داستان های کوتاه دارد. او نخستین رمانش را با عنوان «معیار رفتار» در سال 1958 منتشر کرد. آثار او آن قدر جذابیت داشت که جوایز بین المللی فراوانی را دریافت کرد که مهمترین آنها سه بار دریافت جایزه کتاب سال وایت برد،جایزه آیریش تایمز و دو جایزه اوهنری است. همچنین وی پنج بارنامزد دریافت جایزه بوکر شده است. از جمله آثار وی می توان به «تورگنیف خوانی»، «دو زندگی» و «مجردهای تپه» اشاره کرد. برخی از آثار او به فارسی ترجمه شده است. 

ژوزف برودسکی
ژوزف برودسکی در چنین روزی از سال 1940 در لنینگراد به دنیا آمد. او که از کودکی به شعر علاقه مند بود، از نوجوانی شروع به سرودن شعر کرد اما همین اشعار موجب شد تا مقامات روسی با او مخالفت کنند و او را انگل جامعه بنامند. او سرانجام در سال ۱۹۶۴ به اردوگاه کار اجباری در سیبری تبعید شد. در سال ۱۹۶۵ نخستین شعرهای او به زبان انگلیسی و در آمریکا انتشار یافت که تحت تاثیر شاعر روسی، آنا آخماتووا سروه شده بود.
او در سال۱۹۷۲ از روسیه اخراج شد و پس از دو سال سرگردانی در اروپا، به آمریکا نقل مکان کرد و در دانشگاه میشیگان به تدریس ادبیات پرداخت و موفق به اخذ مدرک دکترای ادبیات و زبان‌شناسی شد. او در سال ۱۹۸۷ و در ۴۴ سالگی موفق به دریافت جایزه نوبل شد. او در حالی که 56 سال داشت در سال 1996 درگذشت.
«درنگی در برهوت»، «پایان عصری زیبا»، «بخشی از یک خطابه» و «کمتر از یک» از جمله مجموعه های شعری وی هستند.

باب دیلن
باب دیلن ترانه سرا، خواننده، آهنگساز و نویسنده آمریکایی در روزی مثل امروز در سال 1941 به دنیا آمد. وی اشعار عاشقانه سبک راک را با اشعار ادبی و روشنفکرانه کلاسیک در هم آمیخت و به شکسپیر هم‌نسلان خود شهرت یافت. او افزون بر ۵۰۰ ترانه نوشته است. ترانه معروف او «چون یک خانه‌به‌دوش» به عنوان برترین ترانه تمام زمان‌ها انتخاب شده است. او به خاطر ترانه‌های پرمفهوم و اعتراض آمیزش نسبت به سیستم آمریکا، بارها نامزد دریافت جایزه نوبل ادبیات شده و جایزه پولیتزر را دریافت کرده است.

مایکل چابون
مایکل چابون، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1963 به دنیا آمد. وی یکی از پرآوازه ترین نویسندگان معاصر آمریکایی است و در کارنامه ادبی اش داستان کوتاه، رمان، کتاب کودکان و نوجوانان به چشم می خورد. زمانی که او 25 سال داشت نخستین رمانش با عنوان «رازهای سن پترزبورگ» منتشر شد. او موفق شد برای رمان «مجمع پلیس ها» در سال 2008 جایزه هوگو را از آن خود کند. همچنین او جایزه پولیتزر و جایزه رمان کالیفرنیا را به خود اختصاص داد. «جوانی گرگ»، «جهان مدل»، «راه حل پاياني»، «پسران شگفت انگیز» و «جنتلمنی در راه » از جمله پر فروشترین آثار اوست. 

شارل فردینان راموز
شارل فردینان راموز، نویسنده سوییسی چنین روزی در سال 1947 دیده از جهان فروبست. وی سپتامبر 1878 به دنیا آمد. او در سال 1903 نخستین مجموعه شعرش را منتشر کرد. از آثار وی می توان به «هراس بزرگ در کوه ها»، «دربورنس» و «اگر خورشید دیگر بازنمی‌گشت» اشاره کرد. جایزه ای ادبی به احترام وی با عنوان «جایزه بزرگ راموز» راه اندازی شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها