شنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۷:۰۶
«علم‌النفس از ديدگاه دانشمندان اسلامي» منتشر شد

كتاب «علم‌النفس از ديدگاه دانشمندان اسلامي» به فارسي ترجمه و منتشر شد. نويسندگان اين اثر كه همه آن‌ها مسلمانند، بر اين عقيده‌اند كه نظريه‌پردازي‌هاي مسلمانان درباره روانشناسي به ملاصدرا ختم شده است و ديگر شاهد هيچ نظريه جديدي در اين حوزه نيستيم._

مهدي گنجي، مترجم اين اثر در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) عنوان كرد: اين نوشتار چند نويسنده دارد كه همگي آن‌ها مسلمانند و هر يك از آن‌ها نگارش يكي از بخش‌هاي كتاب را بر عهده داشته‌اند. لاله افتخاري نيز يكي از نويسندگان ايراني اين اثر است كه در آمريكا اقامت دارد. نويسندگان اين اثر با كاويدن آثار انديشمندان اسلامي به بررسي نظرات آنان درباره روانشناسي شخصيت پرداخته‌اند.

وي با اشاره به رويكرد تطبيقي اين اثر گفت: در اين كتاب، نظريه فرويد با نظريات انديشمندان مسلمان مقايسه شده و در اين راستا «سوپر ايگو» در برابر «وجدان» قرار گرفته است. 

اين مترجم به آثاري كه تاكنون در اين حوزه منتشر شده‌اند اشاره كرد و گفت: برخي ايرانيان نيز تاكنون چند عنوان كتاب در حوزه علم‌النفس به فارسي منتشر كرده‌اند كه برخي از آن‌ها از عربي به فارسي برگردانده شده‌اند. اين نخستين كتاب در اين حوزه است كه از انگليسي به فارسي منتشر مي‌شود. 

گنجي ادامه داد: نويسندگان كتاب، مفاهيمي مانند تربيت مثبت و تربيت منفي را مبنا قرار داده، در قرآن و احاديث به دنبال مصداق‌هايي براي آن‌ها گشتند. اين نويسندگان معتقدند كه درباره روانشناسي شخصيت در حوزه اسلامي كم‌كاري شده است و ملاصدرا شايد آخرين انديشمندي است كه مباحثي را در اين باره مطرح كرد و پس از آن هيچ نظريه‌اي در اين باره از سوي مسلمانان ارايه نشد. عرصه‌هاي مختلف علم اسلامي در صورتي رشد خواهند كرد كه نظرياتي در اين حوزه‌ها مطرح شوند و انديشمندان ديگر آن‌ها را نقد كنند. در فضاي خالي نمي‌توان به نقد و ارايه نظر در يك حوزه علمي و باليدن آن اميدوار بود.

مترجم كتاب «علم‌النفس از ديدگاه دانشمندان اسلامي» اين را هم گفت: نويسندگان كتاب در فصل پاياني اين اثر بيان مي‌دارند كه در قرآن و احاديث اشاره‌هاي صريح و گاهي جزيي به روانشناسي شخصيت شده است و انديشمندان معاصر اسلامي بايد اين نكات را استخراج كنند و بر اساس آن‌‌ها، نظرياتي را ارايه دهند تا بتوانند بر اساس آن‌ها نظريات غربي را نقد كنند.

وي اين اثر را جزو معدود آثاري دانست كه به طور موثر به روانشناسي شخصيت در اسلام پرداخته‌اند و گفت: قسمت اعظم آثاري كه ايرانيان در اين حوزه نوشته‌اند، به بررسي دستاوردهاي غربيان در اين عرصه اختصاص دارد.

چاپ نخست كتاب «علم‌النفس از ديدگاه دانشمندان اسلامي» با شمارگان 1000 نسخه، 288 صفحه و به بهاي 6000 تومان از سوي انتشارات ساوالان منتشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها