به گزارش خبرگزاری كتاب ايران (ايبنا) به نقل از الجزيره، «غسان توينی» كه مدير مسوول روزنامه معروف لبنانی «النهار» بود بعد از درگذشت پدرش، يكی از اركان روزنامهنگاری در لبنان و جهان عرب محسوب میشد. او بين سالهای 1948 تا 1999 سردبيری روزنامه پر تيراژ «النهار» لبنان را بر عهده داشت. به توينی لقب «ابر مرد روزنامهنگاری عربی» و «بزرگ روزنامهنگاری در لبنان» را دادهاند.
او فعاليت مطبوعاتی خود را از ابتدای دهه بيست زندگیاش در روزنامه النهار آغاز كرد. اين روزنامه را پدرش سال 1933 تاسيس كرده بود. غسان توينی بلافاصله وارد فضای سياسی شد و در بيست و پنج سالگی به عنوان نماينده مردم به مجلس لبنان راه پيدا كرد.
توينی علاوه بر روزنامهنگاری و نويسندگی، فعاليتهای سياسی را هم تجربه كرد و چند بار به عنوان نماينده مردم به پارلمان لبنان راه يافت. در چند كابينه هم به عنوان وزير مشغول بود و چندی هم به عنوان سفير لبنان در ايالات متحده و نماينده لبنان در سازمان ملل مشغول خدمت بود.
توينی مدرك ليسانس خود را در سال 1945 در رشته فلسفه از دانشگاه آمريكايی بيروت گرفت و سال 1947 از دانشگاه هاروارد با مدرك فوق ليسانس علوم سياسی فارغ التحصيل شد. وی سالهای 1947 و 1948 به عنوان استاد مدعو در دانشگاه آمريكايی بيروت به تدريس علوم سياسی پرداخت.
غسان توينی در طول زندگی سياسی و مطبوعاتیاش، چند كتاب را هم در همين زمينه به رشته تحرير درآورد كه از آنها میتوان به «بگذاريد ملتم زندگی كند»، «راز حرفه روزنامهنگاری و اصول آن»، «فرهنگ عربی و تصميم سياسی»، «بازخوانی قوميت عربی»، «تروريسم و عراق؛ قبل از جنگ و بعد از آن» و «جنگ به خاطر ديگران» اشاره كرد.
شنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۶:۵۱
نظر شما