به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، دكتر سيدمحمد حسيني در اين مراسم كه با حضور هنرمندان، نويسندگان و فرهيختگان برجسته كشور در مرکز آموزشی، تحقیقاتی و درمانی قلب شهید رجایی برگزار شد، ضمن قدرداني از دكتر مرضيه وحيددستجردي، وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اظهار كرد: پيشگيري از ابتلا به بيماري هنرمندان، نويسندگان و اهالي فرهنگ، وظيفه همگاني است و بايد تمهيداتي انديشيده شود تا اگر اين عزيزان به بيماري دچار شدند، در درمان آنها دقت لازم صورت بگيرد.
وي در ادامه سخنانش عنوان كرد: صيانت از سلامت اهالي فرهنگ و هنر تنها خواست جامعه هنري نيست بلكه عموم مردم نيز اين مطالبه را از ما دارند و با توجه به شناختي كه از هنرمندان كشور كسب كردهاند، انتظار دارند تا مسوولان كشور بيش از پيش به سلامت آنها توجه كنند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود: مردم، اغلب اين هنرمندان را تنها روي صحنه تئاتر، پرده سينما يا صفحه تلويزيون كه البته كار پرجاذبه و تاثيرگذاري است، ميبينند و از زحمات و سختیها، بيخوابيها و استرسهايي كه اين هنرمندان در پشت صحنه تحمل ميكنند، غافلاند. تمامي اين موارد به مرور زمان منجر به ابتلای بيماريهاي مختلف ميشوند. بنابراين، با ارايه خدمات بهداشتي و درماني به آنها ميكوشيم تا جايگاه فرهنگي اين عزيزان حفظ شود.
حسيني با اشاره به اينكه «در گذشته در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي چنين خدماتي وجود داشته است و اكنون نيز ادامه دارد» بيان كرد: صندوق حمايت از هنرمندان، نويسندگان و خبرنگاران، فعالتر از گذشته خدمات خود را ارايه ميدهد و اكنون مهدی شجاعي از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به عنوان مدير عامل اين صندوق، ماموريت دارد تا با همكاري علیرضا جلالیفراهانی، ريیس مرکز آموزشی، تحقیقاتی و درمانی قلب شهید رجایی خدمات خوبي را ارايه كنند.
وي با اشاره به اينكه «اكنون چترهاي بيمه اجتماعي و بيمه تكميلي، بدون محدوديت تمامي اهالي فرهنگ و هنر سراسر كشور را دربرگرفتهاند» اظهار كرد: سال گذشته حدود 11 هزار خانوار تحت پوشش بيمه تامين اجتماعي قرار گرفتهاند؛بهگونهاي كه آمار خانوارهاي تحت پوشش اين بيمه به 42 هزار خانوار رسيده است. بيمه تكميلي نيز سال گذشته 14 هزار نفر را تحت پوشش خود قرار داده است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه سخنانش با اشاره به اين مطلب كه «براي همه هنرمندان پرونده پزشكي تشكيل خواهد شد تا وضعيت سلامت آنها مشخص شود و اقدامات درماني آنها صورت بگيرد» گفت: بيمارستان قلب شهيد رجايي از مجهزترين و معتبرترين مراكز تحقيقاتي، درماني و آموزشي در كشور به شمار ميرود كه به عنوان مركز ارجاعي اهالي فرهنگ و هنر در حوزه قلب انتخاب شده است. ديگر مراكزي كه بخشهاي پيشرفته پزشكي در آنها وجود دارد نيز به تدريج خدمات ويژهاي را ارايه خواهند كرد.
حسيني در پايان سخنانش گفت: ارايه خدمات بهداشتي و درماني به هنرمندان كشور زمينه آرامشخاطر خود و خانوادههاي آنان را فراهم ميكند و باعث ميشود تا بتوانند به خلق آثار ارزشمند هنري، بيش از پيش دست بزنند كه اميدوارم ساير دستگاههاي كشور نيز چنين اقداماتي را الگوي كار خود قرار دهند.
دكتر مرضيه وحيددستجردي، وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، سخنران بعدي اين مراسم بود. وي از مرکز آموزشی، تحقیقاتی و درمانی قلب شهید رجایی به عنوان ممتازترين بيمارستان تهران ياد كرد و گفت: بعد از اينكه وزیر ارشاد به عنوان مدافع جدي اهالي فرهنگ در مجلس شوراي اسلامي، پيشنهاد ارايه خدمات بهداشتي و مراقبتهاي ويژه به اين عزيزان را مطرح كرد، همكاران ما در بيمارستان قلب شهيد رجايي كه بيش از 200 پزشك متخصص و فوقمتخصص و بهترين امكانات تشخيص بيماري با بيش از 1200 پرسنل را در خود جاي داده است، به عنوان مركز ارجاعي همه هنرمندان انتخاب شد. ساير بيمارستانهايي كه تحت پوشش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكياند،براي ارايه خدمات بهداشتي و پزشكي، در آينده به اين مركز متصل خواهند شد.
وي عنوان كرد: در گام دوم اين اقدام تصميم داريم در استانهاي سراسر كشور نيز اين شبكه را راهاندازي كنيم تا تمام هنرمندان و فرهيختگان را تحت پوشش قرار دهيم.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در پايان سخنانش ضمن آروزي سلامتي براي تمامي اهالي فرهنگ گفت: به زودي شاهد تشكيل پرونده سلامت الكترونيك براي همه هنرمندان خواهيم بود.
چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۵:۵۲
نظر شما