به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از ستاد خبری دومین دوره جشنواره ملی ناصرخسرو، بسط و گسترش نگاه فرهنگی به «صنعت گردشگری» یکی از مهمترین اهداف جشنواره ملی ناصرخسرو است.
کامران خوشی در اینباره گفت: معمولا به گردشگری لقب «صنعت» میدهند، اما نگاه ما به این مقوله تنها صنعتی نیست. صنعت باید تولیدمحور و درآمد محور باشد، در این نگاه یک حلقه مفقوده شکل میگیرد و زمانیکه کسی به سفری رفته و از آن سفر باز میگردد، گویا آن بخش از زندگی او هم پایان گرفته، اما به واسطه ثبت و نگارش سفرنامه، محصولی تولید میشود که میتواند برای تولیدات آینده مورد استفاده قرار بگیرد.
خوشی در ادامه درباره اهداف جشنواره و انتظار برگزارکنندگان جشنواره در برآورده شدن آنها گفت: این اهداف طبعا بسیار گسترده و آرمانی اند و قرار است در طولانی مدت به دست بیایند، اما از طرفی اگر دقیق نگاه کنیم، یک نقطه مشترک در این اهداف وجود دارد و آن بحث مستندسازی و ثبت و ضبط سفر است. هرکسی با نگارش سفرنامه عملا بخشی از این اهداف متعالی را برآورده کرده است و تاکید ما هم در نهایت بر نگارش سفرنامه است.
وی تاکید کرد که سالگذشته در نخستین دوره جشنواره ناصرخسرو، ۵۰درصد انتظارات برآورده شده است و افزود: اولین دوره هرکاری تبعا نقصهایی دارد و جشنواره سفرنامهنگاری ناصرخسرو هم از این قائده مستثنی نیست. ما در دوره گذشته تمامی مراحل جشنواره اعم از روند برپایی و نحوه داوری و مراحل پایانی را مستند کردهایم و با توجه به آن امیدواریم در دوره جاری تمامی این مراحل را بهبود ببخشیم. هرچند ۵۰ تا ۶۰درصد انتظار ما برآورده شده است، اما دوره نخست تنها درصد کمی از اهداف متعالی را برآورده کرد که تنها شروع و سنگبنایی بود برای یک خواسته و یک فرهنگ بسیار گستردهتر.
دبیر شورای سیاستگذاری دومین دوره جشنواره ملی سفرنامهنگاری ناصرخسرو همچنین از افزودن بخشهای صوتی و وبلاگنویسی به دوره اخیر این جشنواره خبر داد و گفت: این دو بخش در دوره گذشته به صورت بخش جنبی برگزار شدند که به علت استقبال دور از انتظاری که صورت گرفت در این دوره این بخشها به قسمتهای اصلی جشنواره افزوده شدند.
خوشی همچنین از احتمال افزودن بخشهای جنبی «شهر تهران» و «سفرنامه در موزه» به دوره اخیر این جشنواره خبر داد و گفت: دوره دوم جشنواره ناصرخسرو دارای سه بخش اصلی نوشتاری، عکس، صوتی و تصویری است که بخش نوشتاری خود به چند زیر گروه کوتاه و بلند، تالیف، ترجمه و کودک و نوجوان تقسیم میشود.
خوشی از تمامی سازمانها، ارگانها، نهادهای دولتی و غیردولتی و افراد حقیقی و حقوقی برای مشارکت در برپایی این جشنواره دعوت کرد و گفت: این یک حرکت ملی است و سود و زیان آن برای همه ملت خواهد بود. ما استقبال خواهیم کرد اگر هرکسی بتواند در حدتوان خود در برپایی این جشنواره با ما همیاری و همکاری کند.
دومین دوره «جشنواره سفرنگاری ناصرخسرو» توسط گروه گردشگری «زورق» و با همکاری «انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان تهران»، «خانه جهانگرد استان تهران» و «مرکز پژوهشهای هفتهنامه تعطیلات نو»، برگزار میشود.
دبیرخانه نخستین دوره جشنواره سفرنامهنویسی ناصرخسرو قبادیانی از متقاضیان شرکت در دومین دوره این جشنواره خواسته است برای اطلاع از شرایط شرکت در این جشنواره به وبسایت «www.safarnegar.com» مراجعه کنند.
این جشنواره سال گذشته نخستین دوره خود را تجربه کرد و اکنون گام دوم خود را میآزماید.
متقاضیان شرکت در جشنواره ناصر خسرو میتوانند به وبسایت جشنواره به نشانی «www.safarnegar.com» مراجعه و برای ثبتنام اقدام کنند. امکان «آپلود» آثار برای ثبتنام کنندگان از امروز، ۱۹ تیر فراهم خواهد بود.
دوشنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۱ - ۱۶:۴۵
نظر شما