جمعه ۳۰ تیر ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
نهج البلاغه به زبان های زنده دنیا ترجمه شود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ششمین دوره از همایش ملی قرآن و نهج البلاغه (راه روشن) که پنجشنبه (29 تیرماه) در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد، گفت: اکنون نهج البلاغه به 20 زبان زنده دنیا ترجمه شده است اما کافی نیست و باید نهج البلاغه به سایر زبان های زنده دنیا که طرفدارانی نیز دارند، ترجمه شود. در این مراسم حمید محمدی، رییس بیستمین نمایشگاه بین المللی قران کریم نیز حضور داشت.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، سید محمد حسینی در این مراسم که با حضور حجت السلام حمید محمدی، رییس بیستمین نمایشگاه بین المللی قران کریم، برگزیدگان سه دوره از مسابقات مفاهیم قرآن و نهج البلاغه و پژوهشگران قرآن و نهج البلاغه برپا شد، اظهار کرد: 80 ترجمه فارسی از نهج البلاغه وجود دارد که اغلب این ترجمه ها بعد از انقلاب اسلامی توسط شخصیت های بزرگ، مراجع و علمایی همچون آیت الله مکارم شیرازی و مرحوم دکتر شهیدی انجام شده اند. این ترجمه و تفسیرهایی که درباره قرآن و نهج البلاغه ارایه شده، بسیار زیبا و قابل استفاده اند.

وی ادامه داد: تاکنون نهج البلاغه به 20 زبان مختلف ترجمه شده است که کافی نیست و باید به سمت و سویی حرکت کنیم که نهج البلاغه به زبان های زنده دنیا که طرفدارانی دارند و افراد زیادی به وسیله آن زبان ها تکلم می کنند، ترجمه شود. به یقین این ترجمه ها تاثیرات بسیار خوبی خواهند داشت. ترجمه نهج البلاغه حتی در جاهایی که افراد آن با اسلام بیگانه اند، بدون تردید تاثیرگذار خواهد بود. 

حسینی عنوان کرد: خوشبختانه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تازگی معاونت قرآن و عترت با تصویب هیات دولت راه اندازی شده است. بنابراین، بیش از گذشته درفعالیت های مربوط به قرآن، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و دیگر مضامین والا و بلند الهی که وجود دارد، حضور خواهیم داشت. 

این مقام مسوول اظهار کرد: در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از فعالیت هایی که در راستای ترویج نهج البلاغه هم در بحث آموزش و هم در موضوع پژوهش صورت می گیرد، حمایت جدی خواهد شد.

وی ادامه داد: شاهدیم که بعد از انقلاب اسلامی فعالیت های خوبی در حوزه قرآن و نهج البلاغه صورت گرفته است اما کافی نیست چرا که ظرفیت بسیاری در این حوزه وجود دارد که باید به کار گرفته شوند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که «در بحث قدردانی از خادمان نهج البلاغه باید برنامه ریزی های خوبی صورت بگیرد» افزود: همان طور که اکنون در بحث قدردانی از خادمان قرآنی اقدامات خوبی صورت گرفته است و هر سال در مراسم آغازین نمایشگاه قرآن این تجلیل و تشکر انجام می شود، باید از خادمان نهج البلاغه و فعالان این حوزه نیز مراسم قدردانی و تشکر برگزار شود.

حسینی با اشاره به این که «نهج البلاغه یک دریایی است که هر اندازه در آن کار شود باز کم کار شده و باید بیش از پیش به این حوزه پرداخته شود» اظهار کرد: آمارها نشان می دهند که در سال های اخیر حدود 500 پایان نامه در موضوع نهج البلاغه تدوین شده که نشان دهنده توجه دانشگاه ها به این مساله شده است.

وی در ادامه سخنانش بر اهمیت ترویج نهج البلاغه اشاره کرد و گفت: هر بار که در نهج البلاغه تدبر می شود، مطالب جدید و آموزنده ای به دست می آید که باید درباره آن ها کار کرد همان طور که انسان با هر بار تدبر در قرآن، نکات آموزنده ای را فرا می گیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فعالیت هایی که تاکنون توسط وزارت ارشاد در حوزه نهج البلاغه صورت گرفته است، اظهار کرد: تاکنون چندین هزار کتاب درباره نهج البلاغه چاپ و منشر شده اند اما کافی نیستند و هنوز جای کار در این حوزه وجود دارد. خوشبختانه در نمایشگاه کتاب بخشی با موضوع نهج البلاغه وجود دارد که هر سال این بخش متنوع تر خواهد شد. وزارت ارشاد تنها به نهج البلاغه اکتفا نخواهد کرد و هر سال بخش های جدیدی را به نمایشگاه کتاب اضافه می کند. 

حسینی عنوان کرد: باید از تمام ابزارها برای ترویج نهج البلاغه استفاده شود. به طور مثال باید از رسانه های دیجیتال، نشریه ها و مجله ها برای ارایه موضوعات مطرح در نهج البلاغه بهره گرفته شود.

وی با بیان این که «انتظار داریم هنرمندان نیز در عرصه ترویج نهج البلاغه وارد شوند» ادامه داد: در جشنواره فرهنگی و هنری رضوی اجتماعی از هنرمندان حضور دارند که مضامین بالای موجود در احادیث و زندگانی امام رضا (ع) را در قالب هنرهای مختلف ارایه می کنند که این کار باید درباره نهج البلاغه نیز صورت بگیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در گذشته تاثیرگذاری ارایه مضامین اسلامی از طریق هنر را احساس کردیم به طور مثال سریالی که درباره امام علی(ع) ساخته شد، از سوی مخاطبان جاذبه و کشش زیادی داشت . فیلم های سینمایی، مستند و سریال هایی باید در این حوزه ساخته شوند تا افراد با یاران، اصحاب ،حوادث و رویدادهایی که در صدر اسلام و زمان حضرت علی (ع) به وقوع پیوسته اند، آشنا شوند.

حسینی افزود: همچنین انتظار داریم تا موسسات قرآنی به ویژه هزار و 200 موسسه قرآنی که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز گرفته اند همزمان با پرداختن به مسایل قرآنی به بحث نهج البلاغه هم توجه کنند. کانون های فرهنگی و هنری مساجد نیز می توانند کانون های تخصصی قرآن و نهج البلاغه راه اندازی کنند و بیش از گذشته در کنار قرآن به مسایل نهج البلاغه بپردازند.

وی در پایان گفت: از بزرگان و صاحبان اندیشه می خواهیم تا در نمایشگاه قرآن حضور پیدا کنند و از نزدیک با دستاوردهای قرآنی آشنا شوند. کتاب هایی که منتشر شده اند، ترجمه ها و تفسیرهایی را که صورت گرفته اند و نرم افزارهای قرآنی را که ارایه شده اند از نزدیک مشاهده، و از آن ها در ترویج فرهنگ قرآن و نهج البلاغه استفاده کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها