یکشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۹
روایت گذر از اسطوره به دین از زبان کشیش پروتستان

مترجم کتاب «پژوهشی در ایده‌ها، انسان‌ها و رویدادهای در ادیان عهد باستان» آگاهی از مسیر اندیشه دینی یا مقوله گذر از اسطوره به دین را از دستاوردهای مطالعه این نوشتار دانست.-

سودابه فضائلي، مترجم و محقق حوزه «فرهنگ نمادها» در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، از این اثر ترجمه‌ای ـ پژوهشی خود به عنوان متنی برای مطالعه تطبیقی ادیان و آگاهی از چگونگی شکل‌گیری آن‌ها یاد کرد و گفت: شایان توجه است کشیشی مسیحی تا این حد باز به بررسی بنیادی ادیان دیگر پرداخته و نتایج تحقیقاتش را در اختیار دیگران قرار داده است.

وی یکی از نکات شایان توجه این کتاب را نگارش آن توسط اس. جی. اف. براندن، کشیش پروتستان یاد کرد و گفت: او با وجود عقاید و شغلش که تدریس دین‌شناسی در دانشگاه است تا حدی باز مقولاتی مانند شیطان، روح، خداوند، داوری مردگان و قیامت را شرح می‌دهد و این موضوعات را در تمامی ادیان بررسی می‌کند که می‌توان به نگاه تطبیقی‌اش پی برد.

این محقق نمادشناسی فرهنگ‌ها، از جمله نکات قابل تامل کتاب «پژوهشی در ایده‌ها، انسان‌ها و رویدادهای در ادیان عهد باستان» را بررسی و معرفی خداشاه مرگ در مصر باستان، معرفی «آخناتون» شاه مصری که یکتاپرستی را بدعت نهاد دانست و عنوان کرد: این اثر به بیان حماسه گیل‌گمش از بین‌النهرین، نگاهی به تاریخ یهودیان و پیامبری زرتشت دارد.

فضایلی ادمه داد: محقق این اثر یادآور می‌شود که برخلاف آنچه باور عموم است، یهودیان حضرت مسیح را به صلیب نکشیدند، بلکه رومان(رومیان) در به صلیب آویخته شدن حضرت مسیح(ع) مقصر بودند. او توضیح می‌دهد که «پلوس» که یکی از یاران حضرت مسیح(ع) بود در جریان حمله رومیان به روم پناه می‌برد و بسیاری از رومی‌ها را به دین مسیح دعوت می‌کند، او برای آن‌که جانش در امان باشد این واقعیت را که رومیان حضرت مسیح(ع) را کشتند تغییر می‌دهد و می‌گوید که این پیامبر به دست یهودیان از بین رفته است!

وی معرفت‌شناسی در مسیحیت اولیه را از جمله بخش‌های مطالعاتی نویسنده اثر دانست و گفت: این کشیش پروتستان به نحوه جالب توجهی مقوله شیطان و فرشتگان را در طول تاریخ مذاهب آشکار می‌کند.

مترجم کتاب «پژوهشی در ایده‌ها، انسان‌ها و رویدادهای در ادیان عهد باستان» افزود: این کشیش به نحوی ادیان تطبیقی و بنیان آن‌ها را بررسی می‌کرد که وقتی سال 1971 در طول یکی از سفرهایش مسموم شد و در بازگشت فوت کرد، همگان گفتند که جریان مرگش ضربه جبران‌ناپذیری به انجمن مطالعات تاریخ ادیان وارد کرد. 

وی در پاسخ به این پرسش که «چرا از این اثر به عنوان ترجمه و پژوهش ترجمانی یاد شده است؟» عنوان کرد: علاوه بر ترجمه متن کتاب حدود 200 صفحه از این اثر به نتایج پژوهش‌هایم در حوزه معادل‌سازی نام‌ها، اعلام و تاریخ‌های یاد شده اختصاص دارد.

فضایلی در بیان کارکردهای مطالعات تطبیقی بیان کرد:‌ آشنایی با ادیان دیگر فهم آدمی را از دین خود بالا می‌برد.

نخستین چاپ کتاب «پژوهشی در ایده‌ها، انسان‌ها و رویدادهای در ادیان عهد باستان» را دانشگاه ادیان و مذاهب در سال جاری با شمارگان هزار نسخه در 751 صفحه به بهای 15 هزار و 500 تومان منتشر و روانه بازار نشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها