سه‌شنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۵:۳۲
نيرومنداني كه تاب كتاب ندارند

کتاب حلقه مفقوده زندگی ورزشکاران و جامعه ورزشی کشورمان و به‌ویژه ورزشکاران استان خراسان جنوبی است؛ موضوعي كه با توجه به اهميت آن نياز به كنكاش و بررسي دارد.-

خبرگزاری کتاب ایران_ پیامبر اکرم (ص) ورزش، تهذیب و تحصیل علم را سه عنصر اساسی برای انسان سازی معرفی کرده‌اند، در حالی که اکنون در جامعه ما اقشار مختلف تنها به بخشی از این حدیث عمل می‌کنند و بخش دیگری از آن را برزمین می‌گذارند؛ برای مثال، در استان خراسان جنوبی ورزشکاران تنها به امر ورزش می‌پردازند و کمتر به طور جدی دنبال علم که تحصیل آن از طریق کتاب امکان پذیر است، می‌روند. همین موضوع باعث شده که سرانه مطالعه در میان برخی از ورزشکاران استان به ویژه قشر جوان، کمتر از یک دقیقه باشد. این گزارش به بررسی جایگاه کتاب و کتابخوانی در بین جامعه ورزشی استان خراسان جنوبی و راهکارهای افزایش سرانه مطالعه این افراد می‌پردازد.

باشگاه‌ها و هیات ورزشی بدون کتابخانه
قهرمان تیراندازی نوجوانان و جوانان کشور، باشگاه‌ها و ورزشگاه‌های بدون کتابخانه را عامل دوری ورزشکاران از فرهنگ مطالعه دانست.

نجمه خدمتی در این باره اظهار کرد: نبود کتابخانه در محل تمرین ورزشکاران و مکان‌های استقرار آن‌ها از جمله هتل‌ها، تاثیر بسیار زیادی بر بیگانگی ورزشکاران با یار مهربان گذاشته است.

وی افزود: کتاب در مکان‌های ورزشی کشور هیچ جایگاهی ندارد و بر همین اساس، آنان اغلب کتابی را برای مطالعه در دسترس نمی‌بینند، در حالی که انس ورزشکاران با فرهنگ مطالعه نیازمند برنامه‌ریزی منسجمی است.

قهرمان تیراندازی نوجوانان و جوانان کشور با بیان این که خودش علاقه زیادی به مطالعه دارد، گفت: زمانی که دراردوهای ورزشی به سر می‌برم، اگر کتابی به من معرفی یا در اختیار من قرار داده شود، آن را مطالعه می‌کنم.

خدمتی ادامه داد: مسوولان ورزش باید کتاب‌های مناسب را در اختیار ورزشکاران قراردهند، د رحالی که اکنون هیچ کتابخانه‌ای در میادین ورزشی کشور وجود ندارد.

خدمتی یادآورشد: من روزانه نیم ساعت مطالعه می‌کنم و این مطالعه کمک موثری در تقویت تمرکز وحافظه من به عنوان یک تیرانداز داشته است.

جای خالی کتاب در اردوهای تیم ملی
قهرمان تکواندو دانشجویان کشور نيز در همين زمينه گفت: جای کتاب در اردوهای تیم ملی خالی است.

مهین تیموری افزود: بیشتر ورزشکاران در خانه کتابخانه شخصی دارند ولی از آن جایی که بیشتر زمان خود را در اردوهای تیم ملی به‌سر می‌برند، امکان دسترسی به کتاب و مطالعه برای آن‌ها وجود ندارد.

وی افزود: با توجه به این که مطالعه بیشترین نقش را در کاهش استرس ورزشکاران دارد، ایجاد کتابخانه و امانت دادن کتاب به ورزشکاران در اردوهای تیم ملی علاوه بر تقویت جنبه علمی ورزشکاران، باعث ایجاد شادابی و تقویت روحیه در آنان می‌شود.

قهرمان تکواندوی دانشجویان کشور با بیان این‌که هنگام حضور در خانه روزی سه تا چهار ساعت مطالعه می‌کند، گفت: مطالعه، روح بی‌قرار ورزشکار را آرام می‌کند.

تیموری یادآور شد: توزیع کتاب‌های مفید کم حجم یا به اصطلاح «ساندویچی» در میان ورزشکاران به یقین با استقبال زیاد مواجه خواهد شد.

خبرهای خوشی از اداره ورزش و جوانان استان
مدیرکل اداره ورزش و جوانان خراسان جنوبی از آمادگی این اداره برای احداث کتابخانه مشارکتی در میادین ورزشی استان خبر داد.

جعفر قدیری در این باره اظهار کرد: در گذشته مکانی برای مطالعه در سالن‌های ورزشی در نظر گرفته نمی‌شد و همین عامل، در درازمدت فاصله میان ورزشکاران و کتاب را زیاد کرد.

وی افزود: اکنون با ساخت سالن‌های چندمنظوره در نقاط مختلف استان، دوری ورزشکاران با کتاب در حال کمرنگ شدن است. البته باید برای نهادینه کردن فرهنگ مطالعه در میان ورزشکاران برنامه منسجمی را در درازمدت اجرا کرد.

مدیرکل اداره ورزش وجوانان با بیان این‌که در صورت استقبال ورزشکاران، این اداره کل آماده توزیع کتاب در اردوهای مختلف ورزشی است، گفت: برپایی نمایشگاه‌های کتاب در کنار مسابقات قهرمانی، فرصت مناسبی برای ترویج فرهنگ مطالعه در میان ورزشکاران محسوب می‌شود و اداره ورزش و جوانان آماده حمایت از چنین نمایشگاهایی است.

قدیری با بیان این‌که ورزشکاران با مراجعه به سازمان ورزش و جوانان می‌توانند از کتابخانه پنج هزار جلدی این سازمان استفاده کنند، یادآ ورشد: تا پنج ماه آینده یک ایستگاه مطالعه ویژه ورزشکاران استان راه‌اندازی خواهد شد.

کتاب، حلقه مفقوده زندگی ورزشکاران
حسن چاجی، مسوول انتشارات قهستان، اظهار کرد: کتاب حلقه مفقوده جامعه ورزشی ایران معاصر است، در حالی که در گذشته با انجام برنامه‌های ورزشی در مساجد مطالعه کتاب، انجام عبادت‌های دینی و ورزش در کنار هم صورت می‌گرفتند.

وی افزود: به دلیل مشغله کاری زیاد ورزشکاران، مراجعه آن‌ها به کتابخانه و کتابفروشی کم است. بر همین اساس، فراهم کردن مکانی برای انس ورزشکاران یا برپایی نمایشگاه کتاب، فرصت مناسبی برای ترویج فرهنگ مطالعه در میان ورزشکاران است. 

چاجی یادآور شد: انس ورزشکاران و کتاب در جامعه نویدبخش تحولی بزرگ در ترویج فرهنگ مطالعه خواهد بود زیرا آن‌ها الگوی بسیاری از افراد جامعه‌اند.

عضویت رایگان ورزشکاران
مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی خراسان جنوبی هم از عضویت رایگان ورزشکاران حرفه‌ای در کتابخانه‌های استان خبر داد.

محمد قریب در این باره اظهار کرد: نهاد کتابخانه‌ها علاوه بر پذیرش رایگان ورزشکاران حرفه‌ای به عنوان عضو، در صورت تقاضای نهادهای ورزشی آمادگی احداث کتابخانه مشارکتی را در این مکان‌ها دارد.

وی افزود: نهادینه کردن فرهنگ مطالعه در میان ورزشکاران نیازمند برنامه تدوین شده و همکاری نهادهای ذیربط است.

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی با بیان این‌که در هیچ یک از ورزشگاه‌های استان کتابخانه وجود ندارد، گفت: هیچ مکانی برای کتابخانه و مطالعه ورزشکاران در باشگاه‌ها و ورزشگاه‌ها در نظر گرفته نشده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط