سه‌شنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۱۸
نمره 20 در همگانی کردن نهضت مطالعه مفید

اجرای طرح «کارنامه دانایی» فصل جدیدی برای همگانی کردن نهضت مطالعه مفید در میان خانواده‌های ایرانی است. در واقع، این طرح یکی از طرح‌هایی است که در پایان هر فصل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان برای توسعه و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی به برترین خانواده‌های کتابخوان اهدا می‌کند.-

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)_ در  طرح «کارنامه دانایی»کودکان و نوجوانانی که عضو کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانانند، در هر ماه با معرفی یک کتاب، روند مطالعاتی آن کتاب را آغاز می‌کنند و در پایان نیز کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان تحت عنوان «کارنامه دانایی» کتابخوان‌ترین کودکان وخانواده‌های آن‌ها را انتخاب و به رسم یادبود هدایایی به آن‌ها اهدا می‌کند.

در این گزارش وضعیت «کارنامه دانایی» در استان خراسان جنوبی به عنوان یکی از قطب‌های فرهنگی کشور بررسی شده است.

تربیت خانواده کتابخوان
مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی با اشاره به ارسال کارنامه دانایی برای برترین خانواده های کتابخوان استان، گفت: کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان خراسان جنوبی دارای 10 مرکز فرهنگی هنری ثابت، دو کتابخانه سیار، یک کتابخانه پستی و یک کتابخانه شهری است که به اعضای خود خدمات فرهنگی ارایه می‌کنند.

عبدالرضا صمدی افزود: این کانون برنامه های فرهنگی زیادی را در زمینه افزایش سرانه مطالعه میان اعضای خود اجرا می‌کند که یکی از مهم‌ترین این برنامه‌ها اجرای طرح «کارنامه دانایی» است.

مدیر کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان با بیان این که تمام اعضای کانون در این برنامه شرکت دارند، گفت: اعضای مرکز فرهنگی هنری شماره2 بیرجند و کودکان و نوجوانان عضو کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان «سرایان» از دیگر اعضای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در زمینه کتابخوانی سبقت گرفته‌اند و 16 نفر نخست جدول کتابخوانان برتر خراسان جنوبی به شمار می‌آیند.

صمدی یادآورشد: اجرای طرح «کارنامه دانایی» در کانون موجب شده است که کودکان هرماه چهار تا پنج جلد کتاب را به همراه خانواده‌های خود مطالعه کنند که این موضوع در درازمدت موجب می شود شخصیت کودکان با کتاب پرورش یابد و آنان کتابخوان تربیت شوند وهمچنین سرانه مطالعه را نیز در میان خانواده‌های استان افزایش پیدا کند.

سهم نهاد عمومی کتابخانه‌ها در اجرای طرح کارنامه دانایی
محمد قریب، مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان خراسان جنوبی با بیان این که این نهاد در طرح کارنامه دانایی مشارکت دارد، گفت: این طرح یکی از موثرترین طرح‌ها در زمینه ترویج فرهنگ کتابخوانی در میان کودکان است.

وی افزود: نهاد کتابخانه‌های عمومی با توزیع کتاب‌های جدید در کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان، منابع مورد نیاز طرح کارنامه دانایی را فراهم می‌کند.

مدیرکل نهاد عمومی کتابخانه‌های عمومی خراسان جنوبی با بیان این که طرح «کارنامه دانایی» یکی از مهم‌ترین استراتژی‌های همگانی کردن نهضت مطالعه مفید در استان است، گفت: این طرح زمینه تحقق اهداف سند چشم‌انداز 1404 نهاد کتابخانه‌های عمومی را در استان فراهم می‌کند.

قریب یادآورشد: کودکان و نوجوانان با مراجعه به کانون پرورش فکر ی کودکان ونوجوانان می توانند با عضویت در کانون دراین طرح ثبت نام کرده ومنابع مورد نیاز را دریافت کنند.

گرمی بیشتر کانون خانواده‌ها
«اجرای طرح کارنامه دانایی کانون خانواده ها را گرم تر کرده‌ است.» این موضوع را یوسف عبدالهی، پدرمحمد عبدالهی، یکی از کودکان برتر در طرح کارنامه دانایی گفت و اظهار کرد: اجرای این طرح موجب شده است که خانواده‌ها در کنار فرزندان خود برای جذب آن‌ها به کتاب و مطالعه تلاش کنند.

وی افزود: فرزندم از زمان اجرای این طرح علاوه بر این‌که بیشتر وقت خود را با مطالعه کتاب می گذارند، از بسیاری از آسیب‌هایی که کودکان به آن دچارند مانند اعتیاد به بازی های کامپیوتری، دور است.

عبدالهی ادامه داد: مطالعه کتاب در خانواده ما به صورت جمعی، موجب شده است تا روابط پدر و مادر با فرزندان نزدیک‌تر وصمیمی‌تر شود.

وی یادآورشد: کتاب به عنوان «یار مهربان» فضای خانه ما را گرم‌تر ومهربان‌تر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط