چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۴
پرونده بیستمین نمایشگاه قرآن کریم بسته شد

آیین پایانی بيستمين نمايشگاه بين‌المللی قرآن كريم، شامگاه گذشته (24 مردادماه) با حضور جمعی از مسوولان فرهنگی و فعالان قرآنی در مصلای بزرگ امام خمينی(ره) برگزار شد تا کارنامه بیست سال نمایشگاه قرآن کریم رقم بخورد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اختتامیه بیستمین نمایشگاه قرآن کریم با پیام آیت‌الله جوادی آملی برگزار شد.

در این مراسم، ریيس بيستمين نمايشگاه بين‌المللی قرآن كريم به ارایه گزارشی از مهم‌ترین فعالیت‌های نمایشگاه بیستم پرداخت و گفت: این نمایشگاه 40 بخش پرکار ستادی و غیرستادی داشته که 10 بخش آن برای نخستین بار در نمایشگاه قرآن کریم فعالیت می‌کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمين حميد محمدی، با بیان این‌که پیش از برگزاری نمایشگاه قرار بود بیش از 500 نشست و محفل قرآنی برگزار شوند، گفت: تاکنون بیش از 310 نشست قرآنی با حضور انديشمندان برگزار شده و حدود 200 محفل قرآنی تا عصر امروز(24 مرداد) به ارایه 500 تلاوت قرآن كريم پرداختند.

قائم مقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی، تعداد ناشران داخلی شرکت کننده در نمایشگاه بیستم را 203 نفر عنوان کرد و گفت: در این دوره از نمایشگاه 46 ناشر از خارج از كشور با 20 هزار عنوان كتاب و اثر فاخر قرآنی در نشر مكتوب در عرضه محصولات خود پرداختند.

محمدی با بیان این که 40 كشور در بخش بين‌المللی بيستمين نمايشگاه بين‌المللی قرآن كريم حاضر بودند، گفت: در اين نمايشگاه از 30 اثر فاخر قرآنی رونمايی شد كه اين روند در آیین پایانی نيز ادامه دارد.

وی افزود: در این دوره از نمایشگاه قرآن کریم 150 اثر پژوهش جديد با حضور استادان حوزه و دانشگاه معرفی شدند.

قائم مقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که در بخش کتابت قرآن کریم 10 هزار نفر شرکت ‌داشته‌اند، گفت: در این نمایشگاه 100‌غرفه در بخش دیجیتال فعال بود و در این میان 200 پايگاه اطلاع‌رسانی برتر جهان اسلام و 300 نرم‌افزار قرآنی معرفی شدند. همچنین هنر‌های نمایشی با اجرای 200 تئاتر قرآنی با استقبال بسیار خوبی مواجه بود. در این نمایشگاه از سوی بيش از 300 نفر از روحانيون حوزه‌های علميه قم، اصفهان و تهران خدمات مشاوره‌ای به بازديدكنندگان ارایه شد.

رییس بیستمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم برگزاری نمايشگاه قرآنی در كشور را نتیجه ‌کوشش‌های مركز هماهنگی، توسعه و ترويج فعاليت‌های قرآنی كشور دانست و گفت: می‌توان با ضميمه کردن این فعالیت‌ها به نمايشگاه‌های دیگر شهر‌ها و روستا‌ها و برپایی نمایشگاه‌های قرآنی سیار، عدالت قرآنی را در تمامی کشور محقق کرد و مناطق محروم را نیز مورد پوشش قرار داد.

وی افزود: اقدامات مطالعاتی و برنامه‌ريزی نمايشگاه از شش ماه پيش از برپایی آن ‌ آغاز شده بود و این اقدامات شامل برگزاری250 جلسه ستاد مركزی با حضور مديران نمايشگاه بود.

حجت‌الاسلام محمدی آمار بازدیدکنندگان از نمایشگاه بیستم را دو میلیون و 500‌هزار نفر عنوان کرد و گفت: این استقبال بدون اطلاع‌رسانی مناسب صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران محقق نمی‌شد.

وی با اشاره به راه‌اندازی معاونت قرآن و عترت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نمایشگاه قرآن کریم اکنون وارد دهه سوم می‌شود و در این دهه با توجه به این‌که فرهنگ‌های قرآنی بسیاری مانند فرهنگ تدبر، فرهنگ استشفاء و سکوت به‌هنگام تلاوت قرآن در کشور ما با کم توجهی مواجه است، این نمایشگاه با شعار فرهنگسازی قرآنی به فعالیت‌های خود ادامه خواهد داد.

قائم مقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: از سال آینده با توجه به استقبال مردم می‌کوشیم ساعت برپایی نمایشگاه را تا سحر‌گاه ادامه دهیم.

عزت‌الله ضرغامی، رییس رسانه ملی دیگر سخنران این آیین بود که در سخنانی با اشاره به معاد و شیوه‌های مختلف قرآن برای هدایت بشر از خلق پيامبرگونه به‌عنوان راه نفوذ بر قلب‌ها یاد کرد و گفت: قرآن کریم نیز از این راه به مداوای منکران معاد می‌پردازد و این رویکرد نشان می‌دهد كه مداوای افراد معاند تنها با استدلال ميسر نيست، بلكه باید رفتاری داشت که دیگران به رفتار، منش و مسلک مبلغ، عشق بورزند.

اشاره به اهميت برگزاری نمايشگاه قرآن کریم در نشان دادن جلوه‌های قرآنی شیعیان و نیز اشاره به پخش جمع‌خوانی قرآن کریم توسط جوانان در حرم حضرت معصومه(س) از سوی سیمای جمهوری اسلامی ایران پایان بخش سخنان ریيس سازمان صدا و سيمای جمهوری اسلامی ايران بود.

این آیین با معرفی برگزیدگان پژوهش‌های برتر قرآنی و اهدای جوايز و لوح يادبود ادامه یافت. در این بخش، از نویسندگان كتاب «نظريه تفسير متن» به‌عنوان رتبه نخست، كتاب‌های «زبان قرآن و مسائل آن» و «جريان‌شناسی تفاسير فقهی» به صورت مشترك به‌عنوان رتبه دوم و كتاب‌های «معرفت‌‌‌‌‌شناسی وحی» و «مبانی اماميه در تفسير قرآن» هم به صورت مشترک به عنوان رتبه سوم قدرداني شد.

همچنین رونمایی از «طرح ملی تلاوت»، «پوستر و نشان دومين جشنوار‌ه‌‌های قرآنی آيات»، «نخستین ترجمه قرآن به زبان اردو»، «قرآن نفيس به خط نستعليق» و «سامانه تلفنی قرائت سراج» پایان‌ بخش این آیین اختتامیه بیستمین نمایشگاه قرآن کریم بود.

بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، 25 تیرماه آغاز به کار کرده بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط