جمعه ۲۷ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۳:۴۶
«فرهنگ تشريحي ايسم‌ها» با 1990 مدخل منتشر شد

«فرهنگ تشريحي ايسم‌ها» شامل 1990 مدخل منتشر شد. به گفته گردآرونده اين اثر، نظريه‌پردازاني كه درباره هر مفهوم نظريه‌پردازي كرده‌اند نيز در اين كتاب معرفي شده‌اند.-

 عزيزالله عليزاده، در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، عنوان كرد: براي هر مدخل از اين فرهنگ، اصطلاح انگليسي كه براي آن به كار مي‌رود به همراه تلفظ و معناي فارسي ذكر شده است.

وي با اشاره به تنظيم مداخل اين اثر بر اساس حروف الفباي انگليسي گفت: البته اين اثر دو فهرست دارد كه يك فهرست آن بر مبناي معناي فارسي مدخل‌ها تنظيم شد.

عليزاده افزود: معناهاي ديگر به غير از معناي اصلي، تعريف هر مفهوم، ويژگي‌ها و اصول اين مفاهيم و همچنين ذكر نام نظريه‌پردازاني كه درباره آن‌ها نظرورزي كرده‌اند نيز به توضيحات هر مدخل اضافه شده است. تاريخ تولد و فوت هر يك از نظريه‌پردازان را نيز ذكر كرده‌ام تا دوره تاريخي كه در آن مي‌زيسته‌اند مشخص شود.

اين پژوهشگر ادامه داد: ارتباط و همچنين تقابل هر مفهوم با مفاهيم ديگر نيز در اين اثر مشخص شده است. مصداق برخي از مدخل‌ها را نيز ذكر كرده‌ايم. براي مثال براي مدخل حزب‌گرايي، 222 تشكل سياسي و صنفي در ايران كه مجوز دارند همراه با سال اخذ مجوز آن‌ها ذكر شده‌اند. در مدخل رييس‌جمهورگرايي نيز به آمريكا اشاره شده كه با  84 رييس جمهور، ركورددار است.

وي به همكاري كارشناسان مختلف در تدوين اين اثر اشاره كرد و گفت: خوشبختانه اين اثر محصول ذهن يك نفر نيست و تلاش شده از كارشناسان هر حوزه درباره مداخل آن حوزه نظرخواهي شود. به همين دليل تدوين اين اثر 6 سال طول كشيد.

عليزاده به معيار برگزيدن مداخل اين اثر اشاره كرد و گفت: سعي كرديم هر مفهومي را كه تعدادي از نظريه‌پردازان به آن گرايش دارند انتخاب كنيم. به همين دليل تمام مداخل پسوند «گرايي» دارند. مذهب‌گرايي، چريك‌گرايي و رييس‌جمهورگرايي برخي از اين مداخل هستند.

وي تعداد مداخل اين اثر را بسيار بيشتر از آثار مشابه داخلي و خارجي دانست و گفت: معمولا تعداد مدخل‌ها در دايره‌المعارف‌ها از 400 مورد فراتر نمي‌رود.

عليزاده با اشاره به هزينه‌هاي زياد كارهاي پژوهشي اشاره كرد و گفت: من ساكن آستانه اشرفيه هستم و تهيه منابع تحقيقي مختلف در شهرستان كار دشواري است. هماهنگي با كارشناسان رشته‌هاي مختلف نيز يكي از دغدغه‌هاي من بوده است. همچنين در حدود 6 سالي كه سرگرم تدوين اين اثر بوديم، ناشر كتاب مشخص نبود. همه ناشران اصرار دارند كه كتاب را پس از رويت و بررسي آن منتشر كنند، به همين دليل مجبور بوديم نسيه كار كنيم. اين‌كه هزينه‌اي را صرف نوشتن يك كتاب كنيد، اما ندانيد كه آيا ناشري حاضر به چاپ آن هست يا نه، ايجاد دغدغه مي‌كند.

اين محقق همچنين گفت: اين كتاب را به محمد معين تقديم كرده‌ام كه هم فرهنگ فارسي معين را نوشته و هم لغتنامه دهخدا را گردآوري كرده است.

«فرهنگ ايسم‌ها» با شمارگان هزار نسخه، در 656 صفحه و بهاي 22 هزارتومان از سوي انتشارات فردوس منتشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها