پنجشنبه ۲ شهریور ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۹
توضیحات دبیر بنیاد فردوسی درباره مراسم گشایش هفته هنر پهلوانی

در پی گزارش «ایبنا» از مراسم گشایش هفته هنر پهلوانی، یاسر موحدفرد دبیر بنیاد فردوسی توضیحاتی را درباره این مراسم و درباره بنیاد فردوسی، ارایه کرد.-

یاسر موحدفرد در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: بنیاد فردوسی یک بنیاد غیرانتفاعی و غیر دولتی است که از هیچ کدام از نهادهای فرهنگی دولتی بودجه‌ای دریافت نمی‌کند. تمام هزینه‌های این بنیاد از طریق کمک‌های مردمی و بودجه‌هایی که استادان و همکاران پژوهشی ما خود فراهم می‌کنند، تامین می‌شوند.

وی افزود: استادان و همکاران پژوهشی ما بسیار به این بنیاد فردوسی اعتقاد دارند. در گزارش «ایبنا» آمده بود که دکتر قدمعلی سرامی و منصور وفایی در مراسم گشایش با وجود کهولت سن زمان زیادی روی صحنه بودند. من به شخصه با این دو عزیز صحبت کردم و این دو به هیچ عنوان از این مساله گلایه‌ای نداشتند.

موحدفرد در ادامه با اشاره به این نکته که بنیاد باید در بسیاری از هزینه‌های خود صرفه‌جویی کند، گفت: مجری این مراسم خود من بودم، اما اصول حرفه‌ای ایجاب می‌کرد که بنیاد برای اجرای این مراسم از یک مجری خبره استفاده می‌کرد، اما دستمزد یک مجری حرفه‌ای مبلغ زیادی است که از عهده بنیاد خارج بود و به ناچار من خودم اجرا را بر عهده گرفتم. به هر حال اگر ما بودجه‌ای می‌داشتیم، قطعا از یک مجری حرفه‌ای استفاده می‌کردیم.

این محقق ادبی در ادامه با بیان این نکته که یکی از برنامه‌های جنبی هفته هنر پهلوانی نمایشگاه کتاب مرتبط با این موضوع بوده است، گفت: تلاش ما بر این بود تا آخرین آثار ادبی منتشر شده در زمینه شاهنامه فردوسی و مضمون‌های پهلوانی در نمایشگاه کتاب هفته هنر پهلوانی به مخاطبان معرفی و ارایه شود.

موحدفرد در ادامه به معرفی برخی از کتاب‌های ارایه شده در این نمایشگاه پرداخت و گفت: بنیاد فردوسی چند کتاب را با همکاری ناشران دیگر منتشر کرده است. یکی از این کتاب‌ها که در این نمایشگاه عرضه شد کتاب «رازهای شاهنامه» است. این کتاب مجموعه 20 جستار از شاهنامه پژوهان برجسته کشور است. این کتاب با کوشش خود من در نمایشگاه کتاب سال گذشته رونمایی و منتشر شد. جالب است که این کتاب به سرعت نایاب شد.

وی افزود: کتاب دیگری که بازهم باکوشش و ویرایش خود من به سرانجام رسید، «دفتر دوم فردوسی پژوهی» است. این کتاب هم مجموعه مقالاتی است از شاهنامه‌پژوهان برجسته در دو بخش «شاهنامه پژوهان برجسته در ایران» و «شاهنامه پژوهان برجسته در جهان». از  شاهنامه‌پژوهان ایرانی که در این کتاب مقاله دارند می‌توانم به میرجلال‌الدین کزازی، قدمعلی سرامی، آرش اکبری، سید ضیاالدین هاجری، تورج عقدایی، فرانک دوانلو و سید علی موسوی گرمارودی، اشاره کنم. شاهنامه پژوهان برجسته خارج از کشور نیز برخی ایرانی هستند و برخی غیر ایرانی؛ مانند بیژن غیبی، اولریش مارلزورف، روشن رحمانی و نامیر کارا خلیلویچ.

موحدفرد در توضیح بیشتر نویسندگان خارجی مقالات این کتاب گفت: برای این کتاب از کسانی مقاله گرفته شد که در دانشکده‌های مختلف اروپایی صاحب کرسی‌های ایران‌شناسی و شاهنامه پژوهی بوده‌اند. بر این اساس می‌توانم بیان کنم که در این کتاب آخرین دستاوردهای دانشگاهی در زمینه شاهنامه در کشورهای آلمان، بوسنی و هرزگوین، آلبانی و همچنین کشورهایی دیگری چون قزاقستان، ازبکستان و تاجیکستان در این کتاب آمده است.

موحدفرد در ادامه به ویژگی‌های این کتاب اشاره کرد و گفت: تمام مقالات این کتاب ارژینال بوده و تاکنون حتی چکیده‌ای از آن هم در جایی منتشر نشده بود. ناشر این کتاب موسسه خانه کتاب است و اصرار هم بر این بود که آخرین دستاوردهای حوزه شاهنامه پژوهی و نمود پژوهش‌های شاهنامه بر ادبیات دیگر کشورها، در این کتاب منتشر شود.

موحدفرد گفت: کتاب‌های «پنج گنج فردوسی»، «متون شرقی و شیوه‌های غربی» هم دیگر کتاب‌های عرضه شده در این نمایشگاه بود. چاپ جدید و تازه ای از کتاب های بوستان سعدی و ویس و رامین هم در این نمایشگاه موجود بود.

مدیر بنیاد فردوسی در انتها گفت: تمامی این کتاب نتیجه همکاری بنیاد فردوسی با نشر پازینه، انتشارات خانه کتاب و نشر میراث مکتوب است. همچنین این کتاب‌ها با تخفیف ویژه در این نمایشگاه ارایه شد و استقبال از این نمایشگاه در حدی بود که تمام کتاب‌ها به فروش رسید. همچنین قرار بود که بیست عنوان کتاب دیگر هم در این نمایشگاه عرضه شوند، اما فضای محدود و امکانات کم این اجازه را به ما نمی‌داد.

بنیاد فردوسی هفته هنر پهلوانی را با همکاری فدراسیون ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای کشور از 21 تا 28 مرداد در خانه هنرمندان برگزار کرد.

بنیاد فردوسی یک سازمان مردم نهاد است که در تاریخ 27 اسفند 1384 با مجوز رسمی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در ایران بنیانگذاری شده و یاسر موحدفرد به عنوان دبیرکل آن از آغاز تا کنون تعیین شده است.

شاهنامه‌پژوهان و ادیبان ایرانی و خارجی، هنرمندان، اهالی رسانه و دانش‌آموختگان رشته‌های گوناگون اعضای اصلی این بنیاد را تشکیل می‌دهند. این بنیاد دارای دو دفتر در شهرهای تهران و مشهد است.

از جمله دستاوردهای بنیاد فردوسی می‌توان به ثبت هزار پایان سرایش شاهنامه در فهرست مفاخر و رویدادهای علمی، فرهنگی و هنری سال 2011 – 2010 میلادی سازمان یونسکو و راه‌اندازی «جایزه آقابزرگ» برای نکوداشت شاهنامه‌پژوهان و فردوسی‌شناسان، اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط