فتحالله فروغی در گفتوگو به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد:این دوره که از دیروز (13 شهریور) آغاز شده ،روزهای زوج در اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران برگزار میشود، شانزده سرفصل کلی به مخاطبان آموزش داده میشود. موضوعهايي مانند پیشینه نشر، کلیات نشر، تولید فرهنگی و فنی، لیتوگرافی، تولید چاپی، برنامهریزی و مدیریت موسسه انتشاراتی، اقتصاد نشر، روابط عمومی و اخلاق حرفهاي عناوین برخی از این سرفصلها را تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: آموزش انبارداری، توزیع و فروش، فروش اینترنتی و تولید کتاب الکترونیک و تشريح مقررات اداری، قوانین نشر، قراردادهای نشر و نيز دیدار از موسسه انتشاراتی و چاپی از جمله برنامههای آموزشی این دوره از آموزش صنعت نشر به شمار میآیند.
رييس كميسيون آموزش اتحاديه ناشران و کتابفروشان تهران افزود: بیستوهفتمین دوره آموزش صنعت نشر تا دوشنبه (دهم مهرماه) به مدت 54 ساعت ادامه دارد و چهارشنبه (دوازدهم مهرماه) آزمون پایانی آن برگزار میشود.
کارگاه آموزشی کتابپردازی در اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران
فروغی همچنین از برگزاری مراسم افتتاحیه کارگاه آموزشی کتابپردازی در اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران که یکشنبه (12 شهریور) برگزار شد خبر داد و گفت: این مراسم با حضور فراگیران دوره، اعضای کمیسیونها و کارگاههای اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، اعضای هیات مدیره اتحادیه و تعدادی از ناشران تهران برپا شد.
در ابتدای مراسم، مهدی عطایی، نایب رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران درباره ضرورت و اهمیت دورههای آموزشی مربوط به کتابفروشان و ناشران سخن گفت و اقدامات کمیسیون آموزش و ضرورت برگزاری دورههای عملی و کارگاهی برای آموزش اعضای صنف را بیان کرد و خواستار استمرار این آموزشها شد.
فتحالله فروغی، رييس كميسيون آموزش اتحاديه ناشران و کتابفروشان تهران از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی درباره سابقه موضوع کارگاه آموزشی کتابپردازی و اینکه برای برنامهریزی و تدوین سرفصلها حدود 200 نفر ساعت کار صرف شده است، صحبت کرد.
رييس كميسيون آموزش اتحاديه ناشران و کتابفروشان تهران در این مراسم گفت: برای اینکه از سرفصلهای این دوره مطمئن شویم، ارزشیابی قبل از اجرا را در دستور کار قرار دادیم و سرفصلها را توسط صاحبنظران این موضوع و مدرسانی که تدریس کلاسها را بر عهده داشتند ارزیابی کردیم. اصلاحاتی در آنها صورت گرفت و نتیجه این شد که دوره آموزش کتابپردازی با 60 ساعت اجرا شود.
وی در ادامه اظهار کرد: از میزان 60 ساعت برنامهریزی شده، تعداد 10 واحد به عنوان واحدهای عمومی و 50 واحد به عنوان واحدهای تخصصی در نظر گرفته شد. کارگاه آموزشی کتابپردازی با درس «آشنایی با ساختمان و اجزای کتاب» شروع میشود و با واحد «آشنایی با نظارت پیش از چاپ» خاتمه مییابد.
فروغی در پایان سخنانش در این مراسم گفت: سهشنبه (20 مهرماه) آزمون پایان دوره کتابپردازی برگزار میشود و بر اساس فعالیت فراگیران در کلاس و میزان موفقیت در آزمون نهایی، برای آنها گواهینامه شرکت در دوره صادر میشود.
کارگاه آموزشی کتابپردازی به مدت 56 ساعت در روزهای فرد با هدف پاسخ به نیازهای مدیران نشر در حوزه نیروی انسانی، تربیت نیروهای کارآمد در مرحله تولید فنی کتاب و افزایش بهرهوری کارکنان شاغلان در این حوزه برپا میشود.
فرهاد هادیان، اسدالله معظمی، مهدی قنواتی، هومن عباسپور، محمد حسنپور، فریبرز سیامکنژاد و رضا یکرنگیان مدرسان کارگاه آموزشی کتابپردازی را تشکیل میدهند.
فرهاد هادیان در این دورهها به تدریس دروس «آشنایی با ساختمان و اجزای کتاب»، «قواعد حروفنگاری» و «آشنایی با نظارت پیش از چاپ» میپردازند. همچنین اسدالله معظمی درسهای «تنظیم فهرست، واژهنامه و کتابنامه» را تدریس میکند.
تدریس درس «آشنایی با کلیات و انواع ویرایش» و «آشنایی با کتابهای مرجع» بر عهده مهدی قنواتی است. همچنین درسهای «ویرایش صوری و نسخهپردازی» را هومن عباسپور و محمد حسنپور تدریس خواهند کرد.
فریبرز سیامکنژاد و رضا یکرنگیان نیز هر یک به ترتیب درسهای «آشنایی با صفحهآرایی و طراحی» و «نمونهخوانی و مقابله» را تدریس میکنند.
سهشنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۵:۴۳
نظر شما