به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اسحاق صلاحي رييس كتابخانه ملي ايران امروز دوشنبه(27 شهريورماه) طي يك نشست خبري در جمع خبرنگاران با محكوم كردن فيلم توهینآمیز به ساحت پیامبر اسلام و مسلمانان گفت: هانتينگتون نظريهاي تحت عنوان برخورد تمدنها دارد كه ما امروز نشانههاي اين برخورد را در ساخت چنين فيلمي با همكاري مثلث آمريكا، انگليس و صهيونيزم مشاهده ميكنيم.
وي ادامه داد: اميدواريم تناقضگوییها در كشوري كه خود را مهد تمدن ميداند از میان برداشته شود. در حاليكه اين كشورها معتقدند به دليل آزادي بيان نميتوانند جلوي اين اقدامات را بگيرند اما از كشف حقيقتي به نام هولوكاست جلوگيري ميكنند و اگر فردي به دنبال كشف اين موضوع باشد مجرم شناخته ميشود.
رييس كتابخانه ملي با بيان اينكه كتابخانه ملي ايران نيز در راستاي اين اقدامات اهانتآميز فعاليتهايي را انجام داده است، گفت: قرار بود تا نشستي در کانادا با عنوان «دیجیتالي کردن منابع» با مدیریت یونسکو برگزار شود ولی ما با اينكه از مدعوين هستيم اين كنفرانس را تحريم ميكنيم.
وی تاكيد كرد: این تحریم به دلیل اقدامات یک طرفه کانادا در حمایت از صهیونیست و اقدام به تعطیلی سفارت ایران در کانادا صورت گرفته است.
صلاحی تاكيد کرد: ما پرهیز داریم از شرکت در جلساتی که جز اعمال اندیشه و تفکر صهیونیست چیز دیگری را دنبال نمیکند.
وي اضافه كرد: همچنين نشست دیگری با عنوان «استانداردسازی پیایندها -نشریات دورهای» قرار است در پرتغال برگزار شود که به خاطر همراهی با مسلمانان و آزاداندیشان از حضور در این نشست امتناع خواهیم کرد.
رييس كتابخانه ملي به ديگر اقدام اين سازمان اشاره كرد و گفت: سومين اقدام کتابخانه ملی و سازمان اسناد انتشار فراخوانی در سایت کتابخانه ملی در راستای همین موضوع است.
وي توضيح داد: در این فراخوان از دارندگان آثار در وصف و معرفی پیامبر صلح و رحمت در سراسر جهان دعوت شده تا آثار خود را از طریق ایمیل به این مجموعه ارسال کنند. به آثار برتر جوایز نفیسی اهدا ميشود و مدت ارسال آثار تا 28 آبانماه سال جاری خواهد بود.
صلاحي در بخش دوم سخنان خود به تشريح اقدامات اخير كتابخانه ملي ايران پرداخت و افزود: اخيراً ما در اجلاس ايفلا(فدراسيون بينالمللي انجمنها و موسسات كتابداري) كه به صورت سالانه و در كشورهاي مختلف برگزار ميشود شركت كرديم. امسال اين مجمع در كشور فنلاند برگزار شد كه كتابخانه ملي ايران با ارايه دو مقاله در آن حضور يافت.
وي ادامه داد: يك مقاله ديگر نيز از سوي دانشگاه آزاد اسلامي در اين كنفرانس ارايه شد و دو مقاله پذيرفته شده ديگر ما نيز در اين كنفرانس حضور نيافتند. دو مقالهاي كه اعضاي هيات علمي كتابخانه ملي ايران در اين كنفرانس ارايه كردند در پنلي ارايه شد كه نمايندگان کشورهای مطرح جهان هم در آن حضور داشتند و اين نشاندهنده غناي علمي مقالات ما بود.
وي افزود: همچنين نشست روساي كتابخانههاي ملي جهان نيز در فنلاند برگزار شد كه در طول اين نشست كشور ايران بارها به دليل انجام فعاليتهاي خود از سوي رييس و دبير كل ايفلا مورد تفقد قرار گرفت.
رييس كتابخانه ملي همچنين گفت: در اين سفر كاري با روساي 15 كتابخانه ملي جهان ملاقات و تجربيات خود را با يكديگر مبادله كرديم.
صلاحی در ادامه با اشاره به حضور خود در اجلاس ایکا گفت: در این اجلاس که در استرالیا برگزار میشد، مطالب بسیار مهم و خوبی برگزار شد و نشستهای تخصصی با ريیس ایکا، مدیر کل آن و ريیس آرشیو ملی استرالیا داشتیم.
وی از بخشودگی تمام بدهیهای گذشته این سازمان به اجلاس ایکا به دلیل «آموزش کشورهای منطقه در زمینه مرمت اسناد» خبر داد و گفت: ما عضو ایکا هستیم و امسال هم حق عضویت خود را پرداخت کردیم و هیچگونه بدهی به این مجمع جهانی نداریم.
ريیس کتابخانه ملی در ادامه با اشاره به سفر خود به کشور بلاروس که به دعوت ريیس کتابخانه ملی این کشور صورت گرفته بود، گفت: در این سفر تفاهمنامهای با رييس كتابخانه ملي بلاروس امضا کردیم و همچنین قرار شد به زودی اتاق ایران در این کشور فعال شود و رايزن فرهنگي ايران در آنجا اقدامات لازم را انجام دهد.
وی همچنين از حضور کتابخانه ملی ایران در اجلاس سواربیکا که طی روزهای ششم، هفتم و هشتم مهرماه در هندوستان برگزار میشود، خبر داد.
رييس كتابخانه ملي ايران در بخش ديگري از سخنانش درباره برگزاري دوازدهمین آیین حامیان نسخ خطی نيز اظهار كرد: اين همايش آبان ماه امسال و همزمان با هفته کتاب و به احتمال زیاد در شیراز برگزار ميشود. نخستین همایش ملی مدیریت منابع اطلاعاتی وب نيز طی روزهای دوم و سوم اسفند در تهران برگزار میشود و ما اكنون در حال جمعآوري مقالات هستيم.
صلاحي همچنین با اشاره به فعاليتهاي اين مركز در حوزه اسلامشناسي و ايرانشناسي، از انتشار نخستین فصلنامه وابسته به کتابخانه ملی ایران با عنوان «نامه اسلام و ایران» تا دو هفته دیگر خبر داد.
رييس كتابخانه ملي در بخش ديگري از اين نشست درباره فعالیتهای کمیته ملی حافظه جهانی گفت: در این مدت چند اثر همچون اسناد شهدای انقلاب اسلامی و اسناد شهدای دفاع مقدس به ثبت ملی رسیده که در آینده نزدیک و به احتمال زیاد طی مراسمی با حضور ريیس جمهور رونمایی میشود. اين اسناد متعلق به بنياد امور شهيد و ايثارگران است و اين مراسم با همكاري اين مركز انجام خواهد شد.
صلاحي از آمادگی این سازمان برای دریافت هر گونه اثری که دارنده آن احساس میکند قابلیت ثبت ملی را دارد خبر داد و گفت: هر فردي چه حقیقی و حقوقی و چه مراکز وقفی چنانچه سند یا کتاب خاصی دارند که فکر میکنند، نیازمند ثبت ملی یا ثبت جهانی است، میتوانند آن را تا 15 مهرماه به دبیرخانه کمیته ملی حافظه جهانی مستقر در کتابخانه ملی ارسال کنند.
وی در بخش پاياني سخنانش از پایانپافتن اسکن 35 هزار نسخه خطی موجود در مخازن این سازمان تا 15 مهرماه خبر داد و گفت: در اين روز جشن اتمام اين كار را برگزار ميكنيم و بعد از آن به دنبال اسکن و فهرستنویسی نسخههای چاپ سنگی که حدود 30 هزار جلد است، خواهیم بود.
دوشنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۲
نظر شما