جمعه ۷ مهر ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۱
صفحه امروز؛ 28 سپتامبر

مارسیا مولر، هرمان ملویل، آندره برتون و جان دوس پاسوس نوینسدگانی اند که در روزی چون امروز پا به این جهان گذاشتند یا شمع وجودشان برای همیشه خاموش شد._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نقش این نویسندگان در جهان ادبیات همچنان پررنگ و تاثیرگذار است. 

مارسیا مولر
مارسیا مولر نویسنده داستان های معمایی و رمان های جنایی در روزی چون امروز از سال 1944 به دنیا آمد. او رمان های متعددی که شمارشان به 30 عنوان می رسد درباره شخصیتی به نام شارون مک کان کارآگاه خصوصی مونث نوشته و جایزه شیموس را در کارنامه دارد. او چهار بار نیز نامزد دریافت این جایزه شده است. وی سال 2005 نیز به عنوان برنده جایزه استاد بزرگ انجمن نویسندگان آثار معمایی انتخاب شد. مولر حدود 30 عنوان رمان دیگر نیز منتشر کرده که آخرین آن ها یک مجموعه داستان کوتاه به نام «رود مصلوب» است که سال 2007 منتشر شد. 

هرمان ملویل
هرمان ملویل، رمان نویس برجسته آمریکایی که در روزی چون امروز از سال 1891 درگذشت، بیش از همه برای نوشتن «موبی دیک» و «بیلی باد» شناخته می شود. او که سال 1819 به دنیا آمده بود، رمان‌نویس، شاعر و نویسنده داستان‌های کوتاه است که آثارش هرچند در زمان حیاتش چندان با استقبال روبه رو نشدند، اما سال ها بعد و در دهه ۱۹۲۰ میلادی، رمان «موبی‌دیک» به عنوان یکی از برترین شاهکارهای ادبیات آمریکا و جهان شناخته شد. او که در بیشتر آثارش به دریا توجه کرده اصالتی انگلیسی - اسکاتلندی و آلمانی داشت و از 18 سالگی به عنوان ملوان راهی دریا شده بود. او سال ها در کشتی و محله های ساحلی لیورپول کار کرد و با زندگی پر از جنایت این کار آشنا شد و مدتی نیز در کشتی صید نهنگ کار کرد و یک ماه را نیز در کنار قبیله آدم‌خوار تیپس سر کرد. مدتی نیز فراری بود و در یکی از جزایر اقیانوس آرام در میان بومیان آن سرزمین روزگار گذراند. او وقتی 25 سال داشت سرانجام در بوستون منزل گزید و دوران دریانوردیش را به پایان برد. از این زمان او شروع به نوشتن تجربیات دریایی اش کرد و آثار متعددی را به رشته تحریر درآورد.

آندره برتون
آندره برتون شاعر، نویسنده، پیشگام و نظریه پرداز فراواقع‌گرا (سوررئالیست) فرانسوی در روزی چون امروز از سال 1966 درگذشت. او سال ۱۸۹۶ به دنیا آمد و در حومه پاریس رشد کرد. وی که از دوره مدرسه با الهام از سمبولیست‌ها شعر می‌گفت، در رشته روانپزشکی تحصیل کرد و با نظریه‌های فروید آشنا شد و بعد به جنبش نیهیلیستی و خودنمایانه دادا علاقه‌مند ‌شد. برتون که نخستین مجموعه اشعارش به نام «کوه رحم» را سال 1919 منتشر کرد، جنبش فراواقع‌گرایی را بنیاد ‌نهاد و بیانیه فراواقع‌گرایی را منتشر کرد. این جنبش که ویژگی عمده‌اش توجه به رویا و فعالیت خودبه‌خودی ذهن است، برخی از اصیل‌ترین اذهان را به سوی خود ‌کشاند و چهره هایی چون لویی آراگون و پل الوار را جذب کرد. برتون در جنگ جهانی دوم به نیویورک پناه ‌برد و در آنجا فعالیت‌های گوناگون فراواقع‌گرایانه را با تبعیدیان دیگر از جمله ارنست، ماسون، کلود لوی-استروس و مارسل دوشان، سامان ‌داد. «نادیا»، «فضاهای مغناطیسی» و «ظروف مرتبطه» از مهم ترین آثار اوست. 

جان دوس پاسوس
جان دوس پاسوس رمان نویس آمریکایی که چنین روزی از سال 1970 درگذشت، متولد سال 1896 بود. وی که در زمینه سیاسی مسیر پرپیچ و خمی را گذرانده و با مشاهده جنایت های داخلی اسپانیا از طرفداری سوسیالیسم به هم سويی با سناتور مک کارتی در آمریکا متمایل شد، با انتشار سه رمان به بررسی رشد آمریکا در آغاز قرن بیستم پرداخت. «مدار 42» در سال 1930، «1919» در 1932 و «پول کلان» در 1936 که به عنوان سه گانه «يو. اس.ای» شناخته می شوند، در شمار مشهورترین و نوآورانه ترين آثار ادبيات معاصر قرار می گيرند. سارتر سال 1938 در مقاله ای تصريح کرد: «من دوس پاسوس را بزرگترين نويسنده زمانمان می دانم.»


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها