شنبه ۸ مهر ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۰
صفحه امروز؛ 29 سپتامبر

تقویم امروز یادآور نام چهره های ادبی چون امیل زولا، میگل د اونامونو، میگل د سروانتس و استوارت کامینسکی است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این شخصیت های ادبی آثار ارزشمندی در عرصه ادبیات از خود به یادگار گذاشته‌اند و دنیای ادبیات را جذاب تر از پیش ساختند. 

امیل زولا
امیل زولا، نویسنده فرانسوی چنین روزی در سال 1902 از دنیا رفت. وی آوریل 1840 از پدری ایتالیایی و مادری فرانسوی در پاریس زاده شد و کودکی را در شهر «اکس» در جنوب فرانسه گذراند. وی سال ۱۸۶۴ نخستین کتابش را به نام «قصه‌هایی برای نینون» منتشر کرد که گوشه‌هایی از زندگی او در دوره جوانی و تجربه هایش از این دوران است. پس از آن یک سال بعد کتاب «اعتراف کلود» را روانه بازار کرد. نخستین رمان وی در شیوه رمان های تجربی به نام «ترز راکن» در تاریخ مکتب ناتورالیسم نقطه عطفی به شمار می‌آید و توجه بسیاری از منتقدان را به خود جلب کرد. او در سال 1873 از این رمان نمایشنامه‌ای اقتباس کرد که محبوبیت بسیار یافت. مجموعه رمان زولا با نام «اناجیل اربعه» از دیگر آثار اوست که آخرین داستان آن پس از مرگ وی در سال ۱۹۰۳ انتشار یافت. از دیگر آثار وی می توان به «انسان وحشی»، «چهره یک زن»، «دریفوس و امیل زولا»، «رؤیا»، «سایه مرگ و پنج داستان»، «فاجعه آسیای سبز»، «نانا»، «هوس»، «ژرمینال» و «قلب پاریس» اشاره کرد. 

میگل د اونامونو
میگل د اونامونو، نویسنده ، شاعر و فیلسوف اسپانیایی چنین روزی در سال 1864 در سرزمین باسک به دنیا آمد. وی علاوه بر نوشته‌های خود نقش مهمی در روشنفکری در اسپانیا داشت تا جایی که بازداشت او به سال ۱۹۲۴ توسط دولت منجر به اعتراض شدید روشنفکران اسپانیا شد. با این حال وی تا سال ۱۹۳۰ به جزیره فوئرته ونتورا تبعید شد و پس از آن به فرانسه فرار کرد. وی بعد از سقوط دیکتاتوری میگل پریمو د ریورا به اسپانیا برگشت و مقام خود را در دانشگاه بازپس گرفت. وی رمان «صلح در جنگ» را سال 1895، «عشق و تربیت» را سال 1902 و «آینه مرگ» را سال 1913 نوشت. پس از آن «مه» سال 1914 منتشر شد که مهم ترین و اصلی ترین اثر وی محسوب می شد. وی پس از آن رمان های دیگری نیز نوشت که از  آن ها می توان از «ترسا»، «خاله تولا» و «ابل سانچز» یاد کرد. وی دسامبر 1936 از دنیا رفت. 

میگل د سروانتس
میگل د سروانتس، نویسنده اسپانیایی چنین روزی در سال 1547 در «آلکالا د هنارس» اسپانیا به دنیا آمد. این نویسنده اسپانیایی که خالق «دون کیشوت» است، به عنوان بنیانگذار رمان در تاریخ ادبیات شناخته شده است؛ به همین دلیل نیز به این رمان‌نویس، شاعر، نقاش و نمایشنامه‌نویس لقب شاهزاده نبوغ را داده‌اند. درباره تحصیلات ابتدایی میگل ابهاماتی وجود دارد، اما بدون شک تحصیلات وی در سطح دانشگاهی نبود. او که سال 1569 به دستور فیلیپ دوم پادشاه وقت اسپانیا برای شرکت در جنگ به ایتالیا سفر کرد، به مطالعه برخی از آثار ادبی در آنجا پرداخت و تحت تاثیر هنر ایتالیایی قرار گرفت. وی که سال 1572به زندگی نظامی خود پایان داد، «گالاتئا» را سال 1585منتشر کرد و رمان «مرد مبتکر: دن کیشوت لا مانچایی» را سال 1605نوشت. قسمت دوم این کتاب سال 1615 منتشر شد. «رمان‌های سرمشق» و «وظایف پِرسیلِس و سیگیس موندا» از دیگر آثار اوست. وی آوریل 1616 در مادرید درگذشت. 

استوارت کامینسکی
استوارت کامینسکی، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1934 در شیکاگو به دنیا آمد. جوایز ادبی آگاتا کریستی، ادگار، آنتونی و جایزه ادبی بهترین معمایی‌نویس آمریکا از جوایزی است که این نویسنده در کارنامه خود ثبت کرد. وی که از فعال‌ترین اعضای انجمن نویسندگان رمان‌های معمایی در آمریکا بود، آثار متعدد و موفقی در این زمینه به رشته تحریر در آورده است. در کارنامه ادبی او 70 رمان در ژانر معمایی وجود دارد و از بسیاری از کارهای وی اقتباس سینمایی شده و فیلم‌های داستانی و حتی غیرداستانی بر اساس آن ها ساخته شده است. مجموعه «طلوع ارغوانی» از  موفق‌ترین مجموعه داستانی کامینسکی است. «زندگی‌ات را قمار کردی»، «هرگز با خون‌آشام درگیر نشو»، «سوسمار سرخ»، «شوالیه سیاه در شب سرخ»، «مرگ کشیش روسی» و «انتقام» از دیگر آثار اوست. وی اکتبر 2009 از دنیا رفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها