جمعه ۱۴ مهر ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۰
بازچاپ «گنجینه خواف» با بخشی از نامه‌های منتشر نشده مدرس

«گنجینه خواف» مجموعه درس‌ها و یادداشت‌های روزانه شهید سید حسن مدرس در تبعید است که توسط نصرالله صالحی گردآوری شده و به چاپ سوم رسیده است. در بازچاپ این اثر بخش جدیدی از مکاتبات مدرس به کتاب افزوده شده است._

نصرالله صالحی، مولف کتاب «گنجینه خواف» در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: شهید سیدحسن مدرس، از معروف‌ترین و مشهورترین نماینده‌های دوره‌های مختلف مجلس در سال‌های پس از مشروطه بود. از این رو، نام مدرس و مجلس در این سال‌ها کاملا با هم گره خورده است.

وی گفت: مدرس با این‌که در انتخابات مجلس هفتم شورای ملی داوطلب نمایندگی بود اما مانع از راه یافتن او به مجلس شدند و پس از مدتی وی را در 16 مهر 1307 شبانه دستگیر و به خواف تبعید کردند که آغاز دوران چهارم زندگی مدرس در سال‌های تبعید و حبس به‌شمار می‌رود. 

صالحی ادامه داد: دوران چهارم زندگی مدرس، نه سال و یک ماه و 24 روز طول کشید و سرانجام با شهادت او  در 10 آذر 1316 پایان یافت. از دوران تبعید مدرس به دلیل فقدان اسناد و مدارک موثق آگاهی چندانی در دست نبود تا این که مجموعه درس‌ها و یادداشت‌های روزانه مدرس در تبعید، موسوم به «گنجینه خواف» کشف و در سال 1385 منتشر شد.

وی افزود: «گنجینه خواف» دو سال و هفت ماه نخست دوران تبعید مدرس را روشن می‌کند اما دو سوم دیگر از دوران تبعید مدرس همچنان در هاله‌ای از ابهام باقی مانده بود که خوشبختانه بعد از انتشار چاپ نخست «گنجینه خواف»، سید محسن مدرسی (نوه مدرس)، تعدادی از مکاتبات شهید مدرس با دو فرزندش یعنی سیداسماعیل و سیدعبدالباقی را که در آرشیو شخصی نگهداری می‌شد در اختیارم قرار داد که حدود سه سال دیگر از دوران حبس و تبعید مدرس را مشخص می‌کند. این مکاتبات نیز تصحیح و همراه با مقدمه و تصویر اسناد در چاپ سوم منتشر می‌شود.

کتاب «گنجینه خواف» توسط نصرالله صالحی گردآوری و با افزودن 56 صفحه از نامه‌های منتشر نشده مدرس، در 312 صفحه و با بهای 12 هزار و 500 تومان از سوی انتشارات طهوری منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها