پنجشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۱ - ۱۴:۲۸
«نگاهی دوباره به مبادی حكمت انسي» با ويرايش محمد رجبی

«نگاهي دوباره به مبادي حكمت انسي» نوشته مرحوم سيدعباس معارف پس از حدود 11 سال با تصحيح و ويرايش محمد رجبي منتشر شد._

رجبي در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، عنوان كرد: اين كتاب را مرحوم سيدعباس معارف نوشته و پس از سال 1380 براي دومين بار است كه منتشر مي‌شود.

این پژوهشگر فلسفه و عرفان ادامه داد: مرحوم معارف به من پيشنهاد داده بود اين كتاب را ويرايش كنم. اين ويرايش در زمان حيات او انجام و فكر مي‌كنم كتاب به نشر «روزن فكر» سپرده شد، اما اين انتشارات به مدت پنج سال از انتشار كتاب خودداري كرد كه در همين مدت ايشان رحلت كرد. 

اين مدرس دانشگاه افزود: نشر پرسش همت كرد و اين اثر را بار ديگر در جريان چاپ انداخت تا اين‌كه طي روزهاي گذشته منتشر شد. اين اثر نخستين كتابي است كه نگاه جديدي به فلسفه غرب و فلسفه اسلامي دارد و آن‌ها را بررسي مي‌كند و اين نظرگاه جديد چيزي جز ديدگاه اساسي حكمت انسي اسلامي نيست.
 
رجبي توضيح داد: از همين ديدگاه است كه مرحوم معارف موضع نقد خود را نسبت به اين دو جريان فلسفي انتخاب كرد تا با بيان تفاوت حكماي انسي با متفكران فلسفه غرب و فلسفه سنتي اسلامي، بتواند به صورت روشن‌تري مباني اين حكمت را براي خوانندگان تبيين كند.

وي درباره چگونگي ارتباط يافتن مطالب اين اثر با فلسفه غرب و فلسفه اسلامي گفت: اين يك بررسي تطبيقي است كه براي فهم بهتر حكمت انسي صورت گرفته است. مرحوم معارف با اين تطبيق قصد داشت ارجحيت حكمت انسي به فلسفه را به معني تاريخي كلمه نشان داده، و تفاوت اصلي ميان حكمت و فلسفه را تبيين كند.

ريشه‌هاي حكمت انسي به دوره‌هاي  پيش از اسلام بازمي‌گردد و از معتقدان به اين حكمت از ميان گذشتگان مي‌توان به مولانا، نظامي، جامي و سنايي اشاره كرد. سيداحمد فرديد نيز از ميان معاصران به اين حكمت عنايت داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها