دکتر حبیب احمدی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، روانشناسی جنایی را رشتهای مشترک بین روانشناسی و جرم و جزا دانست و اظهار کرد: در مقطع کارشناسی ارشد جرمشناسی این مبحث تدریس میشود و در آن ارتباط میان روانشناسی و جرم و جنایت مورد بررسی قرار میگیرد.
وی افزود: برای مثال روانشناسی شهود یکی از مباحث این حوزه است و در آن چگونگی تشخیص شهادت حقیقی یا دروغین شاهدان از منظر روانشناسی بحث میشود.
استاد دانشگاه شیراز وضعیت کتابهای مرتبط با موضوع «روانشناسی جنایی» را مثبت ارزیابی کرد و گفت: این مبحث در دانشگاههای مختلف کشور هم تدریس میشوند و کتابهای متعددی درباره این موضوع در سراسر دنیا به چاپ رسیده که متاسفانه تعداد آثار فارسی در کشور کم است.
احمدی روانشناسی جنایی را یکی از پر رونقترین گرایشها در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا در سطح دانشگاهها دانست و افزود: روانشناسی مبحثی است که به صورت میانرشتهای وارد حوزههای مختلفی شده و به اعتقاد من علوم گوناگون باید از منظر روانشناسی هم به مباحث تخصصی خود بنگرند.
وی افزود: روانشناسی با جنبههای مختلف زندگی پیوند خورده و میتوان گفت کتاب «روانشناسی جنایی» برای تمامی افرادی نوشته شده که علاقهمند رسیدن به درک بالاتری از روانشناسی جنایی هستند.
حبیب احمدی این کتاب را با همکاری مهدی معينی، نصيبه زنجری و سميه اسدی ترجمه کرده است.
«روانشناسان جنایی در چه زمینهای فعالیت میکنند»، «پروندهسازی برای مجرم و به هم پیوستگی جرایم»، «انجام وظایف پلیسی»، «مصاحبه با مظنونان و شاهدان»، «کشف اظهارات دروغین»، شهادت شاهدان عینی»، «زبانشناسی قانونی»، «مجازات و مجرمان»، «تجربه حبس»، «بازپروری متخلفان» و «مدیریت و اصلاح رفتار متخلفان جنسی» عناوین فصلهای این کتابند.
«روانشناسی جنایی» اثر ری بال در 200 صفحه، با شمارگان هزار نسخه، به بهای 6 هزار تومان از سوی انتشارات نیاکان روانه بازار کتاب ایران شده است.
یکشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۱ - ۰۹:۲۳
نظر شما