دوشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۱ - ۰۹:۱۰
بررسی جایگاه ایران در سال 1404 با کتاب «ایران در نظام بین‌الملل»

کتاب «ایران در نظام بین‌الملل» به ‌قلم فرزاد خلفی، مدیرکل اطلاع‌رسانی دبیرخانه تشخیص مصلحت نظام منتشر شد. وی گفت: در این کتاب با استفاده از پیشینه و مبانی نظری به جایگاه جهانی ایران و چگونگی تعامل بین‌المللی با دیگر کشورها در سند چشم‌انداز جمهوری اسلامی ایران در سال 1404 پرداخته شده است.-

نویسنده کتاب «ایران در نظام بین‌الملل» در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: براساس سند چشم‌انداز جمهوری اسلامی ایران در افق 1404، ایران قرار است به جایگاه نخست توسعه در میان کشورهای آسیای جنوب غربی دست یابد. در این کتاب با استفاده از تجربه‌های عرصه بین‌الملل، آینده ایران بررسی و راهبردهای تعامل سازنده و موثر ایران در نظام بین‌المللی تشریح شده است.

فرزاد خلفی افزود: این کتاب به معرفی معنا و مفهوم راهبردهای تعامل مثبت و سازنده ایران در نظام بین‌الملل می‌پردازد. تحقق مفهوم تعامل موثر نیازمند تبیین نظری، استراتژیک و دیپلماتیک دقیق است تا با استفاده از انسجام میان امکانات موجود به آن دست پیدا کند. به همین دلیل رسیدن به یک همگرایی نهایی در افکار و آرای گروه‌ها و جریانات سیاسی از اهمیت بسیاری در سیاست‌های خارجی ایران برخوردار است.

وی بیان کرد: کتاب در پنج بخش گردآوری شده است که در بخش نخست به مبانی نظریه تعامل ایران در نظام بین‌الملل پرداخته می‌شود و با استفاده از نظریه‌های سازه‌انگاری، همگرایی و وابستگی متقابل به یک الگوی تعاملی دست می‌یابد و با استفاده از آن وضعیت ایران را در دوره‌های مختلف بررسی می‌کند.

مدیرکل اطلاع‌رسانی دبیرخانه تشخیص مصلحت نظام گفت: در بخش‌های بعدی کتاب به مفهوم نظام بین‌الملل از 1648 میلادی تا به امروز پرداخته شده است.همچنین بررسی راهبردی کلان در سیاست خارجی، معنایابی و مفهوم‌سازی مولفه‌های تعامل موثر در ایران در فضای بین‌المللی از بخش‌های دیگر کتاب به‌شمار می‌رود.

خلفی توضیح داد: کتاب «ایران در نظام بین‌الملل» تنها به روابط ایران با کشورهای هم‌مرز نمی‌پردازد بلکه به روابط بین‌المللی با کشورهای منطقه، کشورهای اسلامی، کشورهای توسعه‌یافته و همچنین سازمان‌های بین‌المللی توجه دارد. در این کتاب ایران به‌عنوان یک کشور با موقعیت ویژه، حضور در منطقه‌ای با اهمیت جهانی از سه موضع ژئواستراتژیک، ژئوپلتیک و ژئواکونومیک بررسی می‌شود.

نویسنده کتاب بیان کرد: نگاه به آینده با دانش نسبت به پیشینه هر کشوری امکان‌پذیر است و این کتاب تلاش دارد تا با نگاهی چندجانبه، آینده و جایگاه بین‌المللی ایران را براساس آسیب‌شناسی انجام شده در سند چشم‌انداز توسعه در سال 1404 پیش‌بینی کند.

فرزاد خلفی، متولد 1357 در ممسنی نورآباد و کارشناس ارشد روابط بین‌الملل است. وی هم‌اکنون مدیریت کل اطلاع‌رسانی دبیرخانه تشخیص مصلحت نظام را به عهده دارد.

کتاب «ایران در نظام بین‌الملل» به‌قلم فرزاد خلفی، در 188 صفحه، شمارگان دو هزار نسخه و بهای پنج هزار تومان از سوی موسسه انتشاراتی کمیل به چاپ رسیده و راهی بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها