
عبدالحفيظ يعقوب حجاب،استاد مصري زبان و ادبيات فارسي گفت: زبانهاي فارسي و عربي، دو بال تمدن اسلامياند و زبان فارسي، نقش عظيمي در اين بين دارد؛ به طوري كه تمام كشورهاي شرقي از دريچه اين زبان با تمدن اسلامي آشنا شدهاند.
اين استاد مصري زبان و ادبيات فارسي كه در اين دوره كتاب سال كتاب «الاثر الاسلامي في الملحمه الايرانيه» وي نامزد دريافت جايزه است افزود: در اين كتاب، سعي در شناخت ريشههاي تفكر اسلامي در شاهنامه (ملحمه) فردوسي داشتم و از طريق مقايسه داستانهاي آن با قصص قرآني، موفق به كشف نظايري بين داستانهاي «يوسف و زليخا با سياوش و سودابه»، «موسي و فرعون با فريدون و ضحاك» شدم.
وي با تاكيد بر اين كه فردوسي تحت تاثير تمدن اسلامي بوده، يادآور شد: فردوسي ميگويد ايرانيان از آغاز يكتاپرست بودهاند. در اين جمله، نكات زيادي نهفته است. به گمان من هيچ شكي در تاثيرپذيري فردوسي از اسلام نيست.
استاد دانشگاه قاهره با بيان اين كه «در ذهن من تصوير بزرگي از ايران نقش بسته است» گفت: جايزه جهاني كتاب سال جمهوي اسلامي بازتاب گستردهاي در بيش از 30 نشريه و روزنامه مطرح مصر، چون الاهرام دارد.
وي با اشاره به سفر اخير غلامعلي حداد عادل، رييس مجلس شوراي اسلامي به مصر، خاطرنشان كرد: اميد زيادي به بهبود روابط ايران و مصر دارم و جايزه جهاني كتاب سال گام مهمي در اين مسير محسوب ميشود.
بيست و پنجمين دوره كتاب سال جمهوري اسلامي ايران بيستم بهمن ماه سالجاري از ساعت 18 تا 20 در تالار وحدت برگزار خواهد شد.
نظر شما