سه‌شنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۱
صفحه امروز ؛ چهارم دسامبر

توماس هابز، راینر ماریا ریلکه، ساموئل باتلر و مارگارت لاندون از چهره های ماندگار ادبی هستند که نامشان با روزی چون امروز در تقویم تاریخ گره خورده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، هر یک از این نویسندگان و اندیشمندان با آثاری که از خود به جای گذاشته اند، در حیات امروزی بشر نقش ماندگاری داشته اند. 

توماس هابز
توماس هابز که در روزی چون امروز از سال 1679 درگذشت، یکی از فیلسوفان سیاسی برجسته انگلستان بود. او که سال ۱۵۸۸ به دنیا آمده بود، به سبب نظریاتش در فلسفه سیاسی و خلق کتاب «لویاتان» شهرت دارد. این کتاب سال ۱۶۵۱ نوشته شده و بنیان بسیاری از نظریه‌های قرارداد اجتماعی را در فلسفه سیاسی به وجود آورده است. 

هابز در این کتاب اندیشه سیاسی ماکیاولی را ادامه داد و به این نتیجه رسید که غریزه‌های غلبه‌ناپذیری تعیین‌کننده دقیق همه اعمال انسان‌اند و در اعمال انسان جایی برای آزادی وجود ندارد و خیر و شر اموری نسبی‌ هستند. او با طرح این که حالت طبیعی انسان‌ها «جنگ همه با همه است»، نظریه دولت مطلقه را مطرح کرد و آن را وسیله ضروری پایان‌بخشیدن به این حالت دانست. هابز به این موجود مصنوعی که دولت یا جمهوری را به وجود می‌آورد - یعنی آدمکی حقیقی که دارای زندگی صرفاً ماشینی است و نبوغ انسانی آن را طرح کرده و ساخته است - «لویاتان» نام می‌دهد، و آن را از موجود افسانه‌ای و رمزی کتاب مقدس و به ویژه کتاب ایوب گرفته است: ‌غولی تاج‌دار که شمشیری در یک دست و عصای پاپی در دست دیگر دارد. به عبارت دیگر، لویاتان نیروی نظامی و روحانی را در اختیار دارد که سلطه بر اجسام و وجدان‌ها را به او اعطا می‌کند. در این کتاب هابز به این نتیجه می رسد که هرکس به اطاعت از پادشاه گردن نهد و به خدا بودن مسیح اعتراف کند، مسیحی خوبی است. این فیلسوف برجسته که از وی به عنوان بنیان گذار فلسفه سیاسی مدرن نام برده می شود، بیش از 20 عنوان کتاب نوشته است که «عناصر حقوق، طبیعت و سیاست» در سال 1640، «نوشته هایی درباره آزادی و ضرروت» در سال 1645 و «دیالوگی بین فیلسوف و دانشجو درباره حقوق مشترک انگلیس» از جمله آن هاست. او برخی از آثارش را به زبان لاتین خلق کرده و خود کار ترجمه آن ها را به انگلیسی انجام داده است و برخی از آثارش را نیز از انگلیسی به لاتین بازگردانده است. ترجمه «ایلیاد» و «اودیسه» هومر به انگلیسی نیز در مجموعه کتاب های هابز جای دارد. 

راینر ماریا ریلکه
راینر ماریا ریلکه، شاعر اتریشی چنین روزی از سال1926 از دنیا رفت. وی که متولد 1875 بود به عنوان شاعری بوهمی- اتریشی شناخته شده است. وی به عنوان یکی از نامدارترین شاعران آلمانی زبان، با خلق تصاویری درباره دشواری های همدلی در دوره بی باوری، انزوا و دلواپسی های عمیق، در میان شاعران ماندگار شده و به عنوان شاعری که موضوع هایش بین سنت و مدرنیته سیر می کنند، مطرح است. او علاوه بر شعر، داستان، رمان و نقد ادبی نیز خلق کرده و در میان آثار نثرش بیش از همه برای «نامه هایی به یک شاعر جوان» و اثری تقریبا زندگینامه ای با عنوان «دفترهای مالده لائوریس بریگه» در میان دیگر زبان ها شناخته می شود. ریلکه بیش از 400 عنوان شعر به زبان فرانسوی سروده و آثار بسیاری را از زبان فرانسوی ترجمه کرده است. 

ساموئل باتلر
ساموئل باتلر، نویسنده و داستان نویس ساختارشکن انگلیسی دوره ویکتوریایی چنین روزی از سال 1835 متولد شد. این نویسنده برجسته آثار متنوعی منتشر کرد که اثر هجوآمیز «اروون» (بربالای دامنه) و «آرمانشهری» دو نمونه از مشهورترین آن ها هستند. رمانی با عنوان «راهی که همه می روند» که تقریبا با نگاه به زندگی خود او نوشته شده و پس از مرگ او منتشر شد نیز در میان آثار وی از جایگاه ویژه ای برخوردار است. او برای توجه به مسیحیت ارتودکس، مطالعات ماهوی در زمینه تکامل اندیشه و مطالعه در هنر ایتالیایی و خلق آثاری در زمینه تاریخ و نقد ادبی شهرت دارد. وی «ایلیاد و «اودیسه» هومر را به زبان نثر انگلیسی ترجمه کرد که تا امروز باقی مانده است.

مارگارت لاندون
مارگارت لاندون، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1993 درگذشت. وی که سال 1903 متولد شده بود، بیش از همه برای کتابش «آنا و سلطان سیام» که سال 1944 منتشر شد به شهرت رسید. این کتاب که درباره آنا لئونوونز حاکمی از خانواده سلطنتی سیامی در قرن نوزدهم نوشته شده به بیش از 20 زبان ترجمه شد و بیش از یک میلیون نسخه از آن به فروش رسید و سال 1950 فیلمی موزیکال با عنوان «پادشاه و من» با اقتباس از آن ساخته شد. «رویاها هرگز نمی میرند» عنوان دیگر اثر اوست که سال 1949 منتشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها