یکشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۱ - ۱۷:۰۰
بررسی گویشی که 2500 سال تغییری نکرده است

«گویش و واژه‌نامه لاسگردی» عنوان کتابی بومی از استان سمنان است که به بررسی گویش لاسجردی می‌پردازد. این گویش به مدت دو هزار و 500 سال تغییر نداشته است.-

عباسعلی حیدریان، مولف کتاب «گویش و واژه‌نامه لاسگردی» در گفت‌گو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره این اثر اظهار کرد: زبان لاسجردی همان زبان لاسگردی بوده و باقی‌مانده زبان فارسی است. لاسگرد یکی از 60 شهر بزرگ حکومت مادها در گذشته بود و به همین دلیل، گویش لاسگردی نیز باقی‌مانده زبان فارسی قدیم است.
 
وی ادامه داد: هر 40 سال یک بار، واژه‌های خارجی وارد زبان هر منطقه می‌شوند و آن را تغییر می‌دهند اما زبان لاسجردی به مدت دو هزار و 500 سال است که تغییری نکرده و واژه‌های بیگانه را کمتر پذیرفته است. 

کارشناس مردم‌شناسی افزود: در بخش مقدماتی کتاب، لاسجرد و جایگاه زبان لاسجردی معرفی شده است. همچنین دستور زبان واژگان لاسجری در اثر شرح داده شده است. 

به گفته حیدریان، در بخش‌های دیگر کتاب نیز لغات لاسجردی گردآوری و در قالب‌ فصل‌های جداگانه‌ای با عناوین «بستگان، آشنایان و پیشه‌وران» ، «معماری و اجزای ساختمان»، «پوشیدنی‌ها و زیورآلات»‌ و «درختان، گیاهان دارویی و غذاها» بر اساس حروف الفبا به مخاطب معرفی شده‌اند.

وی با بیان این‌که نگارش این کتاب چهار سال طول کشیده و برای آن تحقیقات میدانی صورت گرفته است، عنوان کرد: همچنین برای نگارش کتاب نیز از تحقیقات «کریستین سن» شرق‌شناس که 90 سال پیش به این منطقه آمده، استفاده شده است. 

حیدریان افزود: این کتاب با شمارگان هزار نسخه و بهای هفتاد هزار ریال از سوی انتشارات حبله‌رود روانه کتابفروشی‌ها شده است.

لاسجرد یا لاسگرد، یکی از روستاهای استان سمنان و مرکز دهستان لاسگرد در بخش سرخه ‌است. لاسجرد در ۳۵ کیلومتری باختر سمنان جای گرفته ‌است. مردم این روستا به گویش لاسگردی از گروه زبان‌های سمنانی سخن می‌گویند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط