شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۴:۵۸
عظمت و شکوه ایران در «ایران‌شناسی» کتاب شد

کتاب «ایران‌شناسی» به‌عنوان کتابی درسی از سوی انتشارات سمت برای دانشجویان و متخصصان غیرایرانی منتشر شد. این کتاب با بررسی جغرافیا، تاریخ، فرهنگ، گردشگری و موقعیت اجتماعی و سیاسی ایران، اطلاعات ارزشمندی به مخاطبان ارایه می‌‌دهد.-

محمدرضا سعیدی درباره کتاب «ایران‌شناسی» به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: این کتاب با همکاری بهزاد بلمکی به‌عنوان سرفصلی برای آشنایی فارسی‌آموزان غیرایرانی تهیه شده است.

مولف کتاب افزود: در راستای آشنایی فارسی‌آموزان دیگر کشورها با ایران، شورا و مرکز گسترش زبان و ادبیات فارسی با همکاری انجمن علمی زبان و ادبیات فارسی، تصمیم گرفت تا برخی سرفصل‌های درسی ایرانشناسی را برای دوره‌های آموزشی تدوین کند.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: فارسی‌آموزان گاهی برای آموزش به ایران می‌آیند و این کتاب افزون بر بیان مفاهیم به‌صورت ساده، تلاش کرده تا با ارایه اطلاعات تخصصی، گسترده و کاربردی، تصویری کلی از وضعیت اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و تاریخی ایران، همچنین جاذبه‌های گردشگری و ایرانگردی به مخاطب بدهد.

سعیدی با بیان این مساله که تمامی فارسی‌زبانان مخاطب کتاب به‌شمار می‌روند، توضیح داد: «ایران‌شناسی» علاوه‌بر مخاطب فارسی‌آموز، برای استفاده ایرانیان نیز مناسب است. با این‌حال نوشتن کتاب درباره ایران و ایرانشناسی کار سخت و پیچیده‌ای است و این‌که بسیاری از ویژگی‌های ایران مغفول بماند، امری طبیعی به‌شمار می‌‌آید. 

کتاب «ایران‌شناسی» در 6 فصل با عنوان‌های «جغرافیای طبیعی ایران»، «ویژگی‌های سیاسی ـ اقتصادی ایران»، «ویژگی‌های فرهنگی ایران»، «کلیات تاریخ ایران»، «جاذبه‌های گردشگری طبیعی در ایران»، «استان‌های ایران و جاذبه‌های فرهنگی ـ گردشگری آن‌ها» دسته‌بندی شده که اطلاعات با ارزشی را در حوزه‌های مختلف در اختیار مخاطب قرار می‌دهد.

فصل نخست کتاب که به جغرافیای طبیعی اختصاص یافته است، موقعیت جغرافیایی ایران، آب‌وهوا، کوه‌ها، منابع آبی ایران همراه با ویژگی‌های پوشش گیاهی و جانوری را بررسی می‌کند. فصل دوم کتاب نیز که به حوزه جغرافیای انسانی و ساختارهای سیاسی و اقتصادی ایران اختصاص دارد به طبیعت، زبان، دین، ساختار سیاسی، تقسیمات کشوری، ‌راه‌ها، ویژگی‌های اقتصادی و هنرهای سنتی اشاره می‌کند.

«ویژگی‌های فرهنگی ایران» موضوع فصل سوم کتاب است که درباره ویژگی‌های فرهنگی ایرانیان، تقویم ایرانی، آیین‌های مذهبی و ملی، آداب و رسوم، همچنین معرفی شخصیت‌های برجسته فرهنگی و علمی جامعه ایرانی نوشته شده است.

فصل چهارم «ایران‌شناسی» در حقیقت به گذشته ایران از دوران پیش از تاریخ تا دوران معاصر نگاهی گذرا دارد و فصل پنجم به جاذبه‌های طبیعی و گردشگری آن اختصاص یافته است.

فصل پایانی کتاب نیز به معرفی استان‌ها و جاذبه‌های فرهنگی ـ گردشگری آن‌ها پرداخته و مهم‌ترین آثار و بناهای هر استان را مشخص کرده است.

در مقدمه کتاب آمده است: «اولین آشنایی جهانیان با ایران بیشتر از طریق نوشته‌های سیاحان، جهانگردان و به‌ویژه مورخان یونانی و رومی بوده است، گرچه در مواردی این متون مغرضانه نگاشته شده‌اند. حال از آن‌جا که مخاطبان اصلی این کتاب دانشجویان فارسی‌آموز غیرایرانی‌اند، نگارندگان تلاش داشته‌اند تا حد امکان گزیده‌هایی از عظمت و شکوه فرهنگ و تمدن اسلامی ـ ملی ایران را معرفی نمایند.»

محمدرضا سعیدی، متولد 1347، دارای دکترای باستانشناسی از دانشگاه تربیت‌مدرس، مدرس دانشگاه و معاون اجرایی انتشارات سمت است. از وی علاوه بر مقاله‌های بسیار، کتاب «نگاهی به تدفین تابوتی در ایران باستان» نیز به‌چاپ رسیده است.

کتاب «ایران‌شناسی» به‌قلم محمدرضا سعیدی و بهزاد بلمکی در 371 صفحه، شمارگان یک‌هزار نسخه و بهای 13 هزار تومان از سوی مرکز تحقیق و توسعه علوم انسانی سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه‌ها (سمت) منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها