نخستین همایش محتوای ملی در فضای مجازی برگزار شد
صلاحی: در فضای کمهزینه مجازی كتابت جایگزین فرهنگ شفاهي میشود
اسحاق صلاحی ريیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: در فضای کمهزینه مجازی به دلیل قابل استناد بودن و ماندگاری محتوا، کتابت کمکم جایگزین فرهنگ شفاهی و کلام میشود.-
صلاحی، در این همایش گفت: علوم محتوا در فضا مجازی سه حالت دارد که شامل نافع، غیرنافع و مضر است؛ به عنوان مثال کتاب، عکس و یا هر مطلبی در فضای مجازی میتواند مفید، مضر و یا غیرمفید باشد.
وی اظهار کرد: دستهبندی این مفروضات در فضای مجازی با احکام شرعی ما که شامل واجب، حرام و مباح است تطابق پیدا میکند که براساس نیت جابجا میشود.
صلاحی با اشاره به تولید محتوا در فضای مجازی اظهار کرد: اطلاعات و دانش در فضای مجازی باید تبدیل به حکمت شود و این رسیدن به حکمت باعث میشود جایگاه ویژهای برای دانشمندان مسلمان و غیرمسلمان تعیین شود.
ريیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران عنوان کرد: عمومیت مخاطب در فضای مجازی جامعه هدف این مجموعه است و این فضا با چالشهای جدی در بحث تقابل با ارزشها روبهروست.
وی ادامه داد: جنگ نرم در بخشهای مثبت و منفی در فضای مجازی شکل میگیرد که میتواند با هنرمندی مدیریت شود و با عنایت به تولی و تبری میتوان در این جنگ پیروز شد و اگر جابجا شود هدف منفی جنگ نرم است.
وی اظهار کرد: محیط مجازی باید بستر جدیدی در فضای تعاملات سالم ایجاد کند و برپایی نخستین همایش محتوای ملی در فضای مجازی دست نیازی است به سوی اندیشمندان این حوزه تا جنبههای پنهان این محیط را آسیبشناسی و مدیریت کند.
سلاحی عنوان کرد: بايد محیط مجازی را به عنوان یک واقعیت بپذیریم، فرصتها و تهدیدها را شناسایی کنیم و با پرهیز از جنبه انتحاری رویکرد فعال را در پیش بگیریم.
ريیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با تأکید بر استفاده از راهبردهای بومی برای مدیریت فضای مجازی عنوان کرد: بنابر منویات مقام معظم رهبری به دلیل گسترش فزاینده فناوری اطلاعات به دیگر شبکههای اینترنت ضروری است آثار چشمگیر این محیط در زندگی فردی و اجتماعی با سرمایهگذاری وسیع و هدفمند برای استفاده از فرصتها و کاهش تهدیدها در نظر گرفته شود.
وی عنوان کرد: نحوه ارایه خدمات گسترده و مفید برای اقشار گوناگون و برنامهریزی مستمر برای تصمیمگیری و هماهنگی در فضای مجازی بنا بر منویات مقام معظم رهبری ضرورت دارد.
نظر شما