جمعه ۲۷ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۰:۲۶
معرفی سازمان‌های بین‌المللی و نظریه‌های روابط بین‌الملل در یک کتاب

کتاب «سازمان‌های بین‌المللی و نظریه‌های روابط بین‌الملل» اثر مشترک غلامرضا صراف‌یزدی و محسن صبری از سوی انتشارات قومس منتشر شد. این اثر ضمن معرفی سازمان‌های بین‌المللی آرای مکاتب گوناگون را بیان می‌کند.-

محسن صبری، محقق حوزه علوم سیاسی و روابط بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این کتاب را نخستین کتابش معرفی کرد و گفت: «سازمان‌های بین‌المللی و نظریه‌های روابط بین‌الملل» با بررسی سازمان‌های بین‌المللی، نظریه‌های مشهور این حوزه را در دو بخش می‌کاود.

وی با بیان این که نظریه‌های روابط بین‌الملل به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند، اظهار کرد: این آرا در دو جبهه اصلی و فرعی دیدگاه‌های متفاوتی را درباره سازمان‌های بین‌المللی ارایه می‌کنند. دسته نخست که جریان اصلی را تشکیل می‌دهد، شامل دیدگاه‌هایی مانند رئالیست‌ها، نئورئالیست‌ها که دیدگاه مثبتی به سازمان‌های بین‌المللی ندارند و معتقدند تمامی امور در دست دولت‌هاست. لیبرالیست‌ها مکتب دیگر این گروهند که سازمان‌های بین‌المللی را در راستای ایجاد صلح جهانی مهم می‌دانند.

نویسنده کتاب ادامه داد: گروه دوم که نظریه‌های انتقادی را دربر می‌گیرند، مانند مارکسیست‌ها نگاهی انتقادی به سازمان‌های بین‌المللی دارند. همچنین مکتب پست مدرنیسم که در گروه دوم جای می‌گیرند، معتقدند که سازمان‌های بین‌المللی ابزاری در دست قدرت‌های بزرگند و این قدرت‌ها از سازمان‌ها در راستای منافع خود استفاده می‌کنند.

صبری با اشاره به این که کتاب در دو بخش کلی به رشته تحریر درآمده است، توضیح داد: بخش نخست کتاب که با قلم و رویکردی کاملا تخصصی تنظیم شده است به بیان نظریه‌های روابط بین‌الملل اختصاص دارد. همچنین بخش دوم که اطلاعات و داده‌های آن قابل استفاده عموم مخاطبان است به معرفی سازمان‌های بین‌المللی می‌پردازد.

وی بیان کرد: نوشتار حاضر نخستین جلد این مجموعه به شمار می‌آید که در دومین بخش خود موفق به معرفی جامعه بین‌الملل و سازمان ملل متحد شده است. در جلد بعدی که اکنون در حال تدوین و نگارش است، سایر سازمان‌های بین‌المللی مانند اتحادیه اروپا، سازمان‌ شانگهای، سازمان‌ کشورهای آمریکای شمالی و سازمان‌ کشورهای اسلامی معرفی خواهند شد.

نخستین چاپ کتاب «سازمان‌های بین‌المللی و نظریه‌های روابط بین‌الملل» در 270 صفحه با شمارگان یک‌هزار نسخه و بهای 9 هزار تومان از سوی نشر قومس روانه بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها