محمد قریب در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، جهل و ناآگاهی را بزرگترین آفت برای انسانها دانست و با اشاره به راههای مبارزه با آن، تاکید کرد: تاسیس کتابخانه و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی یکی از بهترین راهها برای ارتقای آگاهی و زدودن جهل است.
وی با بیان اینکه طبق فرمایش مقام معظم رهبری در دیدار با کتابداران در تاریخ 29 تیرماه سال 90 کتابخوانى باید در جامعه اسلامی همگانى و فراگیر شود، گفت: ابتداییترین راه برای نهادینه کردن فرهنگ مطالعه و کتابخوانی، توجه به آموزش نونهالان و کودکان در خانواده است.
قریب اظهار کرد: خانواده نقش مؤثري در ترويج فرهنگ کتابخواني دارد و روشهای آموزش مطالعه از سوی والدين در منزل و نگرش آنها به کتاب و کتابخوانی میتواند در افزایش رغبت فرزندانشان به مطالعه و کتابخوانی تاثیر به سزايي داشته باشد. اگر در یک خانواده پدر و مادر به مطالعه علاقهمند باشند، مطمئنا فرزندان آنها هم با کتاب انس و الفت میگیرند و به مطالعه و کتابخواني عادت میکنند.
به گفته وی، نظام آموزش و پرورش و دانشگاهها نیز میتوانند بیش از هر نهاد دیگری نقش مهمی را در نهادینه کردن مطالعه در جامعه ایفا کنند.
مدیرکل اداره کتابخانههای استان خراسان جنوبی اظهار کرد: روشهای متنوع تدريس در مدارس میتواند در افزایش علاقه دانشآموزان به کتاب و کتابخوانی تاثیر داشته باشد و باعث شود دانشآموزان در حوزههای مختلف به سراغ کتاب بروند و با آن انس گیرند. اگر دانش آموزان در مدرسه با كتاب انس پیدا کنند و لذت مطالعه و کتابخوانی را درک كنند، هرگز در طول زندگيشان از كتاب جدا نخواهند شد.
قریب همچنین درباره نقش کتابخانهها در ترویج فرهنگ مطالعه گفت: اخلاق و علم كتابداران و همچنین معماری و طراحی کتابخانههای عمومی در ترویج فرهنگ مطالعه جامعه نقش انکارناپذیری دارند.
این مدیر فرهنگی افزود: اگر كتابداران كتابخانههای عمومی در حوزه علم كتابداری و اخلاق انسانی متخصص باشند، میتوانند با ارایه اطلاعات و روند مطالعاتی صحیح به مراجعان و در اختيار قرار دادن منابع اطلاعاتی لازم، در ایجاد انگیزه مخاطبان موثر باشند.
به گفته وی، تبلیغ و اطلاعرسانی در حوزه کتاب و کتابخوانی یکی از ضروریات جامعه کنونی ماست و میتواند تاثیر بهسزایی در علاقهمند کردن جامعه ما به مطالعه و گسترش فرهنگ کتابخوانی داشته باشد.
وی به نقش رسانههای جمعی به ویژه صدا و سیما در گسترش فرهنگ کتابخوانی اشاره کرد و گفت: با توجه به گستردگی حوزه مخاطبان در خانوادهها، نهادها، پادگانها و خوابگاهها، رسانهها به ویژه رادیو و تلویزیون نقشی اساسی و انکارناپذیری در گسترش فرهنگ کتابخوانی مردم استان خراسان جنوبی دارند.
قریب در بخش دیگر سخنان خود به برنامههای راهبردی اداره کل کتابخانههای استان خراسان جنوبی در توسعه کتابخانههای شهری و روستایی استان اشاره کرد و گفت: احداث یک باب کتابخانه عمومی در چهکند از توابع شهرستان بیرجند، تکمیل و تجهیز کتابخانه عمومی نهادی شهدای باقریه در شهر بیرجند، بهرهبرداری از کتابخانه روستایی بورنگ از توابع شهرستان درمیان و افتتاح کتابخانه روستایی معدن قلعهزری از توابع شهرستان خوسف، از جمله فعالیتهای ما در زمینه گسترش کتابخانههای استان به شمار میآیند.
وی با اشاره به کتابخانههای مشارکتی تجهیز شده از سوی اداره کل کتابخانههای استان خراسان جنوبی، گفت: در دهه فجر یک باب کتابخانه مشارکتی به نام انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به بهرهبرداری رسیده است.
قریب ادامه داد: اکنون راهاندازی دو باب کتابخانه عمومی مشارکتی ملاصدرا با مشارکت استانداری خراسان جنوبی و کتابخانه عمومی مشارکتی خیران استان و همیاری دهیاری و شورای روستای بورنگ در دستور کار اداره کل کتابخانههای استان خراسان جنوبی قرار دارد.
شنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۰:۵۷
نظر شما