«نقد برتر 8» عنوان کتابی است که به کوشش دبیرخانه جشنواره نقد کتاب به تازگی منتشر شده است. علی اوجبی، دبیر علمی جشنواره نقد کتاب درباره این اثر گفت: منتقدان جوان با مطالعه این کتاب با ملاکهای صحیح نقدنویسی، ویژگیهای نقد خوب و شیوه نقدنویسی آشنا میشوند.-
وی افزود: مخاطبان با مطالعه این کتاب با مجموعه مقالات برگزیده هشتمین دوره جشنواره نقد کتاب آشنا میشوند.
دبیر علمی نهمین دوره جشنواره نقد کتاب با بیان اینکه موسسه خانه کتاب همواره در هر دوره از جشنواره نقد کتاب، مقالات برگزیده دوره پیشین را در قالب یک کتاب ارایه میکند، بیان کرد: تجمیع مقالات برگزیده جشنواره نقد در قالب یک کتاب باعث ثبت پیشینه این جشنواره میشود. همچنین منتقدان جوان میتوانند از این آثار در راستای رشد و بالندگی فرهنگ نقد در جامعه ایران اسلامی بهرهمند شوند.
اوجبی درباره مقالههای کتاب «نقد برتر 8» گفت: «درنگی در مقاله معرفی و بررسی ترجمه قرآن کریم»، «عشق آمدنی بود، نه آموختنی»، «نقدی بر کتاب اسلام: هنر و معماری»، «150 کروموزوم ارزشمند» و «واژگانی برای زبان فارسی» عناوین برخی مقالات چاپی برگزیده مندرج در این اثر است که به ترتیب توسط حسین استادولی، سیدعلی میرافضلی، صالح طباطبایی، رضا کوچکزاده و امید طبیبزاده به نگارش درآمدهاند.
وی در ادامه سخنانش گفت: «آن شب؛ شیفت شب» عنوان مقاله الکترونیکی است که در کتاب «نقد برتر 8» به عنوان مقاله برگزیده ارایه شده است. این اثر به قلم ضیاءالدین وظیفهشعاع نوشته شده است.
اوجبی با اشاره به نهمین دوره جشنواره نقد کتاب بیان کرد: در نهمین دوره از جشنواره نقد کتاب نسبت به دوره قبل مقالات ارسال شده در چهار گروه دین، تاریخ، علوم و فنون و همچنین کودک ونوجوان از نظر کمی افزایش چشمگیری داشتند. همچنین در این دوره مقالات دریافت شده از گروههای تاریخ و ادبیات فارسی از نظر کیفی در سطح بالایی قرار داشتند.
دبیر علمی نهمین دوره جشنواره نقد کتاب افزود: همچنین به اعتقاد من در نهمین دوره جشنواره نقد کتاب نسبت به دوره قبل مجموعه مقالات ارسال شده در برخی از گروهها مانند دین، شعر، ادبیات داستانی و همچنین علوم و فنون شاهد کاهش سطح کیفی آثار بودیم. بهگونهای که در این دوره از جشنواره نقد کتاب در گروههای علوم فنون، شعر و ادبیات داستانی اثر منتخب نداشتیم و در گروه دین یک اثر به عنوان اثر شایسته تقدیر معرفی شد.
وی ادامه داد: در گروههای دانش و فناوری و علوم کاربردی اکثر آثار ارسال شده به دبیرخانه نهمین جشنواره نقد کتاب ترجمه بودند و کتاب تالیفی به ندرت به چشم میخورد. بنابراین معتقدم برای حصول پیشرفت در حوزه نقد باید به تولید آثار تالیفی در گروههای مذکور و نقد این آثار توجه شود.
اوجبی در پایان گفت: با توجه به اینکه مدت 6 سال به صورت مستمر (از دوره چهارم به بعد) سمت دبیری علمی جشنواره نقد کتاب را بر عهده داشتم، تصور میکنم از سایر فعالیتهای علمی خویش بازماندهام. بنابراین، از علی شجاعیصائین، مدیر عامل موسسه خانه کتاب درخواست کردم تا با استعفای من در این زمینه موافقت کند.
چاپ نخست کتاب «نقد برتر 8» به کوشش دبیرخانه جشنواره نقد کتاب با شمارگان هزار نسخه، 464 صفحه و به بهای 14 هزار تومان به تازگی از سوی موسسه خانه کتاب راهی بازار نشر شده است.
نظر شما