به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم بزگداشت شاهرخ اورامی، شاعر فقید کردستانی، عصر دیروز، سهشنبه، اول اسفند، با حضور محسن مومنیشریف، رییس حوزه هنری، حجتالاسلام والمسلمین حامد علم الهدی، معاون امور ایران مجمع تقریب مذاهب اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین احمدعلی بهاری، مدیر پیشین مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور، قادر طراوتپور، مدیر دفتر شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی داوودی، مدیر مرکز شعر حوزه هنری، مجتبی رحماندوست، نماینده مجلس شورای اسلامی و چند تن از شاعران چون سید علی موسویگرمارودی، عباسعلی براتیپور، علیمحمد مودب، فاضل نظری و خانواده این شاعر در تالار مهر حوزه هنری برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین حامد علمالهدی در این نشست گفت: شاهرخ اورامی سال 1381 در سفر حج همراه ما و میهمان بعثه مقام معظم رهبری بود. یادم است که در آن سال اهالی کاروانی 250 نفره از ارومیه شامل شیعه و سنی، ترک و کرد، اختلاف پیدا کردند و مدیر این کاروان به بعثه مراجعه کرد.
وی افزود: من به آن مدیر گفتم حل این اختلاف فقط از عهده آقای اورامی برمیآید. ایشان هم پذیرفت و به آن کاروان رفت و به زبانهای ترکی و کردی برای آنها اشعاری را به بداهه خواند و آنها را آرام کرد.
علی داوودی، مدیر مرکز شعر حوزه هنری نیز در این مراسم گفت: در نیمه دوم امسال این هشتمین برنامهای است که حوزه هنری براي قدرداني از شاعران انقلاب اسلامی برگزار میکند و با عرض تاسف اغلب این برنامهها نیز برای عزیزان از دنیا رفته بوده است.
وی افزود: ماه صفر امسال برای اهالی ادبیات ایران بسیار سنگین بود، چرا که سه تن از شاعران انقلاب مرحوم خلیل عمرانی، مرحوم اصغر حاج حیدری (خاسته) و مرحوم شاهرخ اورامی رخ در نقاب خاک کشیدند. اورامی با تمام وجودش شاعر بود و عمرش را وقف عشق به اهل بیت آسمان عصمت و طهارت و همچنین تقریب مذاهب اسلامی کرد. اورامی معلم اخلاق بود و این چیزی است که جامعه امروز ایران به آن نیازمند است.
عباسعلی براتیپور نیز در این نشست ضمن بیان خاطرهای از اورامی و عشق او به امام هشتم علی ابن موسیالرضا (ع) گفت: برخی شیعیان که تجربه سفر حج و مکه و مدینه را دارند، برخورد وهابیان مطرود را در زمره رفتار اهل سنت به شمار میآورند، که این باور غلطی است.
وی افزود: بسیاری از شعرای اهل سنت، به ویژه شاعران لبنان و سوریه اشعاری زیبا در مدح حضرت امیرالمومنین امام علیبن ابیطالب و حضرت زهرای مرضیه (س) دارند. این استکبار جهانی است که در تفرقه بین شیعه و سنی کوشیده است و ما نباید گول آنها را بخوریم.
قادر طراوتپور، مدیر دفتر شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: مرگ یک شاعر مانند مرگ دیگران نیست. در هندوستان رسمی دارند که وقتی شاعری از دنیا میرود، برای او جشنی برپا میکنند. خطه کردستان، بسیار استاد اورامی را دوست داشتند و در مراسم وفات ایشان این خطه گریان بود.
طراوتپور در ادامه قصیده بلندی خواند.
حجتالاسلام والمسلمین احمدعلی بهاری، مدیر پیشین مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور، نیز در این مراسم بزرگداشت گفت: من 20 سال از نزدیک با مرحوم اورامی در ارتباط بودم. او شاعری مظلوم، متعهد، انقلابی و البته ناشناخته بود.
وی افزود: او با وجودی که مذهب شافعی داشت، محب اهل بیت بود. کردستان در ابتدای انقلاب شکوهمند اسلامی اوضاع نا آرامی داشت و عدهای فرصت طلب دامان کردستان را لکه دار کرده بودند. در آن زمان طرفداری و دفاع از انقلاب شجاعت میخواست که در شاهرخ اورامی وجود داشت. او جانباز انقلاب نیز بود.
حجتالاسلام و المسلمین بهاری در ادامه گفت: من از مرحوم اورامی خواستم اشعار شاعران کرد اهل سنت را جمعآوری کند تا به واسطه آن مردم ایران کردستان را بشناسند. ايشان هم برای انجام این کار زحمات زیادی کشید و به شهرها و روستاهای مختلفی رفت که نهایت کارش انتشار دو کتاب به نامهای «تولای علی (ع)» و «در شعاع مهر حسین» بود.
محسن مومنیشریف، رییس حوزه هنری نیز در این مراسم طی سخنانی گفت: جای مرحوم اورامی پرشدنی نیست و نمیتوان به زودی فردی را پیدا کرد که جای ایشان را پر کند.
وی افزود: زمانی که متوجه از دنیا رفتن ایشان شدم با خودم گفتم که با درگذشت اورامی، ادبیات و هنر کردستان دچار خسارت زیادی شد. مرحوم اورامی در بسیاری از محافل صدای رسای کردستان بود.
رییس حوزه هنری در ادامه با اشاره به ویژگیهای خاص شاهرخ اورامی گفت: مرحوم اورامی ویژگیهایی داشت که بهسختی در یک نفر جمع میشد. او از سرزنش سرزنشگران هراس نداشت. در تهران اینگونه بودن راحت است و میتوان مقابل اظهار نظر دیگران موضعگیری کرد، اما در مجامع روشنفکری بیمار این کار خیلی سخت است.
در این مراسم همچنین علی موسو گرمارودی و امجد ویسی، شاعر کردستانی و علی محمد مودب شعرخوانی کردند. در پایان مراسم نیز از خانواده مرحوم شاهرخ اورامی تجلیل شد.
چهارشنبه ۲ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۰:۲۶
نظر شما