مراسم نکوداشت استاد محمدعلی مهدویراد، قرآنپژوه برجسته در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب برگزار شد. علی اسماعیلی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم ضمن قدردانی از استادان دانشگاه و روحانیت حاضر در جلسه و همچنین موسسه خانه کتاب به دلیل برگزاری چنین نکوداشتی گفت: تجلیل و تکریم عالمان نوعی پاسداشت علم محسوب میشود._
علی اسماعیلی، در این آیین با بیان اینکه کتاب در نظام جمهوری اسلامی ایران جایگاه والایی دارد، اظهار کرد: کتاب (قرآن) معجزه پیامبر اکرم(ص) است. قرآن نیز سرآمد همه کتابها به شمار میآید. همچنین اسلام به عنوان پرچمدار کتاب و کتابخوانی محسوب میشود.
سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: کشور جمهوری اسلامی ایران درباره کتاب پیشینه تاریخی و فرهنگی دارد. شمارگان کتابها و کتابخانهها بیانگر این مطلباند که ایران همواره به کتاب و کتابخوانی اهمیت داده است.
وی با بیان اینکه کتاب ابزاری دفاعی است افزود: امروز جنگ نرم دشمن تمام فضای دنیا، بهویژه قشر جوان را فراگرفته است، بنابراین وظیفه داریم تا در مقابله با جنگ نرم به دفاع بپردازیم که کتاب بهترین وسیله دفاعی در این حوزه است.
اسماعیلی توضیح داد: اگر در نخستین روزهای انقلاب اسلامی شاهد تولید یکهزار عنوان کتاب در کشور بودیم اکنون حدود 70 هزار عنوان کتاب در کشور تولید میشود و این موضوع نشاندهنده جایگاه والای کتاب در نظام جمهوری اسلامی ایران است.
وی بیان کرد: باید بکوشیم تا کتاب را به عنوان یک نیاز دائمی و مستمر در زندگی مردم، بهویژه جوانان بپرورانیم. اگر کتاب تبدیل به یک نیاز اساسی شود آنگاه میتوان زمینههای انس به کتاب را در مردم ایجاد کرد.
سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: این کتاب است که مانند یک خورشید بر جهانیان میتابد و هیچ مرزی را از نظر زمان و مکان نمیشناسد. کتاب هر گونه شک، ظن و گمان را دور میکند و به همین دلیل کتاب نور است.
اسماعیلی افزود: شناخت اهمیت کتاب نیازمند پژوهش و تحقیق است، بنابراین تجلیل از پژوهشگران و عالمانی مانند استاد محمدعلی مهدویراد کاری بسیار ارزشمند محسوب میشود.
وی ادامه داد: برگزاری مراسم تجلیل از عالمان، پژوهشگران و محققان باعث معرفی و انتقال تجربیات آنها به نسل جوان میشود و اینگونه مراسم جوانان را با زندگی علمی، فرهنگی و دینی عالمان آشنا میکند و جوانان میکوشند تا آنها را در زندگی خود الگو قرار دهند.
سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: باید تلاش کنیم همواره فرهنگ تعیینکننده سیاست و اقتصاد باشد، چرا که در غیر اینصورت نگاه سودانگاری به فعالیتها خواهد شد.
اسماعیلی در پایان با بیان اینکه در جامعهای زندگی میکنیم که 72 درصد افراد آن در رده سنی زیر 30 سال قرار دارند و همه تشنه دریافت معارف و علوماند گفت: امیدوارم توفیق پیدا کنیم تا علم و معنویت را همزمان در کنار هم در زندگی جامعه داشته باشیم.
علی شجاعیصائین،مدیر عامل موسسه خانه کتاب نیز در این مراسم با بیان اینکه استاد محمدعلی مهدویراد را به سختی توانستیم برای برگزاری چنین جلسهای راضی کنیم اظهار کرد: وی به دلیل فروتنی و تواضعی که دارد، به برپایی این جلسه رضایت نداشت. بنابراین، مدتها برای جلب این رضایت وقت صرف کردیم.
مدیر عامل موسسه خانه کتاب افزود: این سیره همه بزرگان و البته برای ما درس و آموزه بزرگی است.
شجاعیصائین عنوان کرد: برگزاری چنین جلسههایی بهانهای برای بیان تنها بخشی از فعالیتها و کارنامه غنی بزرگانی مانند استاد محمدعلی مهدویراد است. البته ما این توانایی را نخواهیم داشت تا به معرفی همه جنبههای علمی و فرهنگی و خصلتهای چنین عزیزانی بپردازیم اما به نظرم این جلسهها گوشهای از ارادت ما نسبت به این بزرگان و عالمان در راستای معرفی شخصیت و فعالیتهای دینی، فرهنگی و علمی آنها به شمار میآید.
در پایان ایم مراسم، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه برخی از روحانیون و علمای حاضر در جلسه با اهدای لوح تقدیر از استاد محمدعلی مهدویراد تجلیل کردند.
همچنین در پایان از دو کتاب ویژه بزرگداشت محمدعلی مهدویراد رونمایی شد. نخست کتاب «جشننامه» که به پاسداشت مقام علمی و تکاپوی دانشی استادمحمدعلی مهدویراد اختصاص دارد و شامل 25 مقاله است که به کوشش رسول جعفریان از سوی کتابخانه تاریخ اسلام منتشر شده و کتاب دیگری که از سوی موسسه خانه کتاب به چاپ رسیده و شامل زندگینامه و بررسی آثار مهدویراد است.
نظر شما