پنجشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۰
تدوین سیاست راهبردی برای هر کتابخانه اقدامی بی‌نظیر بود

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان گلستان معتقد است که تدوین سیاست راهبردی برای هر کتابخانه در این استان، یکی از اقدامات خوب و بی‌نظیر انجام شده این اداره در سال 91 بوده است. به گفته وی، مشکلات مالی موجب شد تا شاخص‌های کتابخانه‌ای این استان در سال 1391 کمتر رشد کند.-

حسین علوی در ارزیابی عملکرد این اداره در سال 91 به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: یکی از اتفاقات خوبی که در این اداره صورت گرفت، افزایش اقبال عمومی به نهاد کتابخانه‌ها و به ویژه کتابخوانی بود. 

وی ادامه داد: در سنجش جدیدی که از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور اعلام شد، سرانه مطالعه در استان گلستان در سال 88 از رتبه 29 به رتبه 9 در سال 90 ارتقا یافت و بر اساس آن، سرانه مطالعه در این استان از 59 دقیقه به 81 دقیقه رسید. 

وی با اشاره به رشد 35 درصدی سرانه مطالعه در گلستان اظهار کرد: این موضوع مصداقی برای افزایش اقبال عمومی در این استان است.
 
علوی همچنین اقبال عمومی به کتابخوانی را منحصر به عامه مردم ندانست و یادآور شد: خوشبختانه مسوولان استانی نیز در سال 91 اهمیت ویژه‌ای به کتاب و کتابخوانی نشان دادند.
 
این مقام مسوول از ورود نیروهای متخصص و تحصیل‌کرده در سال 90 و 91 به عنوان یکی دیگر از اتفاقات خوب سال گذشته نام برد و افزود: به کارگیری این نیروها در کتابخانه می‌تواند موجب افزایش کیفیت خدمات شود. 

وی در ادامه بیان کرد: در سال 91 برای هر کتابخانه در استان با کمک نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور یک سیاست راهبردی تدوین شد که این اقدام در نوع خود بی‌نظیر بود، چراکه تا پیش از این هیچ کتابخانه‌ای چشم‌انداز و افقی برای فعالیت‌های آینده خود نداشت. 

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی گلستان در پاسخ به این سوال که تا چه حد در توسعه فیزیکی کتابخانه‌ها در سال 91 موفق بوده‌اید، گفت: ما تا پایان سال 88، تعداد 28 باب کتابخانه در استان داشتیم، در حالی که این میزان در سال 91 به 63 باب کتابخانه رسید. 

وی ادامه داد: در سال 91 هفت کتابخانه نیز در دست احداث قرار گرفت که در صورت بهره‌برداری از آن‌ها تعداد کتابخانه‌ها به 70 باب خواهد رسید. 

علوی تاکید کرد: با توجه به آمار اعلام شده، مشخص می‌شود که بیشتر شاخص‌های کتابخانه‌‌ای در گلستان بیش از دو برابر رشد داشته است. 

این کارشناس فرهنگی در بخش دیگری از سخنانش درباره نقاط ضعف و مشکلات این اداره توضیحاتی را ارایه کرد و گفت: در سال 91 عمده‌ترین مشکل ما بحران مالی و کمبود بودجه بود. این مشکل موجب شد تا نتوانیم بیش از این در حوزه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری رشد کنیم.
 
وی همچنین گفت: مشکل دیگر ما، ارتقای کتابداران متخصص به یک مشاور امین برای خدمات‌دهی بود. اکنون با وجود این‌که کتابداران متخصصی در کتابخانه‌ها فعالیت می‌کنند اما هنوز نتوانسته‌اند به عنوان یک مشاور امین به اعضا خدمات دهند و در این زمینه با حد استاندارد فاصله بسیاری داریم. این یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های ما است که امیدواریم با تدبیراتی مانند برگزاری دوره‌های آموزشی برای نیروها بر آن غلبه کنیم. 

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی گلستان در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به ساخت پروژه‌های متعدد طی سفرهای هیات دولت به این استان گفت: طی این سفرها 10 پروژه ساخت کتابخانه در استان انجام شدند که پنج کتابخانه در شهرهای نوکنده، انبار علوم، اینچه برون، فراغی و دلند به بهره‌برداری رسیدند و پنج کتابخانه دیگر نیز در شهرهای مختلف دیگر در دست ساخت قرار دارند که تاکنون حدود 40 درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند. 

وی در پایان اظهار امیدواری کرد تا با حل مشکلات مالی، روند ساخت کتابخانه‌ها سرعت بیشتری پیدا کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط