چهارشنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۵
امبرتو‌اکو: ترکیه تمام زیبایی‌ها و زشتی‌های یک پل ارتباطی را داراست

امبرتو اکو که این روزها برای شرکت در چند نشست ادبی در استانبول به سر می‌برد قبل از دیدار خود با اورهان پاموک، نویسنده نامدار ترک در مصاحبه‌ای نظر خود را در مورد وی و استانبول بیان کرد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روزنامه حریت، اکو استانبول را یکی از چهار شهر زیبایی که تا به حال دیده نامید و گفت شهرهای رم، ریودوژانیرو، نیویورک و استانیول در وی تاثیر عمیقی گذاشته‌اند. 

این نویسنده نامدار ایتالیایی در گفت و گو با این روزنامه، ترکیه را پلی میان آسیا و اروپا دانست و گفت: ترکیه مانند کشوری است که همیشه محکوم به تقسیم شدن بوده و هیچگاه نمی‌داند که باید به کدام سو حرکت کند. این شهر تمام زیبایی‌ها و زشتی‌هایی را که در تقدیر یک پل می‌تواند وجود داشته باشد داراست. تنها با خواندن رمان‌های اورهان پاموک نیز می‌توان پی برد که ملت ترک میان دو راهی اروپایی شدن و حفظ سنت های قدیمی خود مانده است. 

وی در ادامه صحبت هایش افزود: در سنین جوانی در مورد قسطنطنیه (استانبول فعلی) چیز زیادی نمی‌دانستم. علاقه چندانی هم به تاریخ بیزانس نداشتم اما هنگامی که برای نوشتن کتاب «بائودولینو» شروع به تحقیق کردم تصمیم گرفتم به استانبول بیایم. برای همین نیز شروع به خواندن سیاحت نامه‌های سیاحان بیزانسی کردم. سیاحت‌نامه ادموند آمیچیس در مورد قسطنطنیه در من تاثیر عمیقی گذاشت و با خواندن آن کتاب عاشق استانبول شدم و بعد از سفرم نیز مطمئن شدن که استانبول یکی از چهار شهر زیبای دنیاست. 

اکو در مورد آثار پاموک گفت: «نام من سرخ» و «موزه معصومیت» پاموک را خیلی پسندیدم. «نام من سرخ» مانند عکس‌هایی است که در قالب کلمات توصیف شده‌اند اما من از میان تمام کتاب های پاموک «موزه معصومیت» را بیشتر می‌پسندم. او نیز مانند من بعضی وقت‌ها به دلیل سبک پست مدرنش تجلیل می‌شود و بعضی وقت‌ها مورد انتقاد قرار می‌گیرد و هردوی ما به خلق شخصیت‌های پیچیده در داستان‌هایمان علاقه‌مندیم. 

اکو با بیان این که به شخصه با پاموک آشنا نشده افزود:  او را تا به حال از نزدیک ندیده‌ام اما با وجود خصوصیات مشترکمان احساس دوستی دیرینی با او دارم و مطمئنم ملاقات خوبی خواهیم داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها