تازه ترین اخبار از بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
نعیم آبادی: والدین به همراه کودکانشان به نمایشگاه کتاب بیایند
عضو خبرگان رهبری خطاب به پدران و مادران گفت: بازدید از نمایشگاه کتاب تهران باعث ترغیب و تشویق کودکان به مطالعه می شود حتی اگر این حضور به خرید کتاب هم نینجامد.-
وی با بیان این که نمایشگاه کتاب بیست و ششم، متفاوت تر از سالهای گذشته بوده و از رشد کیفی و کمی چشمگیری برخوردار است، گفت: سرمایه گذاری در بخش فرهنگ نه تنها ورشکستگی ندارد، بلکه سود و برکت نیز دارد؛ بنابراین اختصاص بودجه های مجلس شورای اسلامی به فرهنگ بسیار اهمیت دارد؛ چراکه فرهنگ جزئی از تاریخ و تمدن 2500ساله جمهوری اسلامی ایران است.
نعیم آبادی خطاب به پدران و مادرانی که با کتاب سروکاری ندارند، گفت: والدینی که با کتاب ارتباط ندارند و حتی نمیخواهند داشته باشند، با فرزندانشان در نمایشگاه کتاب حضور یابند. به قول شاعر که می گوید هرآنچه دیده بیند دل کند یاد، این امر باعث ترغیب و تشویق کودکان به مطالعه کتاب می شود، حتی اگراین حضور، به خرید کتاب هم نینجامد و کودکان تنها به تماشای کتاب بنشینند.
نماینده مردم بندرعباس افزود: نمایشگاه کتاب در رشد و تعالی و فرهنگ انقلاب اسلامی ایران تاثیر بسزایی داشته است، در واقع عاشقان کتاب در نمایشگاه معشوق خود را که همان کتاب است به تعداد وسیع تری ملاقات می کنند.
بودجه نشر دانشگاهی کشور افزایش مییابد
محمد مهدی زاهدی، رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: کمیسیون تلفیق بودجه مجلس افزایش 8 درصدی ردیف «سایر» وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری و دانشگاههای سراسر کشور را با پیشنهاد کمیسیون آموزش و تحقیقات در لایحه منظور کرده است.
وی با بیان این که این افزایش میتواند در فعالیتهای مختلف از جمله تولید و نشر کتابهای دانشگاهی اثرگذار باشد، تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی و کمیسیون آموزش و تحقیقات به طور مستقیم نمیتوانند در توسعه فعالیتهای اجرایی نشر دانشگاهی وارد شوند، اما امیدواریم با افزایش بودجه و نظارت بر هزینه شدن آن در جای خود، بتوانیم حمایت لازم را از توسعه فعالیتهای نشر دانشگاهی به عمل آوریم.
وزیر سابق علوم، تحقیقات و فنآوری همچنین به ضعف نرمافزاری و تولید علم در حوزه علوم انسانی کشور اشاره کرد و گفت: خوشبختانه کشور از نظر تامین سختافزار برای توسعه نشر دانشگاهی مشکلی ندارد اما در برخی رشتهها به ویژه در علوم انسانی با مشکل جدی تولید علم مواجه هستیم.
زاهدی با اشاره به تلاشهای صورت گرفته در کارگروه تحول علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی، تصریح کرد: در این کارگروه تلاش میشود با استفاده از نظرات کارشناسان و استادان گامهای جدی در تالیف و گردآوری نظریههای بومی علوم انسانی برداشته شود. با این حال تا رسیدن به نقطه فاصله جدی داریم.
وی همچنین درباره بنیه علمی و محتوای سایر علوم در کشور نیز گفت: در رشتههایی چون علوم پایه و تجربی نیز باید با ترجمه علم روز دنیا و نقد و بررسی دقیق آن به سمت اهداف علمی در سند چشمانداز بیست ساله کشور حرکت کنیم.
رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی همچنین با ابراز خرسندی از عرضه بیش از 500 هزار عنوان کتاب جدید در دو بخش داخلی و بینالملل نمایشگاه کتاب تهران، گفت: این ظرفیت بسیار بالایی است که میتواند مرزهای دانش کشور در حوزههای مختلف علمی و فرهنگی را گسترش دهد.
امتیاز نمایشگاه کتاب تهران رویکرد اخلاقی آن است
حجتالاسلام محمدجعفرمنتظری، رییس دیوان عدالت اداری گفت: نمایشگاه کتاب امسال مورد اقبال عامه مردم قرار گرفته است و امیدوارم مسوولان امور فرهنگی کشور برای ارتقای فرهنگ کتابخوانی در جامعه به ویژه برای جوانان امکانات لازم را فراهم کنند.
وی درباره مهم ترین ویژگی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در مقایسه با سایر نمایشگاههای دنیا افزود: یکی از بزرگترین امتیازات نمایشگاه کتاب جمهوری اسلامی ایران رویکرد اخلاقی و اعتقادی آن است.
حجتالاسلام منتظری با اشاره به نقش بخش بینالملل نمایشگاه کتاب تهران در تحکیم وحدت بر کشورهای مسلمان تصریح کرد: حضور ناشران کشورهای مختلف در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران موجب تبادل فرهنگی ایران و نظام اسلامی با سایر کشورهای مسلمان خواهد شد.
دیدار وزیر فرهنگ افغانستان با رییس نمایشگاه کتاب
وزیر فرهنگ و سفیر افغانستان با رییس نمایشگاه کتاب تهران دیدار و گفت وگو کردند. در این دیدار که پنج شنبه نوزدهم اردیبهشت ماه انجام شد، اسماعیلی به حضور چهار هزار و ششصد ناشر داخلی و یکهزار و ششصد ناشر خارجی در نمایشگاه کتاب تهران اشاره کرد و در ادامه به ارایه گزارشی از فعالیتهای صورت گرفته در این دوره از نمایشگاه پرداخت.
در این دیدار علاوه بر سیدمختوم رحیم وزیر فرهنگ و دکتر نور سفیر افغانستان ، جمعی از فعالان فرهنگی این کشور نیز حضور داشتند
مقامات افغانستان پس از این دیدار، در برنامهای با عنوان «محفل عربی غزنین، سرزمین فرهنگ و ادب» که در سرای اهل قلم بخش بینالملل نمایشگاه کتاب برپا بود شرکت کردند.
اهل فرهنگ افغانستان مخاطب جدی نمایشگاه کتاب تهران هستند
دکتر سید مخدوم رهین، وزیر اطلاعات و فرهنگ افغانستان افزود: اندیشمندان و اهل فرهنگ افغانستان همواره از نمایشگاه کتاب تهران استقبال مناسبی کردهاند و یکی از مخاطبان اصلی این نمایشگاه هستند.
وی با بیان این که تاثیرات نمایشگاه کتاب تهران تنها در حوزه کتابخوانی محدود نمیشود، تصریح کرد: کتابهایی که در این نمایشگاه عرضه میشود، منبع مهم و حیاتی حفظ و گسترش زبان فارسی است و از این بابت در همگرایی کشورهای فارسی زبان بسیار موثر است.
دکتر رهین با اشاره به زیست مشترک جوانان ایرانی و افغان در جمهوری اسلامی ایران، گفت: جوانان افغان به ویژه آن ها که در ایران زندگی میکنند، میدانند که باید برای بالا بردن توان فکری و دانش خود به مطالعه روی بیاورند و برای رسیدن به این هدف نمایشگاه کتاب تهران محل مناسب و مؤثری است.
وزیر اطلاعات و فرهنگ افغانستان همچنین برگزاری هر ساله نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را «سنت حسنه» خواند و افزود: امیدوارم این بنای باشکوه که ثمره سالها توجه به فرهنگ و ادب است همواره پایدار بماند.
وی با قدردانی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسوولان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران با هدف فراهم آوردن امکان دسترسی تمام فارسی زبانان دنیا به کتابهای مورد علاقه خود، گفت: سه کشور ایران، افغانستان و تاجیکستان به دلیل زبان مشترک، پیوندهای عمیق فرهنگی با یکدیگر دارند و نمایشگاه کتاب تهران یکی از مهمترین ابزارها در تقویت این پیوند است.
بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تا 21 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی (ره) برپاست.
نظر شما