سه‌شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۳
رهبر انقلاب تاکید کردند که پژوهش باید از حاشیه به متن بیاید

محمدصادق فیض، از دست‌اندرکاران دفتر ادبیات انقلاب اسلامی درباره ادامه فعالیت‌های این دفتر بر اساس دیدار مولفان و مسولان آن با رهبر معظم انقلاب گفت: یکی از مشکلات فعلی در حوزه هنری، پژوهش است. مساله‌‌ای که رهبر انقلاب هم در سخنان خود به آن اشاره کردند و گفتند که پژوهش باید به عنوان زیربنای فرهنگی از حاشیه به متن بیاید.-

محمدصادق فیض در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره دیدار دست‌اندرکاران دفترهای ادبیات و هنر مقاومت و ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری با رهبر انقلاب گفت: ابراز رضایت ایشان از فعالیت این دفترهای حوزه هنری برای ادامه کار ما کفایت می‌کند.

وی درباره سخنان رهبر انقلاب درباره وارد كردن ادبیات مقاومت و انقلاب به فضاهای دانشگاهی گفت: ایشان در این باره صحبت کردند و همچنین شیوه تاریخ‌شفاهی در دفتر‌های ادبیات و هنر مقاومت و انقلاب اسلامی حوزه هنری را پسندیده و معتقد بودند اگر تاریخ شفاهی در دیگر کشور‌ها وارد بخش آکادمیک شد به این دلیل است که آن‌ها محیطی مانند حوزه هنری ندارند.

فیض با بیان این مطلب که رهبر انقلاب اشاره داشتند، اگر گله و شکایتی درباره کم کاری در حوزه ادبیات انقلاب، دفاع‌مقدس و مقاومت وجود دارد متوجه حوزه هنری نیست، افزود: این اتفاق طبیعی است که با رهنمود‌های ایشان کار‌ها را با قوت و قدرت بیشتری پیش خواهیم گرفت.

وی گفت: ایشان در سخنان خود ادبیات انقلاب را متمایز از سایر ادبیات‌های جهان دانستند و منظور آن بود که اگر ادبیات ما غنای بیشتری پیدا کند و به خوبی به آن پرداخته شود می‌تواند به ادبیات جهان غلبه کند.

مسوول آماده‌سازی کتاب‌های دفتر ادبیات انقلاب اسلامی درباره چگونگی غنا بخشیدن به آثار این دفتر افزود: ادامه همین روندی را که داریم در پیش می‌گیریم و باید برای عمق بخشیدن از ابزار‌های جدید استفاده کرد و کار را گسترده‌تر پیش برد تا به استاندار‌د‌ها برسیم. باید در این راه بکوشیم که از محتوا نکاهیم. همین اتفاق می‌تواند برای غنا بخشیدن به آثار، یک مولفه مثبت باشد.

وی درباره اقدامات جدید دفتر ادبیات انقلاب گفت: فعالیت این دفتر گرفتن خاطرات مبارزان انقلاب و در کنار‌ آن روزشمارنگاری و فرهنگنامه نگاری است که باید آن را ادامه داد. البته شاید بخشی از فعالیت‌های پژوهشی به دلیل سیطره بخش اداری به حاشیه رانده شده باشد. رهبر انقلاب در این دیدار درباره حق و حقوق پدیدآورندگان هم صحبت کردند و اگر قرار باشد سیستم اداری مانند گذشته بر بخش پژوهش مسلط شود اتفاق تازه‌ای رخ نخواهد داد.

فیض ادامه داد: در دو سال اخیر با خشکسالی مالی روبه‌رو بودیم. این اتفاق باعث شد تا در بخش پژوهش، خروجی کمی داشته باشیم و تقریبا کتاب‌های این حوزه به حاشیه رانده شود. این نوع نگاه به بخش پژوهش در سطح کلان وجود دارد و نگاه پژوهشی به مباحث اصل نیست و فقط به عنوان بخشی از کار مطرح است در حالی که رهبر معظم انقلاب در این دیدار تاکید داشتند که این بخش‌ باید از حاشیه بیرون بیاید و به عنوان کاری اصلی مورد توجه قرار بگیرد زیرا همان گونه که برای زیر ساخت‌های عمرانی کشور تلاش می‌شود باید به بخش پژوهش به عنوان زیر بنای فرهنگی کشور توجه داشت.

وی در باره کارهای پژوهشی دفتر ادبیات انقلاب توضیح داد: کار‌های پژوهشی دفتر متوقف شده است. یکی از این فعالیت‌ها طرح فرهنگ نام‌آوران بود که به دلیل تفاوت سلیقه‌ها و نگاه منفی به حاشیه رانده شد و اگر بودجه دفتر هم تامین شود امکان احیا کردن آن ممکن نیست زیرا افراد آن تیم پراکنده شده‌اند به همین دلیل باید طرح جدیدی را در این زمینه دنبال کرد. اگر امسال هم بودجه تامین نشود، تلاش می‌کنیم کار‌های گذشته دفتر را به اتمام برسانیم. انجام کار‌های دفتر انقلاب اسلامی زمان‌بر است و گاه عوامل بیرونی هم در کندی آن اثر‌گذار است. جمع‌آوری خاطرات هم هزینه بر است و تامین نشدن آن کار را متوقف یا به تاخیر می‌اندازد. البته در این مسیر با مشکلاتی همچون از دنیا رفتن راوی یا فراموشی آن‌ها به دلیل کهولت سن هم روبه‌رو هستیم و برای جبران این اتفاق‌ها نیازمند پژوهش دیگری برای تکمیل محتوای چنین کتاب‌هایی هستیم. همین اتفاق‌ها باعث می‌شود برخی طرح‌ها از بین برود یا ناقص بماند.

فیض برای حل این مشکلات ورود بخش خصوصی را به مقوله پژوهش مهم خواند و گفت: مراکز تحقیقاتی کشور دولتی‌ است و بر اساس جریان‌های جامعه آسیب‌پذیر می‌شود. متاسفانه بخش خصوصی هم کمتر وارد این عرصه و این اتفاق باعث می‌شود روند کار‌های پژوهشی با تاخیر روبه رو شود.

وی افزود: نکته دیگری که رهبر انقلاب بر آن تاکید داشتند مساله توزیع کتاب بود. کاستی‌های این مساله هم به نگاه کلی و اداری جامعه باز می‌گردد که فقط برای بیلان کاری اقداماتی انجام می‌شود و تاکنون طرحی که بتواند توزیع کتاب را از چالش بیرون بیاورد ارایه نشده است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دوشنبه 23 اردیبهشت 92 در دیدار دست اندركاران دفاتر ادبیات و هنر مقاومت و ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری، ایجاد یك حركت عظیم، الهام بخش و برانگیزاننده در زمینه ادبیات مقاومت و انقلاب اسلامی و همچنین جلوگیری از به ثمر نشستن خواست برخی جریان‌های معاند انقلاب اسلامی در جهت انزوای مفاهیم و حقایق انقلاب اسلامی را دو ویژگی مهم و شاخص در فعالیت‌های حوزه هنری خواندند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها