بیشترین کتاب تالیفی ثبت شده بر اساس گزارش آماری موسسه خانه کتاب در هفته گذشته به هفت عنوان کتاب از زندهیاد حسن حبیبی اختصاص داشت. همچنین کتاب «بازار یزد و بازارچههای پیرامونی آن در دویست سال اخیر» با بهای 94 هزار و 500 تومان گرانترین کتاب هفته بهشمار میرود.-
«سرگذشت بازار بزرگ تهران، بازارها و بازارچههای پیرامونی آن در دویست سال اخیر»، «سرگذشت تقسیمات كشوری ایران: زنجان، سمنان، سیستان و بلوچستان و فارس»، «شماری از بقعهها، مرقدها و مزارهای استانهای تهران و البرز (شهرستانهای اسلامشهر، پاكدشت، دماوند، رباط كریم، ساوجبلاغ و شهرری)»، «شماری از بقعهها، مرقدها و مزارهای استانهای تهران و البرز (شهرستانهای شهریار، فیروزكوه، كرج، نظرآباد و ورامین)»، «شماری از بقعهها، مرقدها و مزارهای استانهای سیستان و بلوچستان (شهرستانهای ایرانشهر، چابهار، خاش، زابل، زاهدان، زهک سراوان، سرباز، سیب و سواران، كنار»، «شماری از زیارتگاههای استان آذربایجان شرقی: شهرستانهای آذرشهر، اسكو، اهر، بستانآباد، بناب، تبریز، جلفا، چاراویماق، سراب، شبستر، عجبشیر، كلیبر، مراغ» 6 عنوان دیگر کتابهای زندهیاد حبیبی بهشمار میروند که در این هفته در موسسه خانه کتاب ثبت شدهاند.
براساس گزارش آماری هفته که از سوی بخش کتابداری و اطلاعرسانی موسسه خانه کتاب منتشر شده، از شنبه تا چهارشنبه (25 تا 29 خردادماه) یکهزار و 467 عنوان کتاب در بانک اطلاعات این موسسه ثبت شده که از این تعداد 75 عنوان مربوط به حوزه کتابهای تاریخ و جغرافیاست.
این گزارش آماری همچنین حاکی از این است که 70 عنوان از این کتابها تالیفی و پنج عنوان ترجمهاند. 56 جلد از این آثار برای نخستینبار منتشر شده و 19 عنوان نیز بازچاپ است. نسبت به هفته گذشته نیز آمار کتابهای حوزه تاریخ و جغرافیا که در استانهای دیگر منتشر شدهاند، افزایش یافته و از رقم سه به 32 عنوان رسیده که این آمار در تهران از 46 عنوان در هفته گذشته به 43 مورد کاهش یافته است.
متوسط شمارگان کتابها نسبت به هفته گذشته 82 نسخه کم شده و به رقم یکهزار 857 نسخه رسیده و متوسط تعداد صفحه کتابها نیز به 286 صفحه کاهش یافته است.
تعداد ناشران فعال در این هفته 474 انتشارات هستند و درباره جنسیت پدیدآورندگان کتاب نیز در حوزه تالیف 262 مولف زن و یکهزار و 24 مولف مرد، همچنین در حوزه ترجمه 78 مترجم زن و 174 مترجم مرد کتابهایشان ثبت شده است. 78 عنوان کتاب بدون قیمت و 21 مورد نیز کتاب افست در این آمار آمده است.
در گزارش کلی و نمودار آماری کتابهای منتشر شده در خردادماه سال جاری که از مجموع چهارهزار و 699 عنوان کتاب بهدست آمده، 243 عنوان کتاب در حوزه تاریخ و جغرافیاست. همچنین از این تعداد 535 عنوان تالیف و 39 مورد ترجمه بهشمار میروند. کتابهای چاپ نخست این حوزه 153 کتاب و بازچاپ 128 عنوان ثبت شدهاند.
در مجموع، مقایسه این آمار با آمار خردادماه سال گذشته این مساله را نشان میدهد که انتشار کتاب در حوزه تاریخ و جغرافیا 47 عنوان کاهش داشته و از رقم 290 عنوان کتاب در خردادماه سال گذشته به 243 عنوان کتاب در امسال رسیده است.
نظر شما