شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۲
ضرغامی: کتاب می‌تواند سرنوشت یک ملت را عوض کند

عزت‌الله ضرغامی، رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی در آیین اختتامیه نهمین دوره انتخاب کتاب سال سپاه و پاسداران اهل قلم گفت: ما به عنوان اهالی رسانه به کار شما نویسندگان غبطه می‌خوریم. زیرا کتاب جایگاه مهمی دارد و می‌تواند سرنوشت یک ملت را عوض کند. همان گونه که مقام معظم رهبری تاکید دارند، ببینید چگونه کتاب یک انقلاب را هدایت یا زمینه آن را فراهم می‌کند._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،‌ نهمین دوره انتخاب کتاب سال سپاه و پاسداران اهل قلم امروز شنبه (15 تیرماه)  با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی سعیدی، نماینده ولی فقیه در سپاه، سردار محمدعلی آسودی، دبیر نهمین دوره کتاب سال سپاه و پاسداران اهل قلم و عزت‌الله ضرغامی، رییس سازمان صدا و سیما و جمعی از نویسندگان و پاسداران در سالن ولایت ستاد کل پاسداران انقلاب اسلامی برگزار شد.

آیین اختتامیه انتخاب کتاب سال سپاه و پاسداران اهل قلم، با سخنرانی محمد محمودی نورآبادی،‌ شاعر و نویسنده استان فارس آغاز شد. وی ضمن تشکر از دست‌اندرکاران برگزار کننده این جایزه ادبی گفت: ادبیات داستانی هنوز در جامعه و به ویژه در محافل مذهبی و نظامی نتوانسته است جایگاه خود را پیدا کند، به همین دلیل با تردید به ادبیات داستانی و رمان نگریسته می‌شود.

وی ادامه داد: شاید این نگاه وجود داشته باشد که رمان کالای غربی است اما این مساله به کم کاری نویسندگان مسلمان باز می‌گردد نه زرنگی نویسندگان غربی. اگر به کتاب آسمانی هم بنگرید می‌بینید که خداوند متعال قالب ادبیات داستانی را برای بیان اتفاق‌های تاریخی در نظر گرفته است. وقتی قالب ادبی داستان در کلام الله مجید وجود دارد نمی‌توانیم آن را کالای وارداتی غرب بدانیم.

محمودی نورآبادی با اشاره به موفق بودن پاسداران اهل قلم در کسب جوایز مهمی همچون جایزه جلال و داستان انقلاب گفت: اکبر صحرایی و مهرداد موسویان و بنده نویسندگان پاسداری هستیم که توانسته‌ایم در کنار دیگر مولفان جامعه ادبی کشور شایسته تقدیر شناخته شویم.

وی در ادامه تجدید چاپ کتاب‌های برگزیده را برای حمایت بیشتر از مولفان پاسدار پیشنهاد داد و گفت: برگزاری این نوع جشنواره‌ها شایسته تقدیر و تشکر است اما فقط انتخاب کتاب و تجلیل از نویسنده کافی نیست. زیرا حمایت از نویسندگان با تجدید چاپ آثار آن‌ها باعث ایجاد انگیزه و تولید آثار بیشتر می‌شود. 

محمودی نورآبادی در ادامه ایجاد زمینه نشر برای تولیدات سپاه پاسداران را مطرح کرد و افزود: سپاه دارای ظرفیت‌های بسیار در حوزه مکتوبات است. این ارگان حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد و بهتر است با ایجاد انتشارات و حمایت آثار از این پتانسیل‌ها استفاده کرد.

وی در این مراسم از ضرغامی، رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی خواست تا رسانه ملی به بحث کتاب و کتابخوانی به ویژه در شبکه‌های استانی توجه بیشتری داشته باشد.

ناصر شعبانی، نویسنده پاسدار هم سخنران این مراسم بود که گفت: امروز می‌توان با بهره‌گیری از قلم، توانایی‌‌های سپاه را نشان داد و از ظرفیت آن برای صدور فرهنگ انقلاب و دفاع‌مقدس در داخل و خارج از کشور استفاده کرد. زیرا سپاه پاسداران در مقابله با تهاجم فرهنگی دارای جایگاه علمی است.

سردار محمدعلی آسودی، دبیر نهمین دوره انتخاب کتاب سال سپاه هم در این مراسم به آثار رسیده به دبیرخانه این جشنواره اشاره کرد و گفت: فراخوان نهمین دوره کتاب سال سپاه در تیرماه سال 1391 اعلام و تا اردیبهشت ماه امسال تمدید شد. بر اساس ارزیابی‌ها، آثار 315 نویسنده پاسدار مورد بررسی داوران قرار گرفت که 252 نفر از نویسندگان از میان پاسداران، 53 نفر از میان بازنشستگان این نهاد و 10 نفر هم از میان خانواده پاسداران آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند و در مجموع 595 اثر به دبیرخانه انتخاب کتاب سال سپاه رسید.

وی 30 نفر از نویسندگان را برگزیدگان در این دوره از جایزه انتخاب کتاب سال اعلام کرد و گفت: از این تعداد هشت نویسنده رتبه اول، 10 نویسنده رتبه دوم و 12 نویسنده رتبه سوم را کسب کرده‌اند. داوران این جشنواره از استادان دانشگاه امام حسین (ع) و دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله الاعظم(عج) بودند و این آثار با هماهنگی خانه کتاب و پژوهشکده معارف و تحقیقات مورد کارشناسی قرار گرفتند.

عزت‌الله ضرغامی، رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران هم در آیین اختتامیه نهمین دوره انتخاب کتاب سال سپاه و پاسداران اهل قلم گفت: در اهمیت کتاب همین بس که معجزه پیامبر ما کتاب است و این کتاب بعد از گذشت قرن‌ها و در جامعه مدرن و بین انسان‌هایی که جوامع جدید را تشکیل می‌دهند، حرف نو برای گفتن دارد. پیامبر اسلام(ص) با آوردن کتاب و رفتار خود اعراب جاهلی را از گذشته پرخرافه و جهل جدا کرد.

وی در ادامه ارزش و جایگاه کتاب را بسیار بالا خواند و سپس به اهمیت آن در نزد مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: رهبر انقلاب در بیشتر حوزه‌‌های هنر، فردی کارشناس و صاحب‌نظر‌ند اما نگاه متفاوتی به مقوله کتاب دارند. ایشان با کتاب محشورند و زندگی ایشان به کتاب گره خورده است. ما به عنوان اهالی رسانه به کار شما نویسندگان غبطه می‌خوریم. زیرا کتاب جایگاه مهمی دارد و می‌تواند سرنوشت یک ملت را عوض کند. همان گونه که مقام معظم رهبری تاکید دارند و ببینید چگونه کتاب یک انقلاب را هدایت یا زمینه آن را فراهم می‌کند. 

ضرغامی ادامه داد: من به پاسداران نویسنده‌ای که این حوزه را درک کرده‌اند تبریک می‌گویم و امیدوارم که کار‌های شایسته‌تری تولید کنند. باید به این نکته توجه داشت که سپاه پاسداران حفاظت از تمام کیان مملکت را برعهده دارد و تنها ماموریت نظامی ندارد. امروز شیوه جنگ، از جنگ سخت به جنگ نرم تغییر کرده است و سپاه پاسداران نباید مقابله با این جنگ فرهنگی را در ماموریت‌های خود نادیده بگیرد.

ضرغامی با تاکید بر دقت مولفان در مواجه با جنگ نرم گفت: نویسندگان باید جنگ نرم را بشناسند و قواعد و اصول کار را بدانند زیرا حوزه جنگ نرم دارای پیچیدگی‌های فراوان است و ممکن است افراد، ناخواسته در جبهه دشمن قرار بگیرند. معتقدم کار فرهنگی سپاه به ویژه در حوزه جنگ نرم باید فرماندهی و توسط افراد متخصص و متعهد اداره شود تا دشمن در حوزه جنگ نرم ناموفق باقی بماند.

وی ادامه داد: نکته دیگر آن‌که کتابی که از سوی سپاه منتشر می‌شود با دیگر کتاب‌ها متفاوت است. این ارگان باید بنیه فکری و دستاورد‌های خود را در خدمت تیم‌های کارشناسی تولید کتاب بگذارد و از نویسندگان با تجربه بخواهد که روی آن کار و آثار فاخر و کارآمد منتشر کنند. زیرا جذابیت کتاب و نوع ورود نویسنده به مسایل از موضوع‌های مهم در فروش و تبلیغ کتاب است. 

در پایان آیین اختتامیه نهمین دوره کتاب سال سپاه از کتاب‌های «کالک‌های خاکی» اثر مشترک گلعلی بابایی و حسین بهزاد با موضوع خاطرات دفاع مقدس سرلشکر محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و «نگرش‌های راهبردی» با موضوع گزیده سخنرانی‌های سردار حسین سلامی اثر محمد شاه‌محمدی رونمایی و 30 نویسنده برگزیده و شایسته تقدیر معرفی شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها