«هفت اورنگ» اثری از نورالدین عبد الرحمان جامی است که توسط جعفر ابراهیمی برای مخاطب نوجوان از نظم به نثر درآمده است. «هفت اورنگ» شامل هفت مثنوی بلند و سرشار از حکایتها و قصههای فرعی است.
«هفت اورنگ» شامل هفت مثنوی بزرگ به نامهای «سلسلهالذهب»، «سلامان و ابسال»، «تحفهالاحرار»، «سبحهالابرار»، «یوسف و زلیخا»، «لیلی و مجنون» و «خردنامه اسکندری» است.
در این مثنویها حکایات و قصههای فرعی کوتاهی که در دل قصه اصلی کتاب بیان شده، آمده است. بسیاری از قصههای هفت اورنگ، در مثنوی معنوی مولوی، خمسه نظامی و کلیله و دمنه هم گنجانده شده است. قصههای هفت اورنگ، بسیار کوتاه و مختصر است و پر است از کلامهها و اصلاحهای مشکل؛ به همین دلیل، نویسنده این کتاب کوشیده است به آنها پرداخته و داستانی را شکل بدهد که ضمن آموزنده بودن، سرگرم کنندهتر نیز باشند.
در این کتاب میخوانید: «القصه، مرد لباسشوی بعد از تمام شدن کارش، به خانه رفت و کیسه را به دست زنش داد. زنش دید که کیسه تکان میخورد. درش را باز کرد و کلنگ را در آن دید و با تعجب پرسید: «این چه پرندهای است و چهگونه شکارش کردی؟ مرد گفت: این کلنگی است که از روی حرص و طمع پا از گلیم خویش بیرون گذاشت و خواست باز شود؛ یک باز شکاری. و چون توانست مثل بازها شکار کند، خود به آسانی شکار من شد و حالا سر از آشپزخانه ما در آورده است!»
این کتاب 145 صفحهای با شمارگان دو هزار و 500 نسخه و به بهای 13 هزار تومان وارد بازار کتاب شده است.
نظر شما