در دنیای متلاطم و شلوغ امروز که عمده وقت شاغلان، بیرون از خانه میگذرد عملا فرصت تغذیه آنها نیز در فستفودها میگذرد.بههمین دلیل متخصصان تغذیه هرکدام به فراخور راهکارهایی برای تغذیه سالم و در راستای آن داشتن سلامت بدنی کامل به افراد عرضه میکنند. پیتر بورواش نیز کتابی با عنوان«سلامت کامل » نوشته است تا در بهبود روش زندگی افراد تاثیر مثبت گذارد.
کتاب حاضر ششمین کتاب از این نویسنده است و آنگونه که از متن کتاب بر میآید در تلاش است تا درک مخاطب از محیطزیست و سلامت بدن را در وی افزایش دهد. در این کتاب دستورات تغذیهای برای خوانندگان شرح داده نشده است بلکه دیدگاه تازهای درباره زندگی و تاثیر آن در سلامت به افراد داده است.
همانگونه که نویسنده در مقدمه کتاب نوشته است لزوم خوانش این کتاب را با دیدی وسیع به خوانندگان توصیه کرده است چون محتوای تمام فصول کتاب به هم پیوسته است و امکان مطالعه مجزای فصول از همدیگر وجود ندارد.
این اثر که از چهارده فصل تشکیل شده است، اگر به عنوان یک فرد و یک شهروند مورد مطالعه قرار گیرد سلامت جامعه نیز تامین میشود.
از یک تجربه تحول بخش در زندگی، تجاری شدن زندگی ما، پزشک خود و پزشکی مدرن را بشناسید و بدن خودرا بشناسید در کنار مباحثی مانند درک مفهوم تغذیه، چشمانداز معنوی و اخلاقی از جمله فصول این کتاب را تشکیل میدهند.کتابی که توسط روحانگیز و بزرگمهر گلبیدی ترجمه شده است.
نویسنده در این کتاب رکن مهم زندگی، سلامت فرد و جامعه را در تغذیه میداند، اینکه افراد در طول زندگی خود چه نوع تغذیهای را انتخاب کنند که این موضوع خود دارای اهمیت است زیرا این امر مستقیما با سلامت بدن انسان سروکار دارد.
نویسنده در کتاب«سلامت کامل» به ذکر مثال نیز پرداخته است تا درک مفاهیم را برای خوانندگان آسانتر کند. وی معتقد است اگر گوشت مصرف نشود پس مساله پروتئین چه میشود؟ وی به این پرسش خود اینگونه پاسخ داده است که برای تغذیه سالم اصلا نیازی به پروتئین خالص نیست اما لازم است تا آمینواسیدهای مورد نیاز بدن از طریق صرف میوهها و سبزیجات به بدن برسد.
کتاب حاضر را میتوان اثری دانست که براساس تجربیات موفق یک فرد نوشته است.محتوای کتاب تخصصی و صرفا علمی نیست و موضوعی تازه و نو هم ندارد بلکه محتوای کتاب چکیدهای از تجربیات پیتر بورواش است. نویسنده در سرتاسر کتاب تلاش کرده است با رعایت اختصار، مطلب را به خواننده منتقل کند.
کتاب برای مخاطبان تخصصی نوشته نشده است و نویسنده نیز برای جذابتر شدن موضوع کتاب از تصاویر نیز استفاده کرده است.به عنوان مثال در فصل چهارم کتاب که درباره ساختار بدن است این امکان وجود داشته است تا با درج تصاویر هر عضو، خواننده را بیشتر با بدن خود آشنا کند.
در این کتاب هیچ نوع پاورقی و پانوشتی نگارش نشده است چراکه تمام موضوع و محتوای کتاب مانند یک داستان برای مخاطب نوشته شده است. رعایت نکردن اصول نگارشی و وجود برخی اشتباهات تایپی نیز دیگر اشکال این کتاب است که بایستی برای چاپهای آتی اصلاح شود. آنچه باید مجددا مورد بازبینی قرا گیرد ترجمه کتاب است. کتاب دارای متنی تخصصی نبوده و برای مخاطبان عادی نوشته شده است اما ترجمه چندان روانی ندارد و ترجمه لغت به لغت متن نیز به ترجمه سلیس آن آسیب وارد کرده است.
کتاب«سلامت کامل» اثر پیتر بورواش است که روحانگیز و بزرگمهر بیدگلی آن را ترجمه کرده توسط نشر بهجت روانه بازار کتاب شده است.
خبرنگار: مریم مرادخانی
نظر شما