مرکز تحقیقات چای کشور از زمان شروع فعالیت خود در سال 1383 تا کنون پنج عنوان کتاب در زمینههای علمی مرتبط با تحقیقات چای منتشر کرده است.-
همکاری با دانشگاهها و سایر مراکز آموزش عالی داخل و خارج کشور و تبادل اطلاعات علمی، تحقیقاتی و برگزاری سمینارها و کنفرانسهای ملی و بینالمللی، هدایت، برنامهریزی، تصویب، انجام و نظارت بر تحقیقات کاربردی و بنیادی در زمینههای مختلف تولید، فرآوری و صنعت چای کشور از دیگر اهداف این مرکز است.
تاریخچه مرکز تحقیقات چای کشور
تاریخ تاسیس مرکز تحقيقات چای به 25 سال قبل باز میگردد. در آن زمان یکی از مهمترین عوامل موثر در نارساییهای موجود در کشت و صنعت چای ایران، فقدان مرکزی برای ساماندهی امور فنی، خدماتی و پژوهشی چای تشخیص داده شد. برای رفع تنگناهای موجود و ارایه خدمات فنی و علمی مناسب به چایکاران، مجموعهای تحت عنوان «پژوهشکده چای» در اوایل سال 1363 تحت نظر «سازمان چای کشور» تشکیل شد. پس از حدود 10 سال و در اوایل سال 1374، مجموعه فوق به «اداره کل خدمات پژوهشی چای» تغییر نام یافت.
نوآوری و اکتشافات
«شناسایی یک علف هرز به عنوان میزبان ثانویه نماتد مولد زخم ریشه چای»، «نوآوری در زمینه تولید چای سبز» و «دستیابی به فن پیوند خزانهای چای» از مهمترین نوآوریها و اکتشافات مرکز تحقیقات چای کشور است.
انتشارات مرکز تحقیقات چای کشور
پروانه خدمتگزار یکی از مسوولان کتابخانه مرکز تحقیقات چای کشور در گفتوگو با ایبنا درباره کتابها و مجلات منتشر شده از سوی این مرکز گفت: این مرکز تحقیقات تا کنون کتابهای «چای با نگرش علمی و تحلیلی»، «چای، تاریخچه انواع و خواص آن»، «چای کاشت داشت برداشت»، «چای در گذر زمان» و «چای در ایران» را منتشر کرده است.
وی افزود: ارایه بیش از 130 عنوان مقاله در همایشهای داخلی و خارجی و چاپ بیش از 90 عنوان مقاله در مجلات داخلی و خارجی در زمینههای اقتصادی و اجتماعی، اصلاح نباتات، باغبانی، خاک و آب، فنی و مهندسی و گیاهپزشکی از دیگر فعالیتهای مرکز تحقیقات چای کشور است.
خدمتگزار در ادامه از انتشار 38 گزارش از پروژههای تحقیقاتی پایانیافته، انتشار هفت شماره مجله علمی-فنی چای، انتشار یک دستورالعمل فنی، انتشار 15 عنوان نشریه فنی-ترویجی، انتشار هفت عنوان پوستر فنی و انتشار 20 شماره خبرنامه در این مرکز از ابتدای فعالیت این مرکز تاکنون خبر داد.
تهیه، تصویب و انجام پروژههای تحقیقاتی کاربردی و بنیادی در زمینههای مختلف تولید و فراوری چای، انجام پروژههای تحقیقاتی مشترک با مؤسسات و مراکز تحقیقات وزارت جهاد کشاورزی، دانشگاهها و سایر مراکز آموزشی و پژوهشی داخل و خارج از کشور، تبادل اطلاعات علمی و يافته هاي تحقیقاتی، برگزاری سمینارها و کنفرانسهای ملی و بینالمللی، انتشار نتایج طرحها و برنامههای تحقیقاتی به صورت نشریات و دستورالعملهای فنی ترویجی و گزارشهای علمی از مهمترین وظایف مرکز تحقیقات چای کشور است.
نظر شما