دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با توجه به اهمیت و ضرورت پرداختن به مساله اصلاح الگوی مصرف، کتاب «ماخذشناسی اصلاح الگوی مصرف در ایران» را منتشر کرده است./
در این پژوهش سعی شده است از سویی با تاکید بر دستورات اسلام مبنی بر اعتدال و میانهروی در مصرف و دوری از هر گونه اسراف و تبذیر و از سوی دیگر اهمیت موضوع اصلاح الگوی مصرف و نامگذاری سال 1388 به عنوان «سال اصلاح الگوی مصرف»، مطالعات و مقالات علمی و پژوهشی سازمانها و موسسات و محققان مختلف در زمینه موضوع اصلاح الگوی مصرف گردآوری شود.
این کتاب از پنج فصل تشکیل شده است: فصل اول کلیات تحقیق، فصل دوم مطالعات اقتصادی و مدیریتی، فصل سوم مطالعات فرهنگی و اجتماعی، فصل چهارم مطالعات سیاسی، حقوقی و مذهبی و فصل پنجم نتیجهگیری و توصیهها.
در فصل اول این کتاب هدف از انجام این پژوهش، اجتناب محققان و سازمانهای پژوهشی از موازیکاری و بررسی تکراری موضوع از دیدگاه خاص در پژوهشها، طبقهبندی محورهای مطالعات انجام شده به منظور به کارگیری خطوط کلی و رهنمودهای آن، بررسی روشها و نتایج مطالعات انجام شده و ارایه ابعاد جدید پژوهشی در بحث اصلاح الگوی مصرف به پژوهشگران و سازمانها و موسسهها عنوان شده است.
در مقدمه محسن حاج میرزایی، رییس کمیسیون اصلاح الگوی مصرف در ابتدای کتاب آمده است:
«وضع مصرف و الگوهای آن در جامعه ما، با استناد به حقایق بسیار، کاستیهای مزمن فزاینده و زیانآوری دارد. به دلیل پایداری مشکل و نارسایی تدابیر و تاثیرات زیانبار آن بر حیات اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی جامعه، مقابله با آن، نیازمند اهتمام جامع و سنجیده است. تنوع مطالعات در این موضوع، حاکی از اهمیت فراوان آن برای جامعه علمی و اجرایی کشور است».
کتاب «ماخذشناسی اصلاح الگوی مصرف در ایران» در شمارگان محدود و به قیمت پنج هزار تومان از سوی دبیرخانه شورای عالی انقلاب اسلامی منتشر شده است.
خبرنگار: مهدی سرایی
نظر شما