شنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۷
باید به انتظار خودکشی داوران باشیم

مارک هالسی Mark Halsey داور قدیمی انگلیسی که بیش از پانصد دیدار از رقابت‌های لیگ برتر جزیره را سوت زده است، به‌تازگی درکتاب زندگینامه‌اش نوشته است که فشارهای حاکم بر دنیای قضاوت می‌تواند منجر به خودکشی داوران شود و به همین دلیل، بسیاری از آنان قبل از رسیدن به سن بازنشستگی از دنیای قضاوت کناره‌گیری می‌کنند زیرا دیگر قادر به تحمل این فشارها و اضطراب‌های ناشی از مسایل حاشیه‌ای نیستند./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از رویترز، هالسی در قسمتی از این کتاب آورده است که در پایان هر فصل فوتبال باشگاهی شاهد ریزش تعداد زیادی از داوران هستیم؛ داورانی که برای به بار نشستن آنان صدها هزار پوند هزینه شده است. 

این داور بازنشسته، با هشدار به تماشاگران و بازیکنانی که با عملکرد خود باعث به‌وجود آمدن چنین وضعی شده‌اند تاکید کرد: معتقدم اگر برای گذر از این موقعیت، اقدامات اساسی انجام ندهیم و برای کمک به داوران از مشورت روانپزشکان بهره‌نبریم، شاهد نابه‌هنجاری‌هایی خواهیم بود که به صلاح ورزش نیست و باعث گریز مردم از ورزشگاه‌ها‌ می‌شویم. 

مارک هالسی که سال 2009 به‌دلیل ابتلاء به بیماری سرطان مدت‌ها به دور از میادین به‌سر برده بود، در پایان فصل فوتبال 2013 ـ 2012 از دنیای داوری خداحافظی کرد. وی در آخرین قضاوتش، دیدار منچستر یونایتد ـ لیورپول را که با پیروزی دو ـ یک منچستری‌ها به پایان رسید، داوری کرد. بعد از آن بازی هزاران پیام خشونت‌آمیز و تهدیدکننده در صفحه توییتر خود از سوی هواداران تیم بازنده دریافت کرد و شاید همین دلیلی بر خداحافظی زود هنگامش از دنیای قضاوت بود. 

کتاب این داور انگلیسی به‌صورت پاورقی همه روزه در روزنامه سان – The sun newspaper – چاپ می‌شود. او در قسمتی دیگر از این کتاب تلویحاً به فدراسیون فوتبال انگلیس توصیه می‌کند که برای گریز از فشارهایی که بر داوران وارد می‌شود، یکی دو سالی باشگاه‌ها را مجبور کند بلیت‌های بسیار اندکی در اختیار طرفداران خود قرار دهند، بلکه حضور تعداد اندکی تماشاگر، هم قیمت پخش تلویزیونی را بیشتر کند و هم درسی باشد تا تماشاگران یاد بگیرند چگونه در ورزشگاه حاضر شوند! 

این داور قدیمی فوتبال معتقد است که تماشاگران، مربیان و بازیکنان پراشتباه که سالانه میلیون‌ها پوند حقوق دریافت می‌کنند، کمتر مورد الطاف و محبت‌های نابه‌هنجارانه خود قرار می‌دهند، ولی داوران که یک هزارم آنان در سال درآمد دارند، با توهین‌آمیزترین جملات به رختکن فرستاده می‌شوند و با این حال انتظار دارند داوران در بازی‌های بعدی‌ کوچکترین اشتباهی مرتکب نشوند و همیشه کاری کنند که تیم مورد نظرشان پیروز از میدان بیرون آید! 

هالسی در کتاب خود عنوان می‌کند تا زمانی که این ناهنجاری‌ها در میادین وجود دارد، نباید انتظار داشت فوتبال رشد کند و به بستری مناسب و جایگاه واقعی برسد زیرا داوران که اصلی‌ترین رکن آن هستند در حاشیه امنیت به‌سر نمی‌برند و شاید هم( به گفته‌ وی) باید کاری کنیم تا مسابقات بدون داور انجام شود!

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها