پنجشنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۲ - ۱۷:۴۰
اعطای جایزه ایرج افشار به دانشجویان کتابداری

هیات امنای گنجینه پژوهشی ایرج افشار برای پاسداشت این پژوهشگر، ایران‌شناس و کتاب‌شناس ایرانی، جایزه ویژه این استاد را به بهترین پایان‌نامه تحصیلی دانشجویان دوره کارشناسی ارشد یا دکتری در رشته کتابداری اعطا می‌کند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، به نقل از روابط عمومی دايرةالمعارف بزرگ اسلامی (مرکز پژوهش‌های ایرانی و اسلامی)، «هیات امنای گنجینه پژوهشی ایرج افشار» به منظور پاسداشت و تجدید یاد استاد ایرج افشار، جایزه ای برای دانشجویان دوره دکتری و کارشناسی ارشد اختصاص داده است. نخستین دوره اعطای این جایزه طی مراسمی در 16 مهرماه 1392 به پایان‌نامه برگزیده اعطا می شود.

ایرج افشار، پژوهشگر، ایرانشناس و کتابشناس معروف ایرانی است که در ۱۶ مهر ۱۳۰۴ در تهران متولد شد و ۱۸ اسفند ۱۳۸۹ درگذشت. محمود افشار پدر اوست. وی تحصیلات ابتدایی را در دبستان «زرتشتیان» و «شاپور تجریش» گذراند و سپس وارد دبیرستان فیروز بهرام شد و در سال 1324 گواهینامه دبیرستانی را در رشته ادبی اخذ کرد. از سال 1324 تا 1328 در دانشکده حقوق دانشگاه تهران در رشته قضایی تحصیل و رساله خود را در دوره دکتری با عنوان «اقلیت‌ها در ایران» ارایه کرد. 

افشار در سال 1329 به عنوان دبیر در دبیرستان‌های تهران شروع به تدریس کرد. در سال 1330 به تشویق محمدتقی دانش‌پژوه، به کتابداری در کتابخانه دانشکده حقوق دانشگاه تهران پرداخت و در سال 1331 مجله فرهنگ ایران‌زمین را بنیان گذاشت. همکاران وی در تاسیس این مجله شامل محمدتقی دانش‌پژوه، منوچهر ستوده، مصطفی مقربی، عباس زریاب خویی هستند.

این کتابشناس معروف ایرانی از سال 1333 تا سال 1335 سردبیر مجله سخن بود که صاحب امتیاز آن دکتر پرویز ناتل خانلری بود و از سال 1337 تا سال 1357 هم سمت مدیر و سردبیری مجله «راهنمای کتاب» را داشت. این ایرانشناس فقید از سال 1337 به تدریس در دانشسرای عالی وابسته به دانشگاه تهران پرداخت و در سال 1341 به ریاست کتابخانه ملی ایران و در سال 1342 به ریاست مرکز تحقیقات ایرانشناسی دانشگاه تهران رسید.

افشار در سال 1342 فهرست‌نگاری مجموعه کتاب‌های چاپی فارسی دانشگاه هاروارد آمریکا را تدوین کرد و از سال 1344 تا 1358 رییس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران بود. ایرج افشار از سال 1348 تا سال 1357 دانشیار و سپس استاد رشته تاریخ در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران بود. در سال 1374 فهرست‌نگاری نسخه‌های خطی فارسی در «کتابخانه ملی اتریش» در وین را بر عهده گرفت و انجام داد. او تحقیقات ارزشمندی درباره ایران‌شناسی و کتاب‌شناسی انجام داد که این تحقیقات در نشریات معتبر ایرانی و خارجی منتشر شده‌ است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط