دوشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۱
بررسی رویکردهای روایی و کلامی غدیر در کنگره‌ای بین‌المللی

رویکردهای کلامی و روایی واقعه غدیر با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی در جریان برگزاری کنگره بین‌المللی غدیر بررسی می‌شود. این همایش به همت مرکز تخصصی امام علی(ع) و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی 31 مهر ماه و یکم آبانماه برپا خواهد شد./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نشست خبری کنگره بین‌المللی غدیر امروز(دوشنبه،‌ 29 مهرماه) با حضور دکتر غلامحسین خدری، رییس پژوهشکده حکمت معاصر پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، دکتر شهرام یوسفی‌فر،‌ قائم‌مقام این پژوهشگاه و دکتر فخرالدین معیدی، معاون علمی کنگره برگزار می‌شود.

دکتر خدری در این نشست با بیان این‌که جوهره فکری و معنوی انقلاب اسلامی بر دیگر رویکردهای انقلاب اسلامی غلبه دارد و انقلاب ایران پیام و هویتی دینی را در جهان مطرح کرد، گفت: با توجه به این دغدغه انقلاب اسلامی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی بر آن شد تا یکی از اصلی‌ترین مولفه‌ها یعنی واقعه غدیر را در قالب کنگره‌ای علمی بررسی کند.

رییس پژوهشکده حکمت معاصر پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی افزود:‌ هدف از برگزاری این کنگره، بیان رویکردهای کلامی، اعتقادی، روایی و تفسیری واقعه غدیر است.

در ادامه این نشست، شهرام یوسفی‌فر، قائم‌مقام رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، با اشاره به فعالیت‌های مرکز امام علی(ع) گفت: این مرکز در سال 1380 با هدف بررسی و تحلیل سیره نظری و عملی امام علی(ع) در ابعاد مختلف شکل گرفت.

وی ادامه داد: فعالیت‌های مختلفی از جمله تاسیس کتابخانه‌ای کم‌نظیر با بیش از شش هزار و 500 رکورد کتاب درباره نخستین امام  شیعیان در کنار تاسیس پایگاه اینترنتی و حمایت‌ از پایان‌نامه‌ها با موضوعات مرتبط انجام شد. این مرکز تاکنون حدود 22 نشست تخصصی را برنامه‌ریزی کرده که از این میان، 11 نشست برگزار شده است.

قائم‌مقام رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در ادامه به محورهای کنگره بین‌المللی غدیر اشاره کرد و افزود:‌ کنگره غدیر در سه محور «غدیر و امت اسلامی»،‌ «آموزه‌های غدیر» و «بررسی تاریخی غدیر» برگزار می‌شود. در واقع، ما به ‌دنبال معرفی این واقعه در سطح جهانیم.

در ادامه این نشست خبری، دکتر فخرالدین معیدی، دبیر علمی کنگره، با بیان این‌که ‌ویژگی بارز کنگره غدیر در علمی بودن آن است، گفت: در این کنگره پژوهشگرانی از کشورهای پاکستان، هند، عراق، آذربایجان، فرانسه،‌ تاجیکستان و ساحل عاج حضور خواهند داشت و از میان 41 مقاله‌ای که از سوی اندیشمندان خارجی ارایه شده است، 14 مقاله ارایه و منتشر خواهند شد.

معیدی همچنین با اشاره به استقبال گسترده پژوهشگران ایرانی از فراخوان ارسال مقاله به این کنگره گفت: در مجموع 382 مقاله از ایران به دبیرخانه کنگره رسید و از این میان، 203 مقاله انتخاب شد که در نهایت،  110 مقاله چاپ می‌شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط