سروشنژاد در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، در این باره اظهار کرد: شیخ رهنما از ابتدای اشغال فلسطین، همواره در داخل ایران در راه مبارزه با صهیونیستها و حمایت از مردم فلسطین گام برمیداشت.
وی ادامه داد: حمایتهای شیخ رهنما از مردم فلسطین باعث شد تا وضع وی در ایران نیز چندان خوشایند نباشد؛ به این معنا که شیخ رهنما به واسطه همین حمایتها چندین بار توسط ساواک دستگیر و با شکنجههای سنگین رژیم پهلوی مواجه شد.
رییس انتشارات زیتون ادامه داد: شیخ رهنما در دوران رژیم پهلوی، نهادی با عنوان «تعاون ایران و فلسطین» راهاندازی کرد. وی به وسیله این نهاد، کمکهای مادی و معنوی فراوانی برای مردم فلسطین جمعآوری و ارسال میکرد.
سروشنژاد افزود: این مبارزات ادامه پیدا کرد تا اینکه انقلاب اسلامی پیروز و رژیم ستمشاهی سرنگون شد. در این راستا شیخ رهنما مبارزات خود را علیه صهیونیستها به صورت جدیتر دنبال کرد. شیخ رهنما در راستای جنگهایی که میان اعراب و اسراییل رخ میداد، در ایران با صدور بیانیههای مختلف از مردم مظلوم فلسطین حمایت میکرد.
عضو هیات امنای موسسه بیداری اسلامی ادامه داد: شیخ رهنما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، عضو مجمع سازمانهای غیردولتی و فعالان حامی آزادی قدس شریف شد. مصاحبهها و سخنرانیهای وی در این مجمع و دیگر مراکز با رویکرد مبارزه با صهیونیسم صورت میگرفت.
وی با بیان اینکه شیخ رهنما فردی ضداستکبار و ضد صهیونیسم بود، گفت: شیخ رهنما همواره در مقابل رژیم صهیونیستی قرار میگرفت تا اینکه در 88 سالگی نقاب خاک بر صورت کشید.
رییس انتشارات زیتون درباره کتاب « اسناد و خاطرات شیخ مصطفی رهنما» گفت: مرکز اسناد انقلاب اسلامی مهرماه امسال این اثر را با هدف زنده نگهداشتن یاد و خاطره این فقیه مجاهد منتشر کردهاست. این اثر به عنوان یک منبع پژوهشی به شمار میآید که برخی خلاءهای منابع تاریخی دهههای 1320 و 1330 را پُر میکند.
سروشنژاد اظهار کرد: تاکنون آیینهای متعددی از سوی سازمانهای مختلف به صورت خودجوش با هدف معرفی و نکوداشت مبارزان انقلابی مانند شیخ رهنما برگزار شده است، اما دولتمردان در این حوزه چنان که شایسته است، ورود نکردهاند. بنابراین برای اینکه نسل جوان کشور با فعالیتها و رشادتهای این مبارزان آشنا شود، باید تمهیدات لازم در راستای شناساندن هرچه بهتر و بیشتر این شخصیتها از سوی دولتمردان اندیشیده شود.
عضو هیات امنای موسسه بیداری اسلامی در پاسخ به این سوال که «برگزاری آیینهای نکوداشت برای مبارزان انقلابی تا چه اندازه در شناساندن آنها به نسل جوان موثرند؟» گفت: بدون تردید برپایی چنین آیینهایی در معرفی مبارزان انقلابی مانند شیخ رهنما تاثیر دوچندان دارند، اما شایستهتر آن است که با هدف بهرهمندی بیشتر جوانها از وجود چنین شخصیتهایی و استفاده از تجارب آنها، در زمان حیات این شخصیتها به سراغشان برویم و برای آنها آیین پاسداشت برگزار کنیم.
دفتر ادبیات بیداری حوزه هنری دوشنبه (20 آبان) مراسم پاسداشت ادبی برای مرحوم شیخ مصطفی رهنما، روحانی مبارز در حوزه هنری برگزار خواهد کرد. در این مراسم مجتبی رحماندوست، علیرضا قزوه، محمدجواد حجتیكرمانی و علیرضا سلطانشاهی، مسوول دفتر مطالعات فلسطین ریاست جمهوری حضور خواهند داشت.
شیخ مصطفی رهنما فرزند عبدالحسین در سال 1304 در كرمانشاه متولد شد. وی تحصیلات خود را در حوزههای علمیه قم، كربلا و نجف به پایان رساند. فعالیت مطبوعاتی را از سال 1323 آغاز و در سال 1329، مجله «حیات مسلمین» را منتشر کرد. مدتی با روزنامهها و نشریههایی مانند كیهان، اكونومیست، مهر ایران، ندای حق، توفان شرق، اقدام، پرچم اسلام، آیین اسلام و روشنفكر همكاری داشت. رهنما در دهه 1330، جمعیت «مسلم آزاد» را تاسیس كرد كه پس از كودتای 28 مرداد 1332 تعطیل شد. در سال 1357 بار دیگر این جمعیت فعالیت خود را به دفاع از فلسطین و نهضتهای اسلامی آغازکرد. وی علاوه بر دستگیری در ماجرای قیام پانزده خرداد، چندینبار دیگر نیز دستگیر و زندانی شد.
حاج شیخ مصطفی رهنماششم مرداد ماه، در 88 سالگی دارفانی را وداع گفت.
شنبه ۴ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۵
نظر شما