گودرزی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره وضعیت پژوهش در جشنواره بینالمللی تئاتر فجر گفت: جشنواره تئاتر فجر در این سالها مدام پسرفت داشته و همچنین با مقولهای به اسم پژوهش بیگانه است.
وی افزود: اوضاع این دوره یعنی سی و دومین جشنواره، آنقدر نابسامان و آشفته است که در فاصله چند روز مانده به افتتاحیه، دبیر آن تازه چند شب پیش (سهشنبه 17 دی) معرفی شده است. این جشنواره در زمینه انتصابات بسیار نابسامان است.
این کارگردان و پژوهشگر حوزه تئاتر در ادامه با اشاره به دبیر پیشین جشنواره تئاتر فجر گفت: دبیر قبلی این جشنواره که به هر حال دستپخت همین آقایان مسوول بود، مشکلات بسیاری را برای این جشنواره درست کرد. دبیر جدید سابقه مدیریتی بسیاری دارد، اما به هرحال بسیار دیر انتخاب شده است و باید دید که آیا این دوره از جشنواره را میتوانند در مسیر درست خود برگزار کنند یا خیر؟
گودرزی در ادامه به چرایی توجه نکردن جشنواره تئاتر فجر به مقوله پژوهش اشاره کرد و گفت: جشنواره تئاتر فجر تنها ویترینی است که مسوولان فرهنگی برای ادعای داشتن تئاتر در ایران، به آن تفاخر میکنند. این مسوولان صرف برگزاری جشنواره برایشان مهم است و نگاهی به پژوهش ندارند.
این محقق و مدرس تئاتر در ادامه در پاسخ به این سوال که «کدامیک از بخشهای جشنواره تئاتر فجر نیاز به پژوهش دارند؟» گفت: در هیچکدام از حوزههای جشنواره تئاتر فجر پژوهشی صورت نگرفته است و همین مساله دلیلی برای درجا زدن و پسرفت این جشنواره است. آیا پژوهش شده که جشنواره تئاتر فجر در طول دورههای برگزاریاش چه تاثیری بر تئاتر ایران داشته است؟ آیا پژوهش شده که جشنواره تئاترفجر چه تاثیری بر کیفیت اجرای تئاتر در شهرستانها داشته است؟
وی ادامه داد: همچنین آیا پژوهش شده که جشنواره تئاتر فجر چه نقشی بر توسعه آموزش تئاتر در ایران گذاشته و اصولا نقش آموزش درست در برگزاری صحیح این جشنواره چیست؟ آیا پژوهش شده که جشنواره تئاتر فجر چه ارتباطی با دیگر جشنوارههای تئاتری دنیا دارد؟ بسیاری از سوالات دیگر را هم در این راستا میتوان مطرح کرد. بنابراین همینکه این دوره از جشنواره با این وضعیت در مسیر درست خود برگزار شود، کار مهمی است.
گودرزی در پایان با اشاره به ارایه نکردن نمایش به سی و دومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر گفت: با این اوضاع آشفتهای که در این دوره از جشنواره وجود دارد، به صحنه بردن نمایش کاری اشتباه است. به همین دلیل با وجودی که در دهه اخیر در جشنواره تئاتر فجر کار داشتم در این جشنواره اثری را ارایه نکردهام.
شکرخدا گودرزی، مدرس، محقق و نمایشنامهنویس و همچنین بازیگر، کارگردان و نویسنده در حوزههای تئاتر، تلویزیون و سینماست. تاکنون نمایشنامههای «بهرام چوبینه»، «خواجه نظام الملک؛ مردی برای تمام فصول ایرانی» و «روز سیاوش» و همچنین مجموعه شعرهای «میخواهم به کودکیام باز گردم»، «کوچ» و «رویای خدایان کوچک» از این هنرمند و شاعر منتشر شده است.
بازی در سریال «معمای شاه» به کارگردانی محمدرضا ورزی در نقش حضرت امام خمینی (ره) آخرین تجربه تلویزیونی شکرخدا گودرزی است. این مجموعه مراحل پایانی تصویربرداری خود را طی میکند.
جمعه ۲۰ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۰
نظر شما