به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، جک استراو وزیر اسبق امور خارجه انگلیس که در صدر هیئت پارلمانی انگلیس در تهران به سر میبرد، شب گذشته در محل اقامت خود پاسخگوی سؤالات خبرنگاران این خبرگزاری بود.
شايد مثل هر ايراني، کنجکاو بوديم تا بدانیم کهنهکار سياسي انگليس، درباره ايران چه مطالعاتي داشته و اصلا کتابهاي ايراني هم خوانده يا نه ؟ استراو در پاسخ به اين سئوال ما گفت: متأسفانه کتابهای ایرانی را مطالعه نکردم، اما در رابطه با ایران کتابهای زیادی را خواندهام.
رئيس هيئت دوستي پارلمان ايران و انگليس گفت: آخرین کتابی که در این اواخر مطالعه کردهام، کتابی است با عنوان «روزی که پارلمان آتش گرفت» که کتاب جالبی بود.
ايبنا : سیاستمداران علاقمند هستند تا خاطرات دوران سیاسی خود را به رشته تحریر درآورند. آیا شما نیز به عنوان یک سیاستمدار مشهور به این امر علاقمند هستید؟
استراو: بله.باید ذکر کنم که بنده خاطرات دوران سیاسی خود را نوشته و در سپتامبر 2012 نیز این کتاب به چاپ رسید. عنوان کتاب خاطره سیاسی بنده «آخرین مرد باقیمانده؛ خاطرات یک بازمانده سیاسی» است.
ایبنا: مهمترین کتاب سیاسی که مطالعه کردهاید کدام کتاب است؟
استراو: بنده کتابهای سیاسی زیادی را خواندهام که یکی از مهمترین آنها کتاب «برابری» نوشته نویسندهای به نام «تونی» بود.
ایبنا: با توجه به مشغله کاری فراوان آیا فرصت مطالعه دارید؟
استراو: بله، هنوز نیز با توجه به برنامه کاری که دارم روزانه حدود یک ساعت مطالعه میکنم.
جک استراو در تهران :
وزير اسبق امور خارجه انگليس در راس يک هيئت دوستي پارلماني اکنون در تهران به سر ميبرد. استراو قبل از سفر به ايران و در ماه هاي گذشته در گفتگو با رسانهها، به شدت از سياستهاي استعماري انگليس عليه ايران در تاريخ يکصد سال گذشته انتقاد کرد. انتقاد از کودتاي 28 مرداد 1342 و روي کار آوردن رژيم پهلوي شايد اوج انتقادهاي او نسبت به سياست هاي تاريخي استعمار انگليس عليه ايران بود. او حتي تا آنجا پيش رفت که از آمريکا و انگليس خواست از مردم ايران براي طراحي و اجراي کودتاي 28 مرداد عذرخواهي کنند. برخي مي گويند اظهارات استراو چراغ سبز غيرمستقيم لندن براي ايجاد دور تازهاي از روابط با تهران است.
استراو يکي از فعالترين چهرههاي سياسي انگليس در تاريخ معاصر روابط کشورش با ايران بوده است. او در دوره مذاکرات هستهای ایران با تروئیکای اروپایی، ریاست هیئت اروپایی را در کنار دومینیک دو ویلپن و یوشکا فیشر، در جریان نشست مشترک وزاری خارجه اروپایی و هیئت ایرانی در تهران برعهده داشت. اين مذاکرات، حالا بخشهایی از کتاب خاطرات سیاسی او را به خود اختصاص داده است .
استراو پس از انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیسجمهور اسلامی ایران، این پیروزی را تبریک و ضمن یادآوری خاطرات خود از زمان مذاکرات هستهای اروپا و ایران، روحانی را فردی باهوش و با مهارت در مذاکره خواند که امکان توافق با وی وجود دارد.
خبرنگاران: محمد رحیمی - مجتبی سلطانی احمدی
پنجشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۳
نظر شما