دیدگاه اهالی فرهنگ و هنر درباره دیدار رییس جمهوری/16
الوندی: خواسته نویسندگان از آقای روحانی احیای بنیاد ادبیات داستانی است
نویسنده کتاب «پشت شيشههاي مات» با اشاره به صحبتهای رییس جمهوری درباره بازگشایی ارکستر سمفونیک تهران گفت: ما نویسندگان هم اگر بنیاد ادبیات داستانی را بار دیگر شاداب و سرپا ببینیم، بسیار خوشحال خواهیم شد.
وی افزود: این سخنان بسیار امیدوار کننده بودند. همچنین نگاه آقای روحانی به مقوله فرهنگ بسیار امیدبخش بود. هنرمندان نیز بارها در طول سخنرانی آقای روحانی به وجد آمدند و با تشویقهای خود او را همراهی کردند. همه هنرمندان امیدوارند که در دولت آقای روحانی از ناامیدی که در گذشته وجود داشت رها شویم و به مسیر امید و روشنایی قدم بگذاریم.
الوندی با اشاره به صحبتهای هنرمندان درباره وضعیت ممیزی آثار گفت: نویسندگان کودک و نوجوان به خوبی با خط قرمزها آشنا هستند و به معمولا خود را درگیر این خطوط نمیکنند. همچنین آن نگاه امنیتی که در میان نویسندگان آثار ادبی وجود دارد، در میان نویسندگان کودک و نوجوان چندان دغدغه آمیز نیست. از آنجا که همه نویسندگان مخاطب هنر و ادبیات هستند، برداشتن نگاه امنیتی موجب میشود تا بتوانیم با دیدگاههای دیگر هنرمندان آشنا شویم.
وی در ادامه گفت: همچنین صحبتهای آقای روحانی درباره ممیزی بسیار جالب بودند. اگر پیشنهادات وی جنبه اجرایی پیدا کند فضای جامعه میتواند به سمتی پیش رود که چشم انداز تیره گذشته تلطیف شود و پنجره تازهای به روی مخاطبان گشوده شود.
نویسنده کتاب «پشت شيشههاي مات» درباره واگذاری مسایل حوزه فرهنگ به هنرمندان گفت: واگذاری مسایل هنری به هنرمندان مقوله بسیار خوبی بود که در صحبتهای رییس جمهور عنوان شد. اگر آن نگرش اداری که در گذشته حاکم بود اصلاح شود و کار به کاردان سپرده شود، اوضاع و احوال نویسندگان بهتر خواهد شد. همه هنرمندان با تجربههای تلخ در دوران گذشته آشنایی دارند.
الوندی افزود: سالهای گذشته به دلیل شرایط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی سالهای خوبی برای نویسندگان نبود. از همین رو آقای روحانی از هنرمندان خواستند تا دست از آثار یاسآلود بردارند و آثار امیدبخش تولید کنند.
نویسنده کتاب «تپههاي بيمهتاب» درباره مشکلات نویسندگان در برهه فعلی گفت: صحبتهای آقای امیرخانی که هم صنف و دوست ما هستند در این زمینه بسیار کارگشا بود. نویسندگان ما در حال حاضر به اندازه کافی سوژه برای نوشتن دارند اما مشکلی که وجود دارد به توزیع آثار مربوط میشود. اگر بتوانیم فضایی را ایجاد کنیم که دست ناشران بازتر شود و با توزیع آثار آنها در سراسر کشور بهتر شود، شاید بتوانی آمار امیدوار کننده و بهتری نسبت به قبل داشته باشیم. در حال حاضر آثار بالایی در کشور تولید میشوند اما مشکل اینجاست که چند درصد از این آثار در شهرها و استانهای کشور مجال ظهور و بروز پیدا میکنند؟
الوندی ادامه داد: در بسیاری از سفرهایی که به استانها کشور برای برگزاری کارگاه یا نقد کتاب میروم، شاهد آن هستم که مخاطبان از نبود آثار در کتابفرشیها گلایه دارند. دولت باید برای این موضوع فکری بکند. اگراین اتفاق بیفتد بخشی دغدغه نویسندگان برطرف خواهد شد.
نویسنده کتاب «سرگذشت موسیقی در ایران» وعده آقای روحانی درباره احیای دوباره ارکستر ملی و ارکستر سمفونیک تهران را اتفاق فرخندهای خواند و عنوان کرد: یکی از اتفاقات خوبی که در سالهای های گذشته و در شرایط سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در کشور رخ داد، احیای بنیاد ادبیات داستانی بود. خوشبختانه این بنیاد در مدت فعالیت چند ساله خود کارنامه خوب و درخشانی از خود برجا گذاشته است. متاسفانه این بنیاد هم اکنون حال و احوال چندان خوبی ندارد و ویروس بدی به جانش افتاده است. یکی از تقاضاهای ما از آقای روحانی این است بودجه تازهای را به این بنیاد تزریق کند تا این نهاد از حالت احتزار خارج شود و زندگی دوبارهای پیدا کند.
وی افزود: ما داستاننویسان در چند سال گذشته جایی را برای جمع شدن نداشتهایم اما اگر بار دیگر بنیاد ادبیات داستانی را سرپا و شاداب ببینیم، بسیار خوشحال خواهیم شد.
نظر شما